İZLEDİKLERİM 2022/6

21 Ağustos 2022

 

 
13 DAKİKA 2021 
 
Heartland kasabası tarihindeki en büyük kasırga ile karşılaşmak üzeredir. Fakat kasaba sakinleri başlarına gelen diğer kasırgalardan farksız olacağını zannettikleri için yapılan uyarıları pek de kale almazlar. Bölge zaten kötü hava şartları ile bilinmektedir ancak kimse devasa bir kasırganın bölgeye direk geleceğini akıllarına bile getirmez.
Bu sırada Amy kasabanın dışında bulunan haber kanalında çalışmaktadır ve kendisi de ailesi ile birlikte bu kasabada yaşamaktadır. Fakat Amy olayın sandıkları gibi olmadığını ve yaklaşan kasırganın kasabanın tam ortasından geçeceğini ve şimdiye kadar da hiç görülmemiş derecede büyük bir kasırga olacağını öğrendiği zaman dünya başına yıkılır. 
Amy’nin yanında olan Carlos ise Amy’nin durumu abarttığını zanneder ancak o da çok geçmeden olayın ciddiyetini kavrar. Aileler bu kasabadadır ve bir an önce oraya ulaşılıp herkese olayın ciddiyeti anlatılmalıdır. Amy ile Carlos yola çıktıklarında ise kasırga çoktan kasabanın girişine varmak üzeredir. Bir an önce olabildiğince çok kişiye haber veren Amy ve Carlos bu sefer de kendi ailelerinin peşine düşerler. Ancak aynı zamanda yolda giderken ve uyarılar verirken Amy ve Carlos başka iki aileyi de yanlarına alarak saklanmak için bir yer aradıklarında, kasırganın kasabaya ulaşmasına sadece 13 dakika kalmıştır. Şimdiyse bu dört aile arkalarına dahi bakmadan ve hep birlikte sığınacak güvenli bir yeri hem de 13 dakika içinde bulmalıdırlar. Kasırga’nın korkunç havası yaklaşırken bu birbirinden farklı dört aile güvenli bir yeri zamanında bulmayı başarabilecekler midir?
 
 
AGATHA VE GECE YARISI CİNAYETLERİ 2020
 
Agatha Christie’nin paraya sıkışıp sadece para kazanmak için yazdığı bir romanı satmak üzere Çinli bir iş adamı ile buluştuğu filmimizin yönetmenliğini Joe Stephenson yapıyor. Senaryosunu ise diğer Agatha Christie filmlerinin senaryo yazarlığını yapan Tom Dalton yapıyor ve yine bize bir suç filmi senaryosu nasıl yazılır dersi veriyor. Vergi müfettişleri tarafından sürekli sıkıştırılan ünlü yazar Agatha Christie durumunu kurtarmak için bir kitap yazar ve bu kitabı onun büyük hayarnı olan Çinli bir iş adamı satın almak ister. Bir barda bu alışveriş için buluşurlar. İkinci Dünya Savaşının tüm vahşetiyle devam ettiği dönemde oldukları şehir Hitler’in hava kuvvetleri tarafından bombalanmaya başlar. Bardaki herkesi sığınağa toplamak zorunda kalırlar. Hava saldırısının bitmesini beklerken kitabın el yazmasını ve haklarını satın almak isteyen Çinli kalp krizi geçirir ve ölür. Fakat o an ölen tek kişi o değildir. İkisinin de zehirlenerek öldürüldüğünü fark ettiklerinde maceramız başlar. İngiliz aksanlarının havada uçuştuğu bar sığınağında bir katil vardır. Katilin amacının Agatha’nın yazdığı yeni romanı almak olduğunu öğrendiklerinde ise zamanları tükenmektedir çünkü iki kişi daha öldürülmüştür. Çok parlak bir zekaya sahip olmayan polis memuru pek yardım edemediği için Agatha’nın zekasına güvenmek zorundadırlar. Bakalım Agatha kitabını vermeden ve daha çok insan ölmeden katil yakalanacak mı?
 

BAŞKA BİR DÜNYA 2019
 

Endüstriyel holdingde başarılı bir yönetici olan Philippe Lemesle işte yaşadığı baskılar yüzünden zor zamanlar geçirmektedir. Patronlarının çelişkili taleplerine nasıl cevap vereceğini artık bilememektedir. Bu durum eşiyle olan ilişkisine yansır. Onların aşkları geri dönülemez bir şekilde zarar görmüştür. Bu yüzden ayrılma kararı alırlar. Ama bu süreç hiçte kolay olmayacaktır. Philippe şimdi hayatının gerçekten ne anlama geldiğine karar vermelidir.


 
BENİM ADIM SARA 2019
 

Sara, 13 yaşında Polonyalı Yahudi bir genç kızdır. Çiftçilikle geçinen bir çiftin yanına sığınır ve kabul edilir. Fakat ilerleyen zamanlar bu çiftin evliliklerindeki karanlık sırların ortaya çıkmasıyla Sara'nın başı daha fazla belaya bulaşacaktır...




10 yorum:

  1. Selamlar, 13 Dakika ve My Name is Sara filmleri dikkatimi çekti. Konuları merak uyandırıcı. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. dördünü de izlemedim izlerim :)

    YanıtlaSil
  3. 13 dakikayı önceden görmüştüm ve izlemeyi düşünüyordum. Konusu benim sevdiğim tarza uyuyor. Diğer öneriler de güzel, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Film dünyasına ne kadar ucak kaldığımı bir daha anladım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bende uzun zamandır izleyemiyordum film, bir şekilde bir kaç tane izledim..

      Sil
  5. Ben de hiçbirini izlememişim. Agatha Christie’nin filmi özellikle ilgimi çekti. Mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil