OKUDUKLARIM 2023/17 BÜYÜ BOZUMU

24 Şubat 2023

 

 
Tuba Ayşe Özgür, ilk romanı Büyü Bozumu ile edebiyat dünyasına güçlü bir şekilde giriyor. İlk romanı olduğuna bakmayın; ince ince seçilmiş kelimeler, kadın duyarlılığı ile kurulmuş cümleler görüyoruz her sayfada. Kadın duyarlılığı; acıyla, korkuyla, sevinçle, mutlulukla birleşiyor ve bizi kahramanımız Yaz ile birlikte bir yolculuğa çıkarıyor. Bazen Yaz’ın yolculuğunda kendimizi bulup kendi içimize doğru yürüyoruz nefessiz. Sonra Ayşe Nine kulağımıza fısıldıyor usulca. Sarı Kadın, bilgeliğiyle yol gösteriyor kadınlarına. Romanın her sayfasında burnumuza gelen çay kokusu, bazen içimizi ısıtıp umut verse de bazen de buruk bir tat bırakıyor damağımızda.
“Bu bir aile geleneğiydi. ‘Aşk Çayı’ demini aldığında kokusunu içine alır, derin bir nefes çeker; şimdi, şu andan itibaren geçmişten gelen, bilerek ya da bilmeyerek edindiğim tüm olumsuz duygu ve düşüncelerden özgürleşiyorum. Sevmeyi ve sevilmeyi seçiyorum, diye duamızı ederdik.” Roman bittiğinde, biz artık eski biz değiliz.
Ne zaman demli çay kokusu alsak, aklımızda dua sözleri, yudumluyoruz çayımızı. Yaz’la bu yolculuğa çıkmadan önce kehribar rengi bir çay koyun kendinize. İyi yolculuklar… 

KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Yazarın ilk kitabı. Farklı kurgusu, sade anlatımı ile güzeldi. Sıkmadan merak, duygusunu öldürmeden ilerliyor sayfalar. 

KİTAPTAN ALINTILAR;

AŞK ÇAYI: 
Gül yaprakları, bir tutam hibiskus, tarçın, biraz papatya ve zencefil.
‘Aşk Çayı’ demini aldığında kokusunu içine alır, derin bir nefes çeker; şimdi, şu andan itibaren geçmişten gelen, bilerek ya da bilmeyerek edindiğim tüm olumsuz duygu ve düşüncelerden özgürleşiyorum. 
 
AŞK KURABİYESİ
 2 bardak un ,
4 tarçın ,
1 bardak şeker ,
yumurta,
gül yaprakları ve kara çikolata.
******
Şifa da ruh da mutfakta pişerdi.
******
Rüyalar yol göstericidir.
******
Seçim yaptığında başka bir şeyden vazgeçiyorsun demektir. Vazgeçtiğinde ise ardında bıraktığının ne olduğunu bilemezsin.
******
Akan suya kimse müdahale edemezdi. Tabii hiçbirinin bilmediği ise suyun içindeki taşlardı. Her an akış değiştirilebilir ve her şey yeniden yazılabilirdi.
******
Tohumun olduğu yerde umutda vardır.
******
Şimdi, şu andan itibaren geçmişten gelen, bilerek ya da bilmeyerek edindiğim tüm olumsuz duygu ve düşüncelerden özgürleşiyorum.
Sevmeyi ve sevilmeyi seçiyorum
******
Herkesin hayatının değiştiği, yönünü bulduğu, yeniden doğduğu bir kırılma noktası vardır . Kimi acıyla kimi sevgiyle kimi aşkla...
******
Sanki doğa benimle konuşuyordu. Toprak kokusu lavantalar, güller her yanımı saran bir örtü gibiydi.
*****
Bu dünyadan güzel duygularlaayrılmanın bir yolunu bulabilirsin. Bu yol her nereye çıkacaksa unutma ki içindeki her şey sensin. Kabul etmek için geç değil. Kaderi koruma. Çünkü kader akıştır. Akan suyu kontrol etmeye çalışmak ise aptallık olur. Kaybetmeyi de kendini o suya bırakıp dibe batmayı da suyun yüzüne çıkmayı da denemelisin. Çünkü hayat kaybettiğin anda yeniden başlar.... Her bitiş bir başlangıçtır. Doğum ve ölüm gibi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder