YORGUN SAVAŞÇI ....

04 Eylül 2023

 

 
Hepinize güzel bir hafta diliyorum; sağlıklı mutlu ve huzurlu geçsin. 
Burada bugün yani yazıyı hazırladığım pazar günü yağmur yağacak gibi kapalı bir gün var. Az önce biraz markete gittim yürüyüşten gelince, tıp tıp atıştırıyordu.
Dün İstanbulda idim, doktora göründüm, herşeyi normal buldu 5 tane risk faktörüm olduğunu söyledi.
Kilo
Tansiyon
Şeker hastalığı
Aileden gelen genetik
Menapoz 
Fakat, tahlil normal sadece tligriserit değeri 174 olarak yüksek.
Kalbi ultrasonla kontrol etti, aort vs tanımlı boyutlarda sadece kalpte 1 milim kalınlaşma olmuş, o da şeker ve tansiyondan dolayı normal dedi.
Şu an için anlattığın belirtiler kalbi çağrıştırmıyor, şekeri çağrıştırıyor dedi. Aşırı terlemen senin kalp hastası olduğunu göstermez şekerden olur dedi, kalp terletir ama kriz geçirirken terletir dedi. 
Zaten bunun tespitini de ben aile hekiminin uyarısı ile yeni yapmıştım. Biliyorsunuz kiloluyum, aileden genetik gelen çocukluktan bu yana diyebilirim,


İsviçreden dayımın kızı ile pastanedeyiz sene 2000 filan olmalı:))) bu benim o dönem rejim yapmaya başladığım yıllar....
 

Bu da yapmış olduğum rejim sonucum:)) rahmetli amcam ile maltepede bir düğün salonunda dans ederken.....
Geçen sene güzel bir rejim yapmıştım, fakat bu sene o istikrarı sağlayamadığım gibi üstüne 10 kilo da geri aldım.
Anladım ki tekrar kilo vermeyi ciddiye almam lazım. Diyetisyene başladım tekrar fakat verdiği diyet listesi düşük kalorili bir diyet listesi herhalde ve benim şeker açken de tokken de 70 lere düşüyor ve terlemeye başlıyorum, sanırım listeyi dengelememiz lazım. 
 

Şirket kapanmadan bir kaç ay (2014) önceki halim. Üstelik birde fotojenik bir insan değilim, bu resimler zorla alınan pozlar:)) ben resim çekilmesini seven değil, çekmeyi seven bir insanım. Şu fabrikada her yıl onlarca kokteyl, tören, yemek olmuştur hepsini toplasan 20 yılda 20 tane pozum yoktur. Kulakları çınlasın Selman (idari işler elemanı) çekmeye kalktımı hemen kamerayı elimle kapatırdım, ya da resim alınacak topluluktan ayrılırdım. 
Fakat fena resim çekerdim:)))
 

Bu eşlerin olmadığı bir yılbaşı gecesi yemeği:))


bu da şirket kapandıktan sonra bir araya toplandığımız günlerden bir gün çekilen bir foto, gülmeyi de biliyormuşum o zaman. 
Zaman içinde yani bu 10 yılda yaşadıklarımla hem gülmeyi unutmuşum, hem de çökmüşüm. Kanıtı.....
 
 
İki gülen insan yanında gülmeye çalışan bir Özlem....
Dün sağolsun Handan ile buluştuk, görüştük, sohbet ettik. Doktora, Muayehanesine birlikte girdik. Çıkışta sağolsun bize pide ısmarladı, kesesine bereket gelsin. En kısa zamanda burayada beklerim, iadeyi ziyaret mutlaka olmalı.
 

Diyette olup karadeniz pidesine gömülen bir Özlem:)) Karadeniz pidesi nasıl yenir o gün öğrendim, komedi filmi gibi idi:)) bizim burada da kapalı pide var ama yumuşak, bu değildi, ama lezzeti güzeldi Handan'a teşekkür ederim bu konuda, yolum terar düşerse o tarafa yine paket yaptırıp getirebilirim. Karadenize gitmedim ama gitmiş kadar oldum, o pidenin yarısını yedim Ağbime bir pide yaptırdım, onu da  aldım.
Kendisinden ayrıldıktan sonra Otogara geçtik, benim bayan arkadaşım da vardı yanımda o da yaklaşık 30 yıldır tanışıyoruz, seyahat firmasında bilet keser. Ben gittikçe İstanbul'a onda kalırım, o gelir bizde kalır iyi bir dostuz. Ailelerimiz de tanıştı. Otogara geçtik, ben hemen biletimi aldım saat 15:00 idi fakat araç 15:20 de kalktı rötarlı. Zelihanın çalıştığı yazıhaneye ilk defa gittim, ( yeni bir firmaya geçmişti) 
Firmada gözüme çarpan ilk şey tahin ve pekmez kısmı oldu, konya bozkır tahini ve üzüm pekmezi vardı. Bizimkiler çok sever, ağbime telefon açtım bize al birde hacı ağbiye al dedi, Birer tahin, bir pekmez aldım. Arkadaşla vedalaştım otobüse bindim. En arkada yanımda kimse olmasın demiştim, öyle de yapmışlar yanıma bilet kesmemişler. 


 Yıllardır gitmedim İstanbula çok değişmiş, devasa binalar yapmışlar, silivri tarafı villalar azdı ama bu gidişimde çok yoğunlaşmış olduğunu gördüm, otobüs dur kal yapa yapa yol aldı yolda bu resmi çektim, o da akrabaları semtlerini gösteriyordu:)) tesadüf.....
Şehre 17:30 gibi indim, direkt pazaryerine gittim, ağbim hacı ağbi ile durdu bu gün sergide. Fakat gittiğimde hasta idi, hatta sabah ben evden çıkarken gitme açma tezgahı dedim ama dinlememiş gitmişler, hemen sergideki bir kısım katlanmış malları çuvallara kaldırdım, tezgahı yavaş yavaş bozdum, askı malını indirdim bir de kapıları erken açtılar, araçlar içeri girince hemen arabayı yükledik eve geldik. Eve gelince ne göreyim bizim hatun da hasta o da tüm gün yatmış, kediler aç kalmış, üstüme atlıyorlar, hemen alelacele bir şeyler hazırladım, şekerlerimizi ölçeyim dedim ağbimin ki uçmuş, tüm gün hiçbir şey yememiş 343 lerde, benim ki yarım pide ve otobüste aldığım 4 bisküvi ile 220 lerde...
İlk etap ağbimi iyileştirdik, gece güzelce bir terledi, evdeki soğukalgınlığı ilaçlarına başladık. Şu an durum iyi, benim diyet dışına çıkmam iyi olmadı, tekrardan bugün uzun bir yürüyüş yaptım ve diyetisyene gidinceye kadar biraz kalorili beslenme yapacağım, kusura bakmasın şekerin düşmesi de kötü bir olay, perşembe günü ayarı çeksin listeye artık.
 
Salı günü burada doktordayım, İstanbuldaki doktor son bir efor istedi onu yaptırıp sonuçları whatsap ile göndereceğim.




.
 

18 yorum:

  1. ne kadar güzel olmuş , afiyet olsun bizim memleketin pidesindeki o sertlik olayını ben de sevmezdim şimdi özlüyo gibi miyim neyim :P insan yiyemediği şeyi aşerermiş :P ama Handan ile pozunuza bayıldım , ömür kısa ve ne akdar kısa olduğundna bihaberken amaaaan boşver beaaa gülümse inadına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğin bir şeyi yemek farklı, bilmediğinde ortaya komik bir durum çıkıyor. Gülümsemek güzel bir olay da ben kendimi fotojenik hissetmiyorum, bu durumda zor oluyor.

      Sil
  2. Ovvv geçmişler olsun ama anlaşılan o ki anjiyo şimdilik gündemde değil gibi. Handan Hanım'la buluşmanız da ne güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda yok, bugün de efor yaptırdım güzel sonuç çıktı. Evet Handan ile buluşmak güzeldi.

      Sil
  3. Dönüşte seni baya bir iş karşılamış ama bence sana iyi gelmiş İstanbul :) Şehir değişikliği iyidir kim ne derse desin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayağı bir iş karşıladı, hatta ağbimin rahatsızlığı dün bana geçti, son zamanlarda sular çok kesiliyor ve bu bizi etkiledi diyebilirim. İstanbula en son 2019 da gitmiştim. Dün de eniştem vefat etmiş, yıllardır bizimle hiç yere konuşmayanlar dün vefat haberini verdiler. Pazarda sergi de açmıştım, sergiye bakıcak birini bulayım geleyim dedim, ümraniyeye cenazeye yetişemezsin dediler gidemedim.

      Sil
  4. Diyetisyenle yeni bir düzenleme yapıp kilo işini halledeceğine eminim.
    Salı günü de güzel sonuçlar çıksın inşallah.
    Görüşebildiğimiz için mutlu oldum, bir dahakine araya doktor falan girmeden uzun uzun buluşmalar yaparız .
    Gerçekten de çok yorucu bir gün olmuş ama yine de hava değişikliği iyi gelmiştir.
    Karadeniz pidesi de güzeldi haa, dönüşte bacağım ağrısı ama yürü yürü, yedin koca pideyi diye topallaya topallaya döndüm eve :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perşembe diyetisyendeyim, bugün efor yaptırdım sonuç olumlu çıktı, Mehmet beye whatsaptan gönderdim cevap bekliyorum. Pideden sonra benim şeker 220 lerde idi, hemen yürüyüşe çıktım bende ertesi gün.
      Her şey için teşekkürler,

      Sil
  5. Ne güzel bir buluşma olmuş. Kilo kontrolü sağlıklı olmanın başında geliyor , umarım iyi gider diyet. Yine de sonuçlar kalple olmaması açısından iyi. Şeker beslenme ile olduğu kadar stresle de ilgili oluyor. Eşimin de var şekeri , sinirlendiğinde anında tavan yapar düzgün besleniyor olsa da. İlaçlarla idare ediyor. Geçmiş olsun ev ahalisine de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo kontrolünü 2 senedir yapmaya çalışıyorum. Evet şeker sinirsel de olabiliyor. Geçmiş olsun dileği için sağolun

      Sil
  6. Ya ben daha önce handan hanıma söylemiştim tekrar ikinize birden beyaz saç çok yakışmış maşallah diyeyim

    YanıtlaSil
  7. Hayır çökmemişsiniz gayet iyisiniz :) iyi haberler almanıza çok sevindim.En kısa zamanda daha da iyi olursunuz inşallah (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekleriniz ve görüşünüz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Geçmiş olsun Özlem. İyi haberlere de Handan'la görüşmenize de sevindim.
    Ben de çökmemiş olduğunu düşünüyorum :) Maşallah diyeyim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    Şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları aynen benim eşimde de var. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Her şeyin başı sağlık, sakın hatırdan çıkarmayın.
    Sağlıcakla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de eşinize de geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.
      Saygılar,

      Sil