İPİN UZUNU, SÖZÜN KISASI MAKBULDÜR

01 Ağustos 2022

 

 
Dört tür insan vardır;
İlki " sıradan insanlar"
Dış koşullar olaylar ve nesnelere göre ya küfreder ya da şükreder.
Sonra " avcılar" gelir.
Kendi hayatının anlamının avcısıdır. En önemli becerisi pusu kurmaktır. En önemli meziyeti sabırdır. Gönlünün muradını avlamayı beklediğini bilir.
Ve "savaşçılar"
Gönlünün muradını keşfettikten sonra az sayıda avcı, savaşçı olur. Savaşçı, gözlemleyen bilinciyle aslında birden fazla niyet arasında en saf olanı bulmanın, gönlünün muradını yaşamanın peşinde koşan insandır. Niyetinin saflığını keşfettiği andan itibaren savaşçı olma yoluna birmiştir. Hayatının şimdi ve burada yaşandığını bilir, tek gerçek budur ve şimdi ve burada hayatta kalmak, var olmanın hakkını vererek3yaşamak için kararlar alır. Bilir ve inanır ki evrenin bu karmaşık yapısı içinde her şeyin bir yeri vardır ve hepsi de kendisi gibi değerli ve anlamlıdır. Bunun farkında olarak her şeye " biz " bilinci içinde saygı gösterip yolculuğuna devam eder.
Dördüncü tür insan " arif " insandır.
Bilge kişilerdir. Savaşçı gerçekten bir savaşçı olarak yaşamayı becerir ve sürdürürse zaman içinde bilge kişi olur. Bilge neyi, nasıl bildiğini doğrudan idrak eder. Kutup yıldızı gibidir, yön belirlemede referans noktasıdır.
 
Doğan CÜCELOĞLU/ Var mısın? kitabından
 

 Herkese güzel bir hafta diliyorum.....
 

Yukarıda gördüğünüz köpüş benim bir haftalık yorgunluğumu aldı gitti bu hafta. Parkta yürüyüşten sonra bir grup çimlerde spor hareketleri yapıyorlar, bu arada ayakkabıları ve çorapları çıkarmışlar, buncağızımada çorap cazip gelmiş:)) almış ağzına gezdiriyor:)) sabah sabah kahkahayı patlattım:))
Baktım sonraki günlerde bu çorap çıkaranlar, ayakkabıları ve çorapları ağaç tepelerine koymaya başladılar.
Önceki hafta çok yoğun geçti, erik domates geldi mahalleye ucuzdu bizde aldık 30 kilo, menemen yaptık, doğra, kaynat, kevgirden geçir, kavanozla biberleri koy tekrar kaynat derken günler geçti.
 Arada bir nişan törenine gittim.
Hoppa ağbimin arkadaşı köyden de 7 kilo yeşil fasulye getirdimi.... Onlarda dondurucuya girdi. Geriye bir tek bamya ve turşu olayı kaldı...
Geçen hafta pek hareket ettim diyemem, haftanın son 5 günü yürüyüş yapabildim. Salı günü, yani yarın diyetisyen günüm bakalım tartıda ne çıkacağım. 
 

Kimsenin içinden gelmeyeni talep edemem. 
Çok isterim belki ama bir kapıda kendimden taviz verecek kadar ısrarcı olamam bu yüzden boyun bükerek de olsa kabullenirim. 
Olacak olan benim ittirmemle olacaksa olmasın. 
Kendimi hatırlattığım sürece var olacaksam zaten unutulayım.
 
 

Kütüphaneden aldığım kitapları okudum, çarşamba günü yenilerini alacağım.
 
 
Parktan bir görüntü....
İnstagramdan kantaron yağı aldım, bayan orkide ağacı tohumu göndermiş. Araştırdım sıcak iklimlerde yetişiyormuş. Akdeniz de yaşayan evi bahçesi olan bir arkadaşa kargo yapabilirim isteyen olursa. İsteyen çok olursa çekiliş yapacağım. 
 

Ufaklıklar büyüdüler, biberlerin , salatalıkların arasında dolaşıyorlar:)) Annem acayipp sinir oluyor:)))
 

Eve yine hırsız geldi....
Evde trafikten düştüğümüz, kullanılmayan bir aracımız var. Gece yatıyorum küt dedi bir ses geldi, kalktım baktım araca (diğer aracımıza yani) bir şey yok. Kafayı yastığa koymamla karşı komşunun araması bir oldu. Eski arabanın ön kaputunu açıp bir şey aldılar dedi. Kalktık baktık, daha doğrusu ben baktım akünün birini çalmışlar. Komşu balkonda oturuyormuş, ne yapıyorsunuz çıkın demiş dinlememişler, polise telefon açtım deyince kaçmışlar. Polisi aradık geldi karşı apartmanın kamerasına baktılar, görünmüyormuş. Ertesi gün komşu açıkladı 4 tane çocuk ( duvarların üstündede 45 cm tel var) telden atlamışlar, şimdi jiletli tel denilen bir tel ilave edeceğiz. Ağbim zincir, kilit aldı, komşu geldi diğer aküyü çıkardı, Arabayı zincirle doladık, kaput açılmasın diye kilit vurduk:)) Hırsıza ne kadar dayanacaksa artık....
 

Herkes methetti bende başladım bakalım nasıl çıkacak.....
 
 
BU HAFTA DİNLEDİKLERİM;
 
 
 
 

13 yorum:

  1. Parktaki köpüş gülümsetti, yavru kediyi de çok sevdim. Hırsıza hayret ettim göz göre alıp gitmiş, komşuya rağmen. Çok geçmiş olsun çok huzur kaçırıcı bir durum tekrarlanmaz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef artık durumlar vahim, polis geldiğinde de telsizden anons vardı bir adres verdi, hırsız var diye haykırıyormuş insanlar. Bir gecede kaç yere giriyorlar kimbilir...

      Sil
  2. Köpişe ben de güldüm :) çok severler böyle kokulu şeyleri kaçırmayı. Domates biberleri afiyetle sağlıkla yiyin elinize sağlık. Hırsızlığa da geçmiş olsun, küçücük çocuklar akü çalıp ne yapacaklar bilemedim, maşa gibi kullananları vardır :( Güzel bir Ağustos dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kahkaha attım resmen:)) kadın köpeğin peşinde almaya çalışıyordu. Hurdacılara 100-150 tl ye satıyorlar. Bence hurdacılar şehrin içinde değil çok uzağında olmalı ve aldıkları her şeyi de belgelemeliler. Sokak kapısının bir kanadını çalmışlardı bir sabah kalktığımızda yerinde yoktu. Ağbim hemen araçla en yakın hurdacıya gitti kapıyı orda buldu, kapımızı hurdacıdan satın alıp tekrar yerine taktık, düşün artık.

      Sil
  3. Ne azimli hırsızlarmış ya, şu azmi gidip bir iş güç sahibi olmaya harcasalar keşke....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romanlara okumak deme asla okumazlar, arkamız ilkokul orayı bile zorla bitiriyorlar. Bu sabaha karşı gece 3 te plastik, kağıt toplamaya çıkıyorlar, aynı zamanda hırsızlık yapıyorlar, bir tanesini polis yakalamış sokakta döverek götürüyordu.

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Ekonomi kötüye gittikçe hırsızlıklar da çoğaldı. 22 yıldır oturduğumuz mahallede bu sene ilk kez hırsızlık olayları duyuyoruz. Normalde dikkat etmediğimiz şeylere dikkat etmeye başladık ama hırsızlar yine de bir yolunu buluyor çalmayı kafaya koyduysa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun, biz evi yaptığımızda mahallede roman yoktu. Bu arazileri sonradan onlara açanları asla affetmiyorum. Şehir içine açılmış pavyonları da sevmiyorum. Tamamen alınan yanlış kararlar. İleriyi düşünememek ...

      Sil
  5. geçmiş olsun canım. bahçeli ev zor. çok istememe rağmen eşimin de nöbetli bir işi olduğu için bu kaygılardan uzak durmak zorunda kaldık hep. çok üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol gerçekten zor hele ilerisi için daha zor. ben müteahhite verilmesi taraftarıyım. bakalım kısmet

      Sil
  6. Hırsızlar da hem suçlujem güçlü...

    YanıtlaSil
  7. Ay hem suçlu hem güçlü yazarken ne yazmışım ben öyle.

    YanıtlaSil