İZLEDİKLERİM 2024/2

13 Ocak 2024

 

 
SINIR (2018)
 
Kendine benzeyen bir ötekinin varlığıyla değişim ve dönüşüm geçiren bir güvenlik görevlisinin, kökleri ile bu yaşına dek benimsediği toplumsal kodların savaşına ortak olduğumuz bu hayranlık uyandıran film, tartışmaya açtığı meseleye yaklaşımındaki gelenekselcilik kokulu final yönelimiyle kusursuz olmayı ıskalasa da, yılın en kayda değer ve en özel filmlerinden birine dönüşmeyi başarıyor.
 
Puanım:**
 
Sıkıcı bir filmdi.. 
 
DOSYA 39 (2009)
 
Renée Zellweger’in aile hizmetleri dairesinin memuru Emily Jenkins’i canlandırdığı bir korku filmi. Emily pek çok şey görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğü sırada, 10 yaşındaki Lilith Sullivan onun en yeni ve en gizemli vakası haline gelir.
 
 Puanım:***
 
Gerilim filmi idi....
 
CLOSE YOUR EYES (2023)
 
Bir İspanyol aktör, bir filmin çekimleri sırasında ortadan kaybolur. Cesedi hiçbir zaman bulunamasa da polis onun uçurum kenarında kaza geçirdiği sonucuna varır. Yıllar sonra gizem günümüze geri döner!

Puanım:***
Süresi uzun olduğu için sıkıcı gelebilir...

MEMORIA (2021)

Film, gün ağarırken yüksek bir 'patlama' sesiyle sarsılarak uyandıktan sonra, Kolombiya'nın yemyeşil ormanlarını keşfederken şaşırtıcı ve gizemli bir duyusal sendrom yaşamaya başlayan İskoç bir kadının yolculuğunu konu alıyor. Weerasethakul'un benzersiz vizyonu ve yaratıcı hikaye anlatım tarzıyla film, bilinmeyene bir yolculuk ve insan deneyiminin karmaşıklığı üzerine bir meditasyon.
 
Puanım:**
Ben ne izledim?????????
"Tak" sesinin sanat, neresindedir? "Tak" sesinin hafızası mı olur? 

4 yorum:

  1. 39 ve close your eyes, türü filmler en keyiflisi :)

    YanıtlaSil
  2. En son ne zaman film izlediydim acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda demle bir çay, aç bir film bence.Sevgiler,

      Sil