İZLEDİKLERİM 2023/29

29 Ekim 2023

 

 
KOMİK TUZAK 1998
 

Annie James ve Hallie Parker, boşanmış bir çiftin çocuklarıdır ve bebekliklerinden beri birbirlerinden habersiz olarak büyümüşlerdir. Annie İngiltere'de annesi Elizabeth James ile yaşarken, Hallie ise Amerika'da babası Nick Parker ile büyümüştür. Ancak yaz tatili sırasında bir kampda tesadüfen karşılaşırlar ve birbirlerinin varlığından haberdar olurlar. İlk başta birbirlerini sevmezler, ancak daha sonra gerçekleri keşfederler.

Annie ve Hallie, anne ve babalarını tekrar bir araya getirmek için birlikte çalışmaya karar verirler ve yer değiştirerek birbirlerinin yerine geçerler. Planları, ailelerini yeniden bir araya getirmeye çalışırken bir dizi komik ve dokunaklı olayla doludur. Bu arada, ebeveynleri yeniden bir araya gelirken kendi ilişkilerini de yeniden değerlendirirler.

"The Parent Trap," 1998 yapımı bu versiyonu, aslında 1961 yapımı aynı adlı bir Disney filmi olan "The Parent Trap"ın yeniden yapımıdır ve orijinal hikayeye sadık kalırken modernize edilmiştir. Film, aile bağları, arkadaşlık ve sevgi temasını işler ve izleyicilere eğlenceli bir aile filmi deneyimi sunar.

Puanım:**** 


GİGİ  VE NATE 2022


Gigi ve Nate, felç kalan bir adamın, bir kapuçin maymununun yardımıyla hayata yeniden tutunmasını konu ediyor.

Nate, geçirdiği bir kaza sonucu felç olur. Bu kaza, Nate'in hayatını tamamen değiştirir. Nate, hayata olan tüm umutlarını yitirir ve kendini eve kapatır. Bir gün, Nate'in annesi ona bir kapuçin maymunu hediye eder. Maymunun adı Gigi'dir. Gigi, Nate'in hayatını değiştirecektir.
Gigi, Nate'e yardım ederek, onun hayata yeniden tutunmasını sağlar. Gigi, Nate'e gülmeyi, eğlenmeyi ve hayattan zevk almayı öğretir. Nate, Gigi sayesinde, hayata dair yeni bir umut ve yaşama sevinci bulur.

Puanım:***** 

FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKU 2014

Yazar Arif, henüz basılmamış yazılarını kaleme almış, sadece yazı yazan bir yazar olarak bilinir. Arif, çoğu erkeğin benzeri bir şekilde aşk ve kadınlar hakkında kafası karışık bir dönemde bulur kendisini. Tam bu belirsiz dönemde, karşısına Müzeyyen çıkar ve bu kadının esrarengiz ve tutkulu yaşamına doğru sürüklenir. Filmin yönetmenliğini Çiğdem Vitrinel üstlenirken, senaryo Ceyda Aşar ile birlikte Vitrinel’e aittir. Filmin başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları paylaşırken, kadroda Harun Tekin, Hare Sürel, Derya Alabora, Ege Aydan, Kerem Atabeyoğlu, Erdinç Gülener ve Barış Yalçın gibi isimler de yer almaktadır. Yazar Arif, kadınları ve aşkı anlamaya çalıştığı bir sırada Müzeyyen ile karşılaşır. Arif’e göre, kadınlar kendileri hakkında konuşmayı severler, ancak Müzeyyen her zaman Arif’i konuşturur. Müzeyyen saçlarını kendisi keser, mükemmel bir kadın olmak istemez ve konuşurken gözlerini kaçırmaz. Sonunda Müzeyyen, kitabını tamamlamaya çalışan Arif’e büyük acılar yaşatır ve bu acıların içinde aradığı cevapların bazılarını bulmasına yardımcı olur.
 
Puanım:**** 
 
KESİŞEN YOLLAR 2007
 
Profesör Ethan Learner ve eşi Grace küçük kızları Emma'yla birlikte 10 yaşındaki oğulları Josh'un çello çaldığı resitale katılırlar. Aynı saatlerde başka bir baba-oğul olan Dwight ve Lucas, basket maçından dönmektedirler. Resitalden sonra evin yolunu tutan aile, 'Reservation Road' üzerindeki bir benzin istasyonunda durur. Bu benzin istasyonunda Learner ve Arno ailelerinin yolları kesişecek, yaşanan bir kaza tüm hayatlarını değiştirecektir. Kazayı yapıp kaçan kişiyi bulmak Ethan'ın yaşama amacı haline gelirken, suçluyu nerede araması gerektiğinin farkında bile değildir.

Puanım:****

6 yorum:

  1. Öneriler için teşekkürler.
    Gig ve Nate, iç ısıtan bir filme benziyor. Listemde olsun.

    YanıtlaSil
  2. Fakat Müzeyyen'i bu sene okudum, filmi kitaptan daha güzelmiş anladığım kadarıyla. :)

    YanıtlaSil