HER İÇ ÇEKİŞ İNSANIN YİTİRDİĞİ BİR YUDUM YAŞAMDIR (Pedro Paramo, Juan Rulfo)

22 Ağustos 2022

 

 
Her şeyi kabul edebilirim ancak saçma açıklamalara bulanmış, sudan sebepleri kabul edemem. İnsan saçma bahanelere sığınmaya başladığı zaman kendine yalan söylemeye başlar. İnsan kendine yalan söylemeye başladığı zaman komik duruma düşer ama fark edemez.

Kelebeğin Rotası
 
Ne kadar doğru bir söz değil mi?
Hepinize iyi haftalar. Geçen hafta pazartesi yazısı yapamadım, bu hafta yazayım bari dedim. Leş kaktüsüm ikinciye açtı...
 

Haftaya müzikle başlayalım. Havalar çok sıcak gidiyor. İnsanın sıcak olduğu için ocak başına bile geçmesi zor oluyor. Allahtan rejimdeyim, yoğurt, ayran, cacık içine 2 kaşık haşlanmış yeşil mercimek, maş fasulyesi koyuyorum. Göbek marul doğrayıp baharatlandırıyorum ve yiyorum, geçen hafta yine 3,200 kg verdim bu şevki yakaladığım için bırakmak istemiyorum rejimi. En son gittiğimde ödül de verdi diyetisyen. Aynı gün ağbim börek istemişti onu yaptım. Bir kaç gün öncede aşure yapmıştık, 3 kapalı kase dondurucuya kaldırdım. Diyetisyen kontrolü sonrası arkadaşa kahveye gittim. Ödül olarak börek ve aşure hangisini istersen ye dedi, ölçüsünüde gösterdi:)) Neyse arkadaşa gittim, börek yemedim ama arkadaş bisküvili pudingli pasta yapmış, kibrit kutusunun yarısı kadar aldım. Kahve içtik, böreği eve sakladım:))
Aşureyi ise bu son gideceğim kontrole saklıyorum:)) 3 beden inceldim bu çok güzel bir olay.
 

 
okuduklarımdan...
 

Kütüphaneye gittim, okuma maratonum ile ilgili kitaplar aldım. Bu arada 8. ayda olmamıza rağmen 2023 için yeni bir kitap okuma maratonu kategorisi hazırladım, aklımda kalmasın yazıda kalsın dedim. 50 konu seçtim yine, 2023 yılına istinaden de 23 kitap ekleyeceğim, 73 kitap eder.  Diğerleri serbest okumam olacak. Bu sene şu ana kadar 72 kitap 21 dergi okudum, sene sonuna kadar Allah kerim.

 
Bizimkiler sıcaktan mayışıyorlar, bahçede bodur incir var hemen alt yapraklarının altına sığınıyorlar. 
Çamaşır makinasının kapağı elimde kaldı:)) tamirci tanıdığımızı çağırdım. Eski arızalı makinanın kapağını çıkardı kullandığımıza taktı. Kırılan kapak içinde, özlem abla kedilere su kabı yap bunu dedi. Baktım bu sabah annem su doldurmuş, bahçenin ortasına koymuş. 
Bu sene çoğunluk salatalık ve kıl biber yedik, çok oldular. Domatesler ufak kaldı, büyümediler. Bende geçenlerde biraz topladım rendeledim, biber kavurmuştum ona ilave edip biraz daha kavurdum. 
 

Trakyalılar H harfini yutarlar:)) ağbimin isminin önünde H var, ağbime gelen davetiye yukarıda gördüğünüz gibi:)) H harfini yine yutmuşlar:)))


Hava sıcak bunalıyoruz bazen annem kuyu başına kaçıyor akşam üstleri, kuyu suyu ile bahçe betonlarını yıkayıp serinletiyoruz, yetmiyor ev önü kaldırımı ıslıyorum, yola tutuyorum, ortalık biraz serinliyor.
Arkamıza inşaat başladılar, sesi gürültüsü çok. Önümüzde ki yolun karşısında boş arazi var, orasını da müteahhit almış, ölçüm yapıldı, 10 -15 güne kadar onlarda başlayacaklarmış. 
Bu gün biraz markete gittim, birkaç çarliston alayım karışık kızartma yaparım diye düşündüm. Dönüşte mutfaktayım, bir bağırış bir çağırıŞ arkadan, komşulardan filan dedim ne oluyor? Çıktım dışarı annem gitti arkaya inşaatın oraya, çalışan yok ya, 1. katın tavanı için hazırlık yapıldı (iskele ), demirler bağlanacak, beton atılacak. Meğersem o iskeleyi alt zeminle tavan arasını tutan uzun iskele demirlerini boşandırmışlar romanlar çalacaklar. Komşular fark edince söktükleri ile kalmışlar. Müteahhiti çağırdılar, adam hemen geldi, bekçi var ama sadece 16:00 dan sabah saat 08 e kadar.
Geçen haftalarda da bizim trafikten düşen, bahçede duran 89 model ford minibüsün aküsünü çaldılar. Gece 12 civarı küt dedi bir ses geldi, perdeyi açtım baktım, yeni arabaya baktım ben bir şey yok. Eskisi arkada. Tam kapadım komşu aradı telden bahçeye girdiler çıkın dediler, balkonda otururken görmüşler. Çıktık baktık eski arabanın akünün 1. ni götürmüşler. Polis geldi falan ama giden gitti. Ertesi gün zincir aldı ağbim, minibüsün çevresini oradan buradan geçirdi, zincirledi, kilitledi:)) Anam o tellerin üstünden nasıl atlıyorlar anlamış değilim, şimdi karar aldık, jiletli tel koyduracağız, üstlere.
Sokaktan bir arkadaşım var, annesine geldiğinde bana uğrar, kitap alır muhabbet ederiz biraz. Onlarında annesinin bahçesine bir tane roman terlik atmış, sonra seslenmişler annesi çıkmış, (yaşlı zor yürüyorlar) ne oldu demiş, terliği alıcaz demişler, kocası çıkmış bastonla. O çıkıncaya kadar aman dedede yürüyemiyor demişler, bahçeye sekiz kişi dalmışlar, odunlukta bahçede bir şey bırakmamışlar herşeyi toplamışlar. Yaşlı karı koca bir şey yapamamışlar.
Arkamızda ilkokul var, bahçesinde gece olmayan olay yok, kızlı erkekli oraya geliyorlar. Gece bekçileride geliyor oradan çıkarıyorlar onları. Neler neler diyorlar çocuklara hiç duymayın, bir tanesini yazayım sadece;
- Sen gel bizim mahalleye orada böyle davranıcan mı bakalım, aldıkmı silahını ....... bakıp gidersin bizim mahalleden.
Devletin memuruna bile böyle hakaretler ediyorlar inanın.
Ve bu hırsızlık olayını yapanlarda 8 yaşından 15 yaş aralığında olanlar. Nasıl olsa yaş tutmadığı için hakim serbest bırakıyor...... 

Çenem düştü:)))
Hadi iyi haftalar size, pazar gününden hazırladım bu yazıyı.... 

Evinin enerjisini canlı tutmak için bunlara dikkat et👇🏻

👉🏻Kuru çiçek ölü enerjidir, tutma!
👉🏻Yapay çiçek yerine canlı çiçek al!
👉🏻Kırık, bozuk eşyaları onar ya da at!
👉🏻Hatıra niyeti ile aldığın ikinci el ürünler gerçek sahibinin enerjisini taşır. Buna dikkat et ve mutlaka enerjiyi temizle!
👉🏻Uzun zamandır kullanmadığın eşyaları evden çıkar. Böylece enerji temiz alanda rahatça dolaşsın.
👉🏻Toz negatif enerjiyi çeker toz tutan eşyaya fazla yer vermeyin.








 
 
 

18 yorum:

  1. Annem bir heves kaktüs aldı, cinsini bilmiyorum, şu an balkonda ve benim boyumda, dikenlerinin de maşallahı var, balkonu her temizledigimde ya da çamaşır astığımda nasipleniyorum .

    Mahallenin sorunu can sıkıcı sahiden, nasıl önlem alınamıyor anlamak güç.

    Sıcaklar hiçbir şey yaptırmıyor sahiden, serin havalar gelsin bir an önce.

    Konuşurken yutulan h tamam da yazıda yutmak sahiden çok ilginç :) tebessüm ettirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) o boyda kaktüsüm yok maalesef.Mahalle berbat bir durumda, bence bu işi çocuklar yapıp salınıyor hemen hakim tarafından birileri ceza yazmalı bunlara.

      Sil
  2. Selam sadece Trakya değil Ege'de de Halk bankasındaki h Akhisar'daki ona kez . Geçmiş olsun akünüze . Sizi tebrik ederim. 3 beden az değil bravo. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eşimin okulunun klima borularını çalmışlar. Eskiciye birkaç bine satacaklarmış ama okula zararı otuz bin. Adana sıcağında çocuklar klimasız kaldılar. Vicdanları nasıl sızlamıyor aklım almıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vicdan olsa bu işi yapmazlar, akşam iki ufaklık duvarın dibindeler, cam açık bende salonda oturuyorum. Birtanesinin elinde ufak demir parçası var, arkası cama dönük perde arkasından izliyorum. Diyorki atayım bunu bahçeye, almak için gireriz içeriye. Bende tülü çektim camı tıklattım, yüzüme bakmadan gaza bastılar. Bu tür hareketler ile bahçelere girip hırsızlık yapıyorlar. Çocuklarıda belledik, iyi olan romanlar da var, gösterip soruyoruz kimin çocuğu bunlar diye. Hurdacı bilmem kimin diye, yani baba hurdacı çocukları da hırsız yetişiyor, babalarına sermaye yapıyorlar.
      Sizin durum üzücü olmuş...

      Sil
  4. merhaba maş fasulyesi fasulye değilde daha çok asuredeki buğday tadında, yoğurt ve dereotu ve baharatla tüketiyorum. Azalıp bir deneyin belki beğenirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Sıcaklık burada da fena kedicikler çok şeker onların gölge keyiflerine bayılıyorum. Trakya da yutulan harflerle konuşmaları çok hoşuma gider hep :) bahçede yetişenleri yemek ayrı keyif. Ne güzel ara vermeden okuyorsun alıntıları çok sevdim. Mahallenizde yaşananlar çok can sıkıcı ve endişe verici, nereye gidiyor bu gidiş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum için teşekkür ederim, kendinizi tanıtırsanız da memnun olurum.

      Sil
  6. Burada da mezarlıktaki su arklarının üzerine konulan demirleri inatla çalıyorlar. Yürüyecek yer kalmıyor mezarlıkta .

    Üç beden harika. Geçen hafta hastayken kilo veririm belki dedim ama o bile olmamış. Yazı kilo veremiyorum ben .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. verirsin ama sen kendini şartlandırmışsın. Hırsız her yerde hırsız değişmiyor. Bu konuda bir anım var onu da yazayım buraya...

      Sil
  7. Kilo vermedeki istikrarına bayıldım, keşke ben de başarabilsem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninde başaracağına eminim bir dene arkası gelecektir.

      Sil
  8. bir şey değil, damak tadına uygun yoğurt ve baharatla mutlaka yersin.

    YanıtlaSil
  9. Ay bu sizin oraların Roman sorunu çok fena, jiletli tele hak verdim ben. Davetiyeye ne çok güldüm ya. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef mahallede en büyük sorun bu, mahalleye park yaptılar am içinde çay ocağı yok, diğer tüm mahallelerde parklarda çay ocağı var. Pislik ona keza...

      Sil
  10. Kaktüs harika ;) Kilo vermen ve yürüyüşlerin hayranlık uyandırıcı, bravvo sana, tebrik ediyorum. Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım bu şevki 2000 yılında kırmızı pantolon giymek için yaşamıştım:)) şimdi de beyaz kot giymek istiyorum:)) Selamlar....

      Sil