HOŞGELDİN ARALIK

02 Aralık 2020

 

 
Güneşli göllerden bir kare ( Kırklareli / Demirköy)
Fotoğraf @akazu_ak  aittir. Facebooktan alıntıdır.
 
Diyorum ki Toplasak tası tarağı Kapatsak telefondaki tüm hesapları Hiç kimsenin bilmediği bir köye yerleşsek. 

Küçük bir bahçesi Bahçesinde köpeği Yemişler dikelim fidandan Biraz da domates falan. 

Aksam erken yatıp Sabah ezanıyla uyansak İlk önce bahçeye inip Çiğ düşmüş biberleri toplasak Ağaçları sulayıp feslegenleri okşasak Ayagımız topraga bassa Gelen geçenle selamlaşsak. 

Etrafımızda kuş sesleriyle Balkonda bir kahvaltı Kahvaltıda tereyağlı köy yumurtası İkindi vakitlerinde asma çardagı altında Komşularla semaverde çay sefası Çilek kokusu getıren meltem esintileri ve Kucaklaşan gönül sohbetleri.. 

Akşam olunca çeksek perdeleri Sobayı yakıp kestane atsak Kıvrılıp miskin bir kedi gibi yerdeki mindere İliklerimize kadar uykuya dalsak. 

Diyorum ki gitsek buralardan Ardımızda lüzumsuz telaşlar Heybemizde yeni huzur. 

Tek derdimiz yumurtlamayan tavuk Çürümüş domates Çiçeğine dolu vurmuş kiraz olsa Ne trafik gürültüsü Ne bir yere yetişme arzusu Tüm bu kargaşayı şehirlere bıraksak Ağrıyan başımızı, Yorgun ayaklarımızı alıp Kirlenmiş ruhumuzla Yola koyulsak.. 

Diyorum ki Gitsek buralardan Ne varsa bizi yaşamaktan alıkoyan Arkamızda bıraksak.. 

İnan Durak Taş

Kaynak Istrancaların güzellikleri facebook sayfası

 
Merhaba 2 günlük bilgisayarsızlık ne zormuş:)) bilgisayar windows 7 yi kabul etmedi, yükleme hataları veriyor. Fanını temizleyip bana geri verdiler. Yani kısacası yeni bir laptop alma yolu bana göründü, çünkü windows 98 bir çok videoyu desteklemiyor. Tavsiye edeceğiniz laptop çeşitlerine açığım. ben nette gezeyim film izleyim filan yeterli oyun oynamıyorum.
Balkanlardan kar yağışı ülkemize girdi, burada sadece soğuğu var. Sabahları yoğun bir şekilde kırağı düşüyor. Haliyle kombinin dereceside yükseldi. 
Alışverişe çıkmamaya çalışıyoruz ama mecbur kalınca da çıkıyoruz çift maske, siperlik ve eldiven kullanıyorum.
 

 
Geçen yün çarşıya inmiştim bankaya, inmişken yüncüden yün de aldım oyalanırız hiç olmazsa.


Hayatınızın ne kadar büyük bir bölümünü beklemeye ayırıyorsunuz hiç düşündünüz mü?

Şimdi’nin Gücü kitabının yazarı Eckhart Tolle’ye göre sürekli olarak projekte ettiğiniz gelecek hali sizi şu andan koparıyor, zihniniz beklemeyi bir alışkanlık haline dönüştürüyor.
Çoğu zaman zihniniz bir sonraki tatilin, bir sonraki yılın, bir sonraki günün daha iyi olacağını düşünerek bekleyip durur. Her daim çok daha iyisi olacaktır ve bizler hep o çok daha iyisini bekleriz. Peki ya elinizdeki bugünün bir daha hiç gelmeyeceğinizi söylesek size? Evet doğru. Bugün, bu an, bu nefes bir daha gelmeyecek; bir daha yaşanmayacak. Elimizdeki tek şeyin aslında bu “an” olduğunu farketmemiz bekleme alışkanlığımızı kırmanın en
basit yollarından biri.

Bu yüzden yeni bir yıla doğru adım adım yaklaşırken bekleme alışkanlığını bir kenara bırakın, şimdiki ana gelin ve burada olmanın keyfini çıkarın. Gelecekte olmasını istediğiniz anlar için şu anı atlamayın. Şu an çok değerli.

Yolun sonu yok, yolun sonunda ulaşılacak mükemmel bir yer yok. Yolu kıymetli yapan şey, yolculuğun kendisi. 
 

Zor, öğretici, bizi birçok sınavdan geçiren 2020’nin son ayına geldik bile... 💓

Bu ayı da evlerimizde geçireceğiz gibi gözükse de şükredecek ne kadar çok şey olduğunu öğrendik. Evde geçirilen zamanların kıymetini, sağlığın yerini hiçbir şeyin tutamadığını, en çok da kendimize karşı şefkatli olmamız gerektiğini öğrendik. 😌 Hepimiz bazen çok yorulduk, bazen sevindik.
 
 
Kasım ayında sadece 3 kitap okudum 5 tanede de dergi okudum.
 
 
BİR BAŞKADIR isimli diziyi bitirdim.
 
Gündelikçilik yapan Meryem zaman zaman baygınlık geçirmektedir. Tavsiye üzerine bir psikiyatriste gider. Ancak psikiyatrist Peri’nin sorularından biri onu rahatsız eder.
 
Öykü KARAYEL'in oyunculuğu güzeldi.Ferdi ÖZBEĞEN'i  hatırlatmalarıda güzeldi. Şarkılarda ayrı güzeldi.
 
 

 

 

 

 

 

16 yorum:

  1. Aralık ayını hep sevmişimdir nedense. Kırmızılı beyazlı,keyifli mutlu bir aydır benim için. Ve sanırım bir gün Kadıköy Çarşısı'na inip hediyelik eşya mağazalarını dolaşacağım, zira o dükkânlar kapanmasın istiyorum.

    Ânı yaşamak, içinde bulunduğum zamana odaklanmak benim psikilojime çok iyi geldi. Ve bir hayali ertelemeden gerçekleştirmenin mutluluğu inanılmazmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın son ayı ve yılbaşına denk geldiği için severim bende. Benimde canım English home gitmek istiyor ama malum virüs kapattı eve bizi.Hayat ertelemeye gelmez zaten:)) herkesin hayalleri gerçek oldun.

      Sil
  2. bir başkadır benimde planımda bu hafta seyredecektim eşim izine ayrıldı. haftasonu başlamak niyetindeyim.

    YanıtlaSil
  3. Yine çok guzel ve dolu dolu bir paylaşım..o yunler varya görünce şok aynısından kızımda aldı..örgü örme merakı var ve çok iyi hiç bsna çekmemiş ahahfhj:);)bi ara dur kızımın ördükleri diye paylaşayım bakarsın..aynı yün aynı marka bizde var:);)
    Bir gün..
    O ilk baştaki yazı varya yapıcam..
    Bir gün..
    Sevgiler..
    Görüşmrk uzere



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben örgü dantel hiç bilmem ki..Diyorum ya bana hiç çekmemiş..iyi ki çekmemiş ahsghhj:):) şal örüyor

      Sil
  4. Aralık benim ayım sanırım, ben öyle hissediyorum ♥

    Yünler çok güzelmiş. İyi oyalar insanı hakikaten sıcak kaloriferin dibinde.

    Bu ay ben de Bir Başkadır'ı izledim sadece... Oyunculuklara hayran oldum ♥

    Sağlıklı günler diliyorum arkadaşım

    YanıtlaSil
  5. İpler çok güzel bendede angora olunca dikkatimi çekti ne yapacaksın merak ediyorum, Bir Başkadırı çok beğendim bende, en sevdiğim ay Aralık bişeyler yapasım gelip coşup aynen oturduğum ilk yılsonu olacak sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şal başladım derya biraz ilerlesin koyacağım modeli.

      Sil
  6. Merhabalar.
    2020 yılından hiç bahsetmeyeceğim. Nedenine gelince, felaket tellalı gibi hepimizce malum olan olumsuzlukları sayarak içimizi karartıyoruz. Bakın siz ne güzel Aralık ayından bahsederken, aynı şiir tadında nesri döktürmüşsünüz. Ne kadar olumlu bir enerji aldım. Çünkü tüm bu saydıklarınızın benzerini ben de memleketimde 6 aylık yaz sezonunda yaşadım. Malum havalar soğuyunca kışlık dairemize geldik.

    Gerçekten yılın on iki ayının her birinin kendine göre güzellikleri var. Yeter ki yaşamasını bilelim. Tabi kendi cüz-i irademizin dışında gelişen virüs, deprem, savaş, sel gibi felaketler için yapacağımız tek şey var; tüm bu olumsuz olay ve felaketlerle sabrederek mücadele etmek. Sabır ve zaman her türlü kötünün ve kötülüğün düşmanıdır.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı, huzurlu ve koronasız günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu lanet olası virüs yok olsa diyeceğim ama uzun seneler birlikte yaşayacakmışız söylenen o. Her ayın kendine göre güzelliği var.Sabır edeceğiz başka birşey elimizden gelmiyor.

      Sil
  7. An'ı yaşamak en güzeli değil mi? Anları düşünürken yitiriyoruz her zaman:(

    YanıtlaSil