İZLEDİKLERİM 2023/1

07 Ocak 2023

 

 
 
 
BATAKLIK KIZI 2022 
 
Yıllar boyunca, Kuzey Carolina kıyısında sessiz bir kasaba olan Barkley Cove'da Bataklık Kızı ile ilgili söylentiler dolaşmaktadır. O yüzden 1969'un sonlarında, yakışıklı Chase Andrews ölü bulunduğunda kasaba halkı, hemen Bataklık Kızı dedikleri Kya Clark'tan şüphelenir. Ancak Kya onların anlattıkları gibi biri değildir. Hassas ve zeki olan Kya yıllardır, evi olan bataklıkta martılarla arkadaş olmuş, kumdan dersler alarak tek başına hayatta kalmıştır. Yıllar sonra Kya'nın, dokunulmak ve sevilmek istediği dönem gelir. Kya'nın vahşi güzelliği, kasabadan iki genç adamın ilgisini çekince Kya, kendini yeni bir hayata açar, ta ki akla gelmeyecek bir şey olana kadar.  

Delia Owens’ın aynı isimli kitabından uyarlanan Kya’nın Şarkı Söylediği Yer birçok duyguyu harekete geçirecek bir film olmuş. Bir kaç sahnesi açık olmasa iyiymiş. Doğanın muhteşem eşliğiyle bütünleşen güzel bir filmdi..
Yıla güzel bir film seçerek başladığımı düşünüyorum......

Puanım: ****

KURTULUŞ HATTI 2022
 
Atatürk'ün Nutuk'ta özellikle teşekkür etttiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenilen Kurtuluş Hattı, Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesini konu ediyor. İşgal kuvvetleri, İstanbul ile Anadolu arasındaki bağı koparmak istemektedir. Buna karşı olarak bir grup vatansever, işgal kuvvetlerinin amacına ulaşmasını engellemek için gizli bir operasyon yürütür. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasret kaldığı Hilal'e kavuşmak isteyen Hamdi, bu sırada beklenmedik bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Puanım:***

6 yorum:

  1. bataklık kızı ne güzel film yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabı okudum, çok sevdim, doğa tasvirleri muhteşemdi o yüzden filmi de merak ettim, filmin ismini beğenmedim :)

    YanıtlaSil
  3. Bataklık Kızı’nı duymamıştım. İzleme listeme ekliyorum.

    YanıtlaSil