İZLEDİKLERİM 2023/22

17 Eylül 2023

 

 
POUR ELLE (2008)
 
Lisa (Diane Kruger) ve Julien’in (Vincent Lindon) mutlu bir evlilikleri vardır ve oğulları Oscar ile birlikte Fransa’da şehrin civarında bir evde huzurlu ve sakin bir hayat yaşamaktadırlar. Ama bir sabah hayatları büyük bir sarsıntıya uğrar; olayla hiç bir ilişkisi olmamasına rağmen polis Lisa’yı cinayet suçu iddiasıyla tutuklar. 20 yıl hapis cezasına mahkum edilir. Ama Julien karısının suçsuz olduğuna inanmaktadır ve onu bu durumdan kurtarmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır. Delil toplamak ve bürokratik işlerle uğraşmak için geçecek zamana daha fazla katlanmak istemez... Julien bu karmaşa ve üzüntü içinde her şeyi göze alır ve tek çare olarak Lisa'yı mahkumiyetten kurtaracak çılgın bir plan hazırlar.
 
Puanım:***
 
LOVE AT FIRST SIGHT (2023)
 
Bir Londra uçuşu sırasında yakınlaşan iki yabancı, kaderin cilvesiyle birbirlerinden ayrı düşer. Kavuşmak imkânsız gibi görünse de aşk tüm olasılıklara meydan okur. New York'tan Londra'ya gitmeye hazırlanan Hadley (Haley Lu Richardson) uçağını kaçırdıktan sonra havalimanında tesadüfen Oliver (Ben Hardy) ile tanışır ve ikili hemen yakınlaşır. Uçakta birlikte geçirdikleri uzun gece göz açıp kapayıncaya kadar sona erer. Ancak Heathrow'a indiklerinde birbirlerini kaybederler ve o kargaşanın ortasında yeniden buluşmaları imkânsız gibi görünür. Acaba kader devreye girip bu iki yol arkadaşını hayat arkadaşına dönüştürecek mi? 
 
Puanım:*** 
 
BİR ANNENİN SAVAŞI (2023)
 

Bu hikaye, bir Hintli göçmen annenin Norveç'teki koruyucu aile sistemi ve yerel yasal mekanizmalarla mücadele etme çabasını anlatıyor. Bu annenin çocuklarına olan sevgisi ve velayetlerini geri almak için gösterdiği kararlılıkla dolu zorlu bir süreçten bahsediyoruz.

Bu göçmen anne, Norveç'e birkaç yıl önce mülteci olarak gelmişti. Ancak çocuklarına velayet hakkını geri kazanmış bir anne olmasına rağmen, Norveç'in koruyucu aile sistemini ve yerel yasal mekanizmalarını aşma konusunda zorluklarla karşılaştı. Bu süreçte, annenin çocuklarıyla olan bağını güçlendirmek ve onların en iyi çıkarlarının korunmasını sağlamak için büyük çaba sarfettiğini görüyoruz.

 Puanım:****
 

8 yorum:

  1. norveçe bakayım. kruger ne şeker yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel, inanın enerjinize hayranım. Okuyor, izliyor, yazıyorsunuz. Oysa bir zamanlar ne çok okurdum, iyi bir tiyatro izleyicisiydim. Emeklilik sonrası 10 yıl çalıştığım Eğitim Kurumunda " Hızlı Okuma Kursları" düzenlerdik. Çok başarılı ve verimli kurslardı. Gençleri okumaya, yazmaya da çok teşvik ettik. Şairin dediği gibi: "Zamanla nasıl değişiyor insan."
    Enerjiniz daim olsun. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun elimden gelen ancak bu kadar kendimi geliştirmek adına...
      Sevgiler

      Sil
  3. Daha önce hiç karşılaşmadığım filmler hepsi. Tanıtımlar için teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil