OKUDUKLARIM 2023/19 HACKER SELİM

24 Şubat 2023

 

 
 Hacker Selim, bilgisayara ve teknolojik aletlere merakı olan ve bu konuda çok bilgi sahibi bir ortaokul öğrencisidir. Selim’in bitin hayatı bilgisayarından ibaretti. Teknoloji odaklı bir hayat yaşadığı için çevresine karşı da çok duyarsızdır. Teknoloji bağımlısı olduğu için okulundan ve ailesinden kopmuş durumdadır. Bir gün Türkçe öğretmeni ona noktalama işaretleriyle ilgili bir ödev verir. Selim bilgisayardan uzak kalacağı için çok sinirlenir, yemek yemez ve kitaptaki noktalama işaretlerinin olduğu sayfayı yırtar. Daha sonra bilgisayarın ekranında bir yeşil ışık belirir ve Selim kendini bir adada bulur. Burada noktalama işaretleri tarafından yargılanır. Cezası yedi gün içinde noktalama işaretlerini öğrenmektir. Selimin fantastik ve sürükleyici macerası ondan sonra macera başlar.
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Noktalama İşaretleri"nin muhteşem bir şekilde kurgulanarak kaleme alındığı güzel bir kitaptı.
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
İyilik hiçbir zaman kötülük yapmamak değil kötülüğün farkında olmaktı.
*****
Her sorunun cevabı başka bir soru doğururdu.
******
Hiç de zor değilmiş teşekkür etmek, üstelik dostlukları da güçlendiriyor.
******
Herkes hata yapar. Önemli olan hatalardan ders almaktır.
******
Bu hayatta ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Engelli insanlara her zaman yardımcı olmalıyız.
******
Her şey iyi bir planla başlar. Yani savaşta en güçlü olan değil gücünü her zaman en iyi şekilde kullanan kazanır. İşte buna strateji diyoruz.
******
İmkansız sadece acizlerin kullanabileceği bir sözcüktür.
******
Dua gizli ancak oldukça da etkili bir silahtır. Savaşı kazanacak olanlar güçlü silahları olanlar değil güçlü bir inancı olanlardır.
******
İşte bu ateş meraktır. İnsanın içine düştü mü bir kere öyle bir alevlenir ki tüm dünyayı bile ısıtabilir, hayatınızı kolaylaştıran hangi alet varsa işte bu merak sayesinde ortaya çıkmıştır. Merak ise soru demektir.
******
 
 
 

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bilgisayar hackerliği benim de ilgi alanıma girer. Bir ara ben de uğraşmıştım. Ancak, yaşım müsait olmadığı için diğer bilgisayar yazılım ve donanım alanına kaydım.
    Paylaşım ve tanıtımın için teşekkür ederim. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil