OKUDUKLARIM DERGİ 2022/26 MOSTAR DERGİ SAYI 205

16 Aralık 2022

 

 
Kütüphaneden aldığım bir dergi idi, ilginçtir ki bir arkadaşım bana bir link göndermişti oku diye , okudum ve tevaffuk olur ki aynı konuya bu dergide de rastladım o kısmın altına bir link vereceğim sizde okuyun düşüncenizi belirtin.
 





 























 
Bahsettiğim internet yazısı aşağıda;





 

10 yorum:

  1. Derginin ismini çok sevdim çünkü aynı isimli köprü daha önce bana bir yarışmada enfes bir kazanç sağlamıştı. :)

    YanıtlaSil
  2. Alıntılar çok güzel ve anlamlı. Günümüzde dini gereği gibi yaşayan çok az. Her geçen yıllarda birlikte bozulduğumuz bir gerçek. Şimdi kolaya kaçıyor insanlar, kalbim temiz diyerek sıyrılmaya çalışıyor. Aslında o kadar vaktimiz varken dinimizi daha iyi öğrenmek için çabalamalıyız. Bu çoğu kişinin nefsine ağır geldiği için uzak kalmayı tercih ediyorlar, sanki uzak durunca sorumlulukları kalmayacak. Dergiyi bilmiyordum, not alayım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazına katılıyorum. Dergiyi kütüphaneden aldım ilk önce oraya bak istersen.

      Sil
  3. İslam dini Emevi ve Abbasiler döneminde onların yüzünden çok yara aldı ve akabinde onlar İslam'ı yozlaştırdılar. Şimdi ise gerçekleri; gerçek İslam'ı anlatmaktan, söylemekten korkuyorlar. Kimilerinin de işine geliyor, kullanıyorlar. Olan, samimi imanlı ve inançlı müslüman kardeşlerimize oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam konusundaki fikirlerinize katılıyorum rahmetli babamda aynısını söylüyordu.

      Sil
  4. Sana çok imrendiğim için pek yakında bloğumdaki bir yazıma kitabımın yanında kahve olan bir fotoğraf koyacağım kesindir:)

    Mostar bayıldığım bir köprüdür ve bir dergi adı olmasına da ayrıca sevindim. Onun eski adı Yugoslavya döneminde Neretva Köprüsü'dür ve ikinci dünya savaşına yönelik uzun bir öyküsü vardır aslında. Ve bir de adına yapılmış epey eski bir savaş filmi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sigarayı bıraktığım için kahve onun yerini aldı. Mostar köprüsünü görmek isterdim ama hayat şu an imkansız kılıyor onu.

      Sil
  5. mostar yani türk dergisi mi? :)

    YanıtlaSil