BCP BLOGGER CANLANDIRMA PROJESİ EYLÜL 2023

30 Eylül 2023

 

 

 KIZIL TEPE 2015 
 
Edith Cushing genç bir yazardır çocukluğunda geçirdiği o büyük tramvalardan kaçabilmek için çok fazla tanımadığı Thomas ile bir evlilik yapacaktır. Geçmişini unutmak istiyordur. Kocasının kızkardeşi ile hep birlikte onların yaşadığı tepedeki eve taşınırlar. Aradan zaman geçer kocasını hiç mi hiç tanımadığını kaçtığı hayaletlerin ise evde olduğunu anlar.
 
ÖLÜ GELİN 2005
 
Victor Van Dort kısa süre sonra güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür. Ölüler Diyarı'ndaki hayat Yaşayanların Dünyası'nın sıkıcılığından uzak ve çok daha eğlenceli bir yerdir. Yine de hiçbir şey Victor'un Victoria'ya kavuşmasına engel olamaycaktır.

16 yorum:

  1. Eylül Ayı da bitti. Sonbahar artık tam anlamıyla hissediliyor. Sonbahar pek çok kişi için kültürel etkinliklerin başladığı bir mevsim.
    Bu ay etkinliğe çok katılım olmadı galiba. Sanırım üç ya da dört kişiyiz.
    Ancak hazırladığınız Çelınç soruları çok kapsamlıydı. Zaman zaman yorumlara katıldım ama tümünü yanıtlayamadım. Challange bir çeşit mim değil mi? Sözlüklerde anlamı farklı şekillerde açıklanmış. Baş kaldırma, meydan okuma olarak veriliyor. Sorularınız sayesinde blog arkadaşlarımızı daha iyi tanıma fırsatı sağladık. Teşekkürler.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, diğer blog arkadaşlarımda bu yönde sorular hazırlayabilirler belki bizde onlara katılım sağlarız.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Ben de katılmıştım ama aylardır fırsat bulup da aktiflik sağlayamadım. Ne güzel her ayı tamamlamışsınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet olursa yılıda tamamlarız Allah'ın izniyle...

      Sil
  3. Ölü gelin farkli geldi bana. Ölüler diyarinin daha eğlenceli olmasi :) ben de yakinda yazarim ama ben korku gerilim gotik konularına uzak oldugum icin bu ay gotik mimari eserleri konu alan birseyler baktim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda okumayı bekliyorum yazınızı...

      Sil
  4. Ölü Gelin benim de ilgimi çekti. Göz atacağım. :)

    YanıtlaSil
  5. Kızıl Tepe'yi Tom Hiddleston'a bayıldığım için pek sevmiştim. Ölü Gelin zaten bir klasik :)

    YanıtlaSil
  6. Çok katılmayı istemiştim ama fırsat olmadı… Ekim ayı için umutluyum.
    Ölü Gelin sevdiğim filmlerden. Yönetmenliğinde Tim Burton da yer alıyor. Diğer filmi ise duymamıştım.

    YanıtlaSil
  7. İkisini de izlemedim ama Ölü Gelin'i çok duymuştum kızkardeşim çok seviyor.

    YanıtlaSil
  8. Ölü Gelin favorilerimdendir e zaten iki kafadar Burton ve Deep'in yarattığı o çılgın dünyanında kölesiyim bir yerde :D Guillermo del Toro da kalbimi Pan'ın Labirenti ile çeleli yüzyıl oldu ancak bu filmini izlememişim listeme ekledimhemen.

    Ellerine sağlık Eylül için güzel paylaşımlar olmuş ;)

    YanıtlaSil