İZLEDİKLERİM 2024/1

06 Ocak 2024

 

 
KAR KARDEŞLİĞİ 2023
 

La Sociedad de la nieve (Kar Kardeşliği), 1972'de Uruguay Hava Kuvvetleri Uçuş 571'in And Dağları'nda düşmesi sonucu hayatta kalan 16 kişinin hikayesini anlatan 2023 yapımı bir hayatta kalma gerilim filmidir. Film, Pablo Vierci'nin aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.

Film, Montevideo'dan Şili'ye giden bir uçak yolculuğuyla başlar. Uçak, And Dağları'nda şiddetli bir fırtınaya yakalanır ve dağa çakılır. Uçaktaki 45 kişiden sadece 16'sı kazadan sağ kurtulur. Hayatta kalanlar, zorlu And Dağları'nda hayatta kalmak için mücadele eder. Yiyecek ve su kıtlığı, soğuk hava ve yükseklik hastalığı, hayatta kalanların en büyük zorluklarından bazılarıdır. Hayatta kalanlar, birbirleriyle dayanışma içinde çalışarak hayatta kalmaya çalışır. Bu süreçte, aralarında güçlü bir bağ oluşur.

 

PUANIM:*****

 
 

6 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ben bu filmi televizyon kanallarının birinde izlemiştim. Gerçekten çok güzel bir filmdi.
    Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Bu tür filmler, benim de ilgi duyduğum filmlerdendir. Tekrar tekrar hiç bıkmadan izlerim. Çünkü Filmler de şiirler gibidir. Şiiri her okumanızda şiirin vermek istediği farklı bir mesajı, ya da farklı bir tarafını yakalarsınız. Filmleri de her izlediğinizde bir başka ayrıntısını fark edersiniz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağbime anlatınca o da aynısını söyledi:)) Tv de dinledim dedi...
      2023 yapımı bu film diğerinden farklıdır telrar izlerseniz bakalım nasıl farklılıklar bulacaksınız.
      Selamlar saygılar

      Sil
  2. Geçen gün ne seyretsem diye bakınırken denk gelmiştim. Bu ikinci oldu. İzlemeli sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Film, izleyiciyi içine çeken bir olay örgüsüne sahipmiş gibi hissettiriyor. :)

    YanıtlaSil