OKUDUM 2022/107 EVRENDEN TORPİLİM VAR

07 Aralık 2022

 

 
Siz hiç 150 kilo oldunuz mu? Sizin hiç yabancı bir ülkede bavulunuzu kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalırken günlerce tek kelime bile konuşmadığınız, dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan bir gözünüzü kaybetmiş olarak çıkıp tekrar parklara döndüğünüz, annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu? Benim oldu. Peki ya sonra o yabancı ülkenin dilinde şakır şakır konuşup hatta seslendirme yönetmenliği bile yaptığınız, o ülkedeki filmlerde başrol oynadığınız, 70 kilo verip filinta gibi olduğunuz, yeni ve mutlu bir hayat kurduğunuz, elinizi attığınız her işi altın yumurtlayan tavuğa çevirdiğiniz, her saniyenizi gülümseyerek geçirdiğiniz, hayatta istediğiniz her şeyi elde etmeye başladığınız oldu mu? Benim oldu. Nasıl mı? Gelin anlatayım...
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Tam benlik bir kişisel gelişim kitabı idi, kitabı arkadaşım verdi severek okudum. Aykut Oğut 'un yalın ve anlaşılır üslubu kitabı oldukça akıcı hale getirmiş. 
"Yeter ki inanın, hayalinizdeki herşey gerçek olabilir. Kurduğunuz hayali yaşayacaksınız.Ne kadar karanlık görünürse görünsün mutlaka bir ışık yanacaktır. "  
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Hayatı tek bir formüle koyup herkese uygulamak mümkün değil.
*****
Size, kafanız her karıştığında en doğru cevabı verebilecek kişi, her sabah aynaya baktığınızda gördüğünüz kişidir.
*****
Hayatın tek amacı deneyimlemek ve keyif almaktır.
*****
Enerjinin bizim anlayabileceğimiz bir hale çevrilmesi, zaten yaradılıştan var olan bir şey. Adına DUYGU diyoruz.
******
Baksettiğin kişi olmak zorundasın
*****
Çözüm: gülümse- odaklan- değiştir.
******
Egoyu kulağınıza fısıldarken hissettiğiniz an, gününüzü hemen durdurun.
******
İçinde bulunduğunuz duruma gülümseyebilmeniz lazım. Gülümseyebilmenin anlamı, içinde bulunduğunuz durumla barışık olmanız demektir.
******
İnsanlar aynı mevsimler gibi sürekli değişiyor.
******
Sorulmadan yapılan her yardım eleştiridir.
******
Kıyaslamayı bir uyarı sistemi gibi kullanın. Kıyasladığınız an bilin ki, Evren'e pek de istemeyeceğiniz mesajlar gönderiyorsunuz.
*****
Yapamadığınız her neyse, yapamamanız için her ne mazereti öne sürüyorsanız sürün, o işi yapan insan olmayı hak ettiğinize inanmadığınız için yapamıyorsunuz.
******
Öyle bir isteyin ki, Evren sizin sesinizi duyduğunda, heyecandan tüyleri diken diken olsun ,. gözlerinden yaş gelsin, enerjinizle dağları oynatabileceğinizi bilsin. İSTEYİN!! 
******
Sinir ve öfke, korkunun şekil değiştirmiş halidir. 
*****
ANDA durmadığınız her saniye, korku sizin dominant duygunuzdur.
******
Sakın unutmayın . Esas öğretmen kendiniz , esas öğreti sizsiniz !
******
Evren pozitif olduğunuz konuyla ilgili, pozitif gerçeklik, negatif olduğunuz konuyla ilgili, negatif bir gerçeklik yaratacaktır. 
******
Çekim Yasası
Her frekans-istisnasız-etrafına, frekansına uygun enerjileri çektiğine göre, yaşadığınız iyi ya da kötü bütün olayların sorumlusu sizsiniz.
******
İçinde bulunduğumuz duruma gülümseyebilmeniz lazım. "Gülümseyebilmenin" gerçek anlamı, içinde bulunduğunuz durumla barışık olmanız demektir.
******
İlişkilere girmemizin tek nedeni kim olduğumuzu keşfetmektir.
******
Sadece ego geçmişte ve gelecekte yaşar. Bu durumda yani anda durabildiğimizde,Ego otomatikman devre dışı kalır çünkü ego, anda var olamaz.
******
Herkesin farklı bir hikayesi var. Herkes hayatını çizdiği rotada götürüyor. Bu bir yarış değil. Aynı kulvarda bile değilken bunu bir yarış haline getirmek, sadece kendimize haksızlık olur. Başarılı olmak, herhangi bir konuda başarılı olmak istiyorsanız hiçbir sistemi takip etmeden yapabilirsiniz. yapanlar o kadar çok ki. Sakın unutmayın esas öğretmen kalbiniz, esas öğreti sizsiniz!..
******
İlk adımda, gerçekten şükran duyduğunuz şeyleri tekrarlamaya başlayın. Cümleleriniz bazen uzun, bazen kısa olabilir hiç fark etmez. Önemli olan “Şükran duyduğunuz” her ne ise, hissederek tekrar etmeniz. Benim egzersizim şöyle olabiliyor: - Huzur dolu bir evim olduğu için şükrediyorum. - Son derece keyifli bir ilişkim, evliliğim olduğu için şükrediyorum. - Maddi kaynaklarım için. Sadece sevdiğim işleri yaparak para kazanabildiğim için şükrediyorum. - Etrafımda sevecen, pozitif dostlarım olduğu için şükrediyorum. - İstediğim gibi bir bilgisayar seti kurabildiğim için şükrediyorum. - Kitap yazdığım için şükrediyorum. Burada üzerinde durmak istediğim önemli bir nokta var. Şükrettiğiniz şeylerde “sofistike olma” kaygısı lütfen taşımayın. “Dürüst olma” kaygısı taşıyın. Kendinize dürüst olun.
******
Hani bazen, etrafınızdaki bazı insanlar için, "Başının üzerinde kara bulutlar dolaşıyor" dersiniz ya, işte onlar sürekli düşük frekanstan(negatif) yayın yapıyorlar ve yaptıkları yayına uygun seyirci kitlesini, olayları, anında çekiyorlar...
******
Herkesin sizi onaylamasını, sevmesini istiyorsanız, İYİ ŞANSLAR çünkü yok öyle bir şey. Siz kendinizi sevin ve onaylayın yeter. Size şunu sorayım,Sizce Tanrı mükemmel ve kusursuz mu? Birçoğunuz buna evet diyecektir. Öyle olmasına rağmen, Tanrı'yı bile SEVMEYENLER var. Hadi bakalım buyrun buradan yakın. Tanrı bile herkesin onayını alamıyorken, size ne oluyor da her kesin onayını alma hayali ile yaşıyorsunuz?
*****
Bizim, enerjiden yapılmış olmamız ve yaydığımız enerji neden bu kadar önemli? Çünkü enerji yayan varlıklar olarak aslında bir mıknatıs gibi çalışıyoruz. Sakın şaşırmayın! Elektromıknatısın ne olduğunu sanıyordunuz? Yayın yaptığınız frekansa uygun frekanslarda yayın yapan her insanı, her olayı, her ortamı bir mıknatıs gibi çekiyorsunuz...
******
Kişisel gelişim, kilo vermek gibi bir şeydir. Spor salonuna gidip, iyi bir antrenman yapıp, taze sıkılmış bir portakal suyu içmek, elbette son derece faydalı. Ama o kadarla kalmıyor. İstediğiniz kiloya ulaşana kadar, her gün tekrar etmeniz lazım.
******
Gülümsediğiniz,zevkten dört köşe olduğunuz,umutla geleceğe baktığınız,sevgiyle birine sarıldığınız,yüreğinizin pır pır ettiği her an,Tanrının içinizde olduğunu bildiğiniz anlardır.Depresyona girdiğiniz,yoksul olduğunuz,mutsuzlukdan kendinizi öldürecek gibi hissetdiğiniz her an ise,Tanrının uzaklarda bir yerlerde olduğunu sandığınız anlardır.
******
 
 
 
KİTAPTAN MÜZİKLER;
 

 

9 yorum:

  1. gençlere en büyük tavsiyem bol bol macera yaşamadan evlilik ve çocuk olayına girmeyin cesaretle hayalleriniz için maceralara koşun önce sular zamanla durulunca diğer ikisi de olur zaten hem de en güzelinden...

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz kişisel gelişim kitapları insanların motivasyona ihtiyacı olduğunda çok işe yarıyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bilmeden hataya düştüğümüz kısımları fark etmek güzel oluyor.

      Sil
  3. Bu kitap bayağı eski sanırım. Uzun zamandır karşıma çıkıyor ama okuma şansım olmadı. Motivasyona ihtiyaç duyduğum bir anda okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eski bir kitap. Arkadaş benden kitap talep etti okumak için kitaplığından bunu seçip getirmiş bana okumam için.

      Sil
  4. Alıntılar çok güzel seçilmiş. Okumak için sabırsızlanıyorum. 😀

    YanıtlaSil
  5. İsmini duyduğum bir kitaptı ama kişisel gelişim okumak çok sevmiyorum. :)

    YanıtlaSil