DUYGULARINIZ DÜŞÜNCELERİNİZİN KÖLESİ VE SİZDE DUYGULARINIZIN KÖLESİSİNİZ.

25 Ağustos 2020


Sıradan günlerden biri işte. Tek farklılık yeni sipariş verdiğim kitaplarımın kargoyla kuaförüme gelmiş olması. Sabah kahvaltıdan sonra mutfakta derin bir temizlik yaptım. Tarhana çıkaracağımız ve tarhana sereceğimiz çarşafları bulup çıkardım ve yıkadım. Tarhanayı her gün yumrukluyoruz, kabarıyor yani mayalanıyor. 

Dün kitap siparişimi kontrol ettiğimde, kargoya verildiğini gördüm. Bugün içinde geleceğini tahmin ettim. Öyle de oldu öğlen baktığımda kuaförüme teslim edildiğini gördüm. El mahkum evden çıktım, yolda tekstil atölyesine uğradım şort verdim lastiği kesilip yenilecek. Yarın alabileceğimi söylediler. Ordan kütüphaneye geçtim.


Aldığım kitapları teslim ettim. Oradan peynirciye geçtim biraz alışveriş yaptım, çöp tenekem çürümüş onun içinde yeni bir peynir tenekesi aldım. Aldıklarımı kuaförüme bıraktım bankaya geçtim. Tekrar kuaförüme döndüm. Saç açıcı tarak ve ayak törpüsü ve pedikür tozu sipariş vermiştim onlarda gelmiş. Hem kitaplarımı hem bu siparişlerimi alarak parka geçtim.


Yeni gelen kitaplarım bunlar. Bir tane sade türk kahvesi içtim ve eve geldim.


Etkinlikte yer alan  Ye dua et sev filminin izleme zamanını kaçırmıştım malum kışlık hazırlıklar ile uğraştık. Onu izlemeye başladım.


YE DUA ET SEV

Efsanevi aktrist Julia Roberts'in Pretty Woman (Özel Bir Kadın)sonrası romantik komedi zincirlerine eklenen bir yapım ile karşı karşıyayız. Elizabeth Gilbert’in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı ses getirici kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatılıyor. Tabi ki bu geziyi genç kadın için unutulmaz kılacak olan şey, yakışıklı Latin erkeği Javier Bardem'in canlandırdığı Felipe'nin Elizabeth'in kalbini çalması olacaktır. 

Daha önce izlemiştim şimdide severek izledim.

Akşamda bir dizi bitirdim


MARCELLA

Marcella, eşi tarafından onu artık sevmediği gerekçesiyle terk edildiğinde bu durumu aşabilmek için 10 yıl önce ailesi için bıraktığı cinayet masasındaki görevine polis olarak geri dönmeye karar verir. 10 yıl önce takibini yaptığı sonuçsuz kalan bir cinayet davası kendini tekrar ediyor gibi görünmektedir. Yakın zamanda işlenen bu cinayetler 10 yıl öncesinin devamı mıdır? Marcella’yı bir yandan bu cinayetleri, bir yandan da eşinin kendisini terk edişinin altında yatan gerçek nedenleri araştırırken izleyeceğiz.

İlk iki sezon çok güzeldi ama 3. sezonu pek beğendim diyemeyeceğim.




Başlık ye dua et sev kitabından

9 yorum:

  1. oo martin beck ooo :) ye dua et sev de baliyi çok sevdiim :) marcella çok iyi yaa özellikle 3. sezon çok şaşırtıcı, 13 emir gibii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet serinin son kitabı 7 . kitap onu yakayabildim nihayet, bende filmi sevdim. Marcella 2 sezon iyiydi ama son sezonu ben beğenmedim keşke diğer sezonlar gibi devam etse idi deep.

      Sil
    2. evet anladım tabii 3 te marcella kötü kadın olduuu :)

      Sil
  2. Ye Dua Et Sev benim hayatımı değiştiren filmlerdendir. Bence efsanedir.

    YanıtlaSil
  3. Tarhana çok şahane birşey yıllardır kurutacak yer yüzünden yapamıyorum, tek başına bile bir yemektir bana göre, kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  4. Ye Dua et Sev çok zor okuduğum kitaplardan hep kocasına haksızlık ettiğini düşünmüştüm filmde bira daha yumuşatılmıştı. Karikatür de süpermiş (:

    YanıtlaSil