İNSAN BİRİNİ SEVMİŞSE ONA VEDA ETMEYİ GÖZE ALMALIDIR.

20 Şubat 2023

 

 
Kendime acıdım bugün yaşadığım apartmana acıdım apartmanda yaşayan insanlara acıdım taki o acı saat yaşanana kadar bunu hiç farketmedigime acıdım deprem esnasında dışarıya çıktık ve herkes birbirine yabancı kimse birbirini tanımıyor sanki hiç bilmediğim ıssız bir adaya düşmüş gibi hissettim kendimi ve aslında şunu farkettim biz aslında konuşmaya tanışmaya iyiliğe okadar hazırmışız ki hepimiz birbirimize birşeyin varmı diye soruyoruz ve saatlerce o soğuğu hissetmeden orada birbirimizle konuştuk tabiki normal bir sohbet değil sorunlari konuştuk ihmalleri konuştuk hatta bir ara Türkiye bize verilse gerçekten cennet bir ülke olur diye düşündüm hepimiz okadar güzel görüyorduk ki problemleri o kadar güzel çözümler üretiyorduk ki tek kelimeyle muhteşemdik ve ben ilk defa yönetici harici apartman sakinleri ile sohbetler ediyordum gerçi yöneticiyle olan sohbetimde o güne kadar sadece aidat günü buyrun teşekkürler bitti den ibaretti sabah oldu ve biz apartmanca dışarda herkesin elinde poğaca simit çay öyle ayakta kahvaltı yaptık içimizi aslında o soğukta çayın değil birbirimizin ısıttigını farkettik meğerse bizim birbirimize ne kadar çok ihtiyacımız varmış ve şükür dedik hiç birimizde bir problem yok bir sıkıntı yok ve ilk defa aidat harici para toplandı sayın yöneticimiz de ve Yüreğir Başkent hastanesi. Yanında toplanmış olan zarar gören arkadaşlarımıza çay simit vesaire birşeyler alıp verdik evden çoğumuz battaniye getirip. Onlara sunduk soğukta değilde arabada durabileceğimizi söyledik ve her birimizin arabasına üç beş birkaç kişi oturdu sanki hepimiz birbirimizi taniyormuşuz da farkında değilmişiz gibi bir yakınlık oluştu meğerse biz ne kadar açmısız birlik olmaya ne kadar farkında değilmişiz birbirimizi çok sevdiğimizin ve biz ne kadar yardımsevermişiz
                       
#Veteriner_Hakan_Korey — Adana'da. 

 
#şükrüerbaş
#sitemtaşları
 
 

Acı olayı 2 hafta geride bıraktık. Bu sürede ekran başından, twitterden ayrılmadık. Biliyorsunuz ben biraz sipirütüel inanışlara sahibim, bu inanış bereği bereket günleri adı altında olan günler içinde oluşan birikim ile elimizden geleni yaptık. 
Bizim buralarda da yaşanacak, özellikle 2026 İstanbul depremi diyorlar. Bizim buraların altı su tamamen, öyleki bahçedeki kuyuyu annemin belediyenin su kesintisi yaptığı günlerde kendinin kazdığını bilirim, sadece kuyu bilezikleri konulacağı zaman kuyucuyu çağırmıştı, en fazla 5 bilezik derinlik var. Allah yardımcımız olsun.

Bu sürede ara ara kendimi sokaklara vurdum diyebilirim, 2 gün belediyeye üstüste gittim. Biraz avm ye gittim, sanmayın ki İstanbuldakiler gibi büyük, ufacık bir şehirde tabiki ufak bir avm olacak.
 
Kitap alışverişi yaptım....
 



Dergi alışverişi yaptım
 


Masamı pisiler ile paylaştım..
 

Kütüphaneye gidip kitapları teslim edip yenilerini aldım.
 
 
Bunların hepsi okunacak bekliyorlar şu anda....
 
Malum üç aylardayız okuduğum bazı dualar var, bu dualara instagramda takip ettiğim bir sayfada depremzedeler için hergün dua yayınlayınca, kendimi onlara verdim.
 

 
Şehrimizdeki ilk depremzede ile de dün durakta tesadüfen karşılaştık. Akrabalarının yanına gelmişler ve Ve prematüre doğmuş bir kızları var, 7 aylık doğmuş Eslem. Depremden de sağlıkla kurtulmuş, ama burada hastalığı ortaya çıkmış, onu doktora getirmişler, cici bir bebeğimizdi umarım bahtıda güzel olur, kendileri ile tanıştığım için memnun oldum, bunu da kendilerine bildirdim bir şekilde. Bayan burada Afad varmı? yardım nereden alırız dedi. Kaymakamlığa başvurmasını oradan kendisine yardım edeceklerini belirttim. Ama bu soruyu bende es geçmedim, gereğini yerine getirdim, tokalaşırken annesi ile bir şekilde anlaştık. Eslem kızımız ise acıkmış annesinin elindeki biberonu görünce dilini damağağına yapıştırıp ses çıkarmaya başladı, birkaç aylık bir bebeğin bu hareketi yapmasına şaşırdım diyebilirim. Umarım bundan sonra güzel bir hayat sürerler.
 

Birinci cemre dün gece düştü!

İlk cemreyle birlikte kuşların göç haberleri de geliyor. Anadolu’ya ev kırlangıçları giriş yaptı. Leylekler de yolda.

Yeniden doğmanın habercisidir cemreler. Onlarla birlikte hava, su ve toprak bahara hazırlanır.
 
Bende bugün bahçeden sümbül topladım, hem kokladım, hemde depremzede ölenlerin mezarlarının da bu şekilde kokmasını diledim. Onlar tam bahara erecekten soldular......
 
 
"Toprak doyurası gözleri doymuyor
Çok çok para kazanmak istiyorlar;
Ölmemiz lazım geliyor
Çok çok para kazanmaları için..."

- Nazım Hikmet


Yarından itibaren 2 haftadır ötelediğim okuduklarımı yayınlayacağım affola, eritebilmek adına günde 2-3  yayın yapacağım, saygıyla sevgiyle kalın...
 
NOT: Kitap alışverişinin 3 tanesi ve dergi alışverişinin bir tanesi depremden önce yapılmıştı hepsini birden bu postta yayınladım......

 
 

18 yorum:

  1. Bazı şeylerin farkında olmak için, bu kadar büyük bir bedel mi ödememiz gerekiyordu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az önce 2 deprem daha oldu Allah yardımcımız olsun. Akseki deprem bölgesi olmasa bile orada bile hissedilmiş

      Sil
  2. Allah bir daha ülkemize böyle bir acı göstermesin.Evimde oturmaktan utandım hala daha etkisinden çıkamadım ben normale hemen dönemeyenlerdenim uzuun sürede döneemeyeceğim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce olan 2 depremden sonra bende dönmekten vazcaydım

      Sil
  3. Dolu dolu bir içerik olmuş. Dayanışma ne güzel bir şey, keşke herkes iyi kalpli, düşünceli olsa, canların kıymetini bilse.
    İyi okumalar dilerim. Okuma azminize hayranım. Dualarınız da kabul olsun İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma hızı kesildi bu günlerde, iyi günlerde daha fazla okumalarda buluşalım.

      Sil
  4. Uzun bir yazı okumak bana da iyi geldi, çok teşekkür ederim <3

    YanıtlaSil
  5. Bu zorlu günlerde Sema Soykan'ın Kilit Taşı isimli kitabını okuyabildim sadece. Aklımızda kalbimizde endişe taşımaktan yorulduk ama daha uzun bir süre böyle gidecek. Yaşadıklarımızı hiç unutturmak niyetinde değilim, ta ki depremzedeler düze çıkıncaya ve yüzleri gülünceye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu acıyı çeken herkesin yüzünün güleceği günler olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın. Evimiz müstakil müteahhit istiyor fakat iyi ki vermemişiz.
      Sevgiler

      Sil
  6. Birlikten kuvvet doğar demiş atalarımız. Ne de güzel demişler. İnşallah böylesine acı verici bir yıkım ve kayıplar bir daha asla yaşanmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü binalar yapmışlar rabbim yardımız olsun bu konuda dürüstlük versin herkese

      Sil
  7. Yazılarını seviyorum.
    Kitaplarını güzel günlerde oku.

    YanıtlaSil
  8. Bizim mahallede gönüllü evi çok güzel çalışıyor, buraya taşınanlar için ev kuruyorlar. Mahalledeki yardımlar orada toplanıyor. Küçücük de olsa çorbada tuz olmak iyi geliyor insana. Üst katında da gönüllüler örgü örüp dikiş dikiyorlarmış. İnsanlarımız çok güzel , umarım çürük elmaları ayıklayıp çok daha güzel günlere çıkacağız.

    YanıtlaSil
  9. O kadar çok şey oldu ki cemrenin düşüşünü bile unutmuşum.

    YanıtlaSil