İZLEDİKLERİM 2023/26

15 Ekim 2023

 

 
ÖNLENEMEZ BİR KADIN 2019
 

Ergenlik dönemindeki Jeanne Reichenbach, 1930'larda Fransız Halk Cephesi hükümetini yönetmiş olan Sosyalist başbakan Leon Blum'a aşık oldu. Almanların istilası sonrasında o, Buchenwald kampında olduğu için hayatını riske atarak onu bulmaya çalışıyor.

Jeanne'in duygusal bağı, Leon Blum ile olan geçmişe dayanıyor. Genç kız, Blum'un liderlik ettiği popüler bir hükümet döneminde büyüdü ve onun idealleriyle yüreğinden etkilendi. Bu nedenle, Almanların Fransa'yı işgal ettiği korkunç dönemde, Jeanne hala Blum'a olan aşkını koruyor ve onu bulmak için her türlü tehlikeye göğüs germeye hazır.

Buchenwald kampı, Nazi Almanya'sının vahşi ve barbarca yönetiminden biri olarak bilinir. Jeanne, bu kampa girmek için büyük bir risk alıyor, çünkü Almanlar tarafından tutuklanma ve hatta öldürülme ihtimali vardır. Ancak Jeanne'in aşkı, onu cesaretlendiriyor ve onun için her türlü tehlikeyi göze almasını sağlıyor.

Jeanne'in amacı, Leon Blum'u bulmak ve ona yardım etmektir. İkisi arasındaki bağ çok kuvvetlidir ve Jeanne, Blum'un bu zorlu dönemde moral ve destek ihtiyacı olduğunu biliyor. Almanların sert rejimine rağmen, Jeanne umut doludur ve Blum'a olan sevgisiyle tüm zorlukları aşacağını düşünür.

Bu cesur genç kızın hikayesi, insanın sevdikleri için neleri göze alabileceğini gösteriyor. Jeanne'in aşkı ve fedakarlığı, insan doğasının en güzel ve etkileyici yönlerini yansıtıyor. Onun çabaları, umut ve direnişin gücünü vurguluyor ve insanların zor zamanlarda bile sevdiklerini koruma arzusunu gösteriyor.

Jeanne'in Buchenwald kampında Leon Blum'u bulup bulamayacağı belirsizdir, ancak onun cesareti ve kararlılığı, ona daha fazla umut vermektedir. Belki de Jeanne'in gösterdiği cesaret, insanlığın en karanlık dönemlerinde bile sevgi ve dayanışmanın gücünü göstermektedir.

 Puanım:***
 
THE BOOGEYMAN 2023
 
Billings, tanınmış bir psikiyatrist olan Harper'a başvurmak için birçok nedeni olan bir adamdır. İki çocuğu tuhaf olaylar sonucu ölmüştür. Yaşananların etkisinden çıkamayan Billings, karısı ve yeni doğan oğlu ile birlikte yeni bir eve taşınır. Billings, yeni bir hayata başlamak istese de geçmişi onun peşini bırakmaz. 
 
Puanım: ***

MY BROTHERS AND I

İşçi sınıfının yaşadığı deniz kenarındaki bir mahallede büyüyen 14 yaşındaki Nour, yaz tatilini kendi okulunun duvarlarını boyayarak geçirir. Bir yandan hasta annesiyle ilgilenen bir yandan da abisinin talihsizlikleriyle uğraşan genç çocuk, bir gün bir arya melodisi duyar ve yaz okulu işleten Sarah isimli bir kadınla tanışır. Müziğe karşı bir tutkusu ve yeteneği olan çocuğa, Sarah sayesinde bilmediği bir dünyanın kapıları aralanır.
 
Puanım:****

2 yorum:

  1. The Boogeyman ve My Brothers and I filmlerini listeme ekliyorum.
    Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil