İZLEDİKLERİM

20 Aralık 2020

 

 
KIZ KARDEŞLER 2019
 
annelerinin ölümün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Reyhan, Nurhan ve Havva küçük yaşta öksüz kalan üç kız kardeştir. Annelerinin ölümünün ardından kardeşler kasabaya farklı ailelerin yanına besleme olarak gönderilir. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler yeni yaşamlarına uyum sağlamakta epey zorlanır. Kızlar, yanlarında kaldıkları ailelerin yanında tutunamayınca, baba ocağına geri gönderilir. Aradan geçen yılların ardından köylerine dönen kız kardeşler, yeniden bir araya geldiklerinde kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.
 
Ailece izlenebilecek bir film değil, bu film yanılttı beni, beklediğim gibi çıkmadı. Dram ağırlıklı, hafif cinsel öğeler nedeniyle küçük çocukla izlenmez.
 

KIZIM ZOE 2019 


Zehirli bir evlilikten kurtulan genetikçi Isabel, beklenmedik bir trajedi yaşanınca kızını korumanın yollarını arar.

Bir anne, kızını kurtarmak için ne kadar ileri gidebilir? Genetik uzmanı Isabelle, mutsuz evliliğinin ardından, bütün dünyasını canından çok sevdiği kızı Zoe etrafında kurmuştur. Kızının amansız bir hastalığın pençesine kapılması üzerine Isabelle, bugüne kadar kimsenin cüret edemediği bir yolla trajedinin önüne geçmeye çabalayacaktır.

Güzeldi, tavsiye ederim..Açıkçası son sahnesiyle de inanılmaz duygulandım ve son derece hüzünlüydü.Eğer dram seviyorsanız tavsiye ederim….

 
ROMADA NOEL 2019
 
Angela de Luca, insanlara hiç görmedikleri yerleri, tarihi yapılar ve daha birçok şeyi göstermeyi ve tanıtmayı seven bir tur rehberidir. Fakat işinde diğer tur rehberlerinden farklı olarak, turistlerle çok daha cana yakın ilgilenir ve gezdirdiği rotalardaki çok daha farklı mekânları gezdirmeyi sever. Bunu her ne kadar turistler ve iş aşkı için yapsa da, patronu bu durumdan hiç hoşlanmaz ve Angela’yı kovar. Hikâyenin diğer tarafında ise tam bir işkolik olan Oliver Martin, yaklaşan Noel tatilinde kimsenin çalışmayacağını tahmin ederek, şirketinin satın alma departmanı için Roma’ya gelip aradığı seramikleri satın almak için işe koyulur. Ünlü seramik ustası Luigi Forlinghetti ile buluşup şirketi adına uygun gördüğü ürünleri satın almak için Roma’ya iner. Özellikle Noel dönemini tam bir iş fırsatı olarak gören Oliver, bu iş seyahati sırasında Angela ile karşılaşır. İşten atılması sonrası morali bozuk olan Angela, tam bir işkolik olan Martin ile birlikte onun işi için yardımcı olmaya karar verir. Eğlenmeyi hiç sevmeyen ve ilgilenmeyen Martin, Roma’nın muhteşem atmosferi karşısında biraz daha yumuşar. Özellikle Angela ile bu Roma gezisi, ikilinin birbirlerini daha yakından tanımasını kolaylaştırır. Roma’da Noel sırasında geçirdikleri bu vakit, ikisi arasında sıcak bir çekimi doğurur. Angela ve Martin için bu Noel, unutamayacakları bir anı olacaktır. 

yilbasi zamani boyle filmler cok iyi geliyor.

 
 
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ 2017
 
"Daha İyi Günler" İstanbul'da bir gün gerçekleşir. Günlük yaşamda beş farklı karakterin yollarının geçtiğini ve farkında olmadan birbirlerinin hayatlarına müdahale ettiğini anlatıyor. Film, tüm hikayeleri doğrusal olmayan spekülasyonuyla yuvalanarak anlatıyor. Bir günün süresi; Şimdiye ve geleceğe atlayarak anlatılıyor.
 
harika oyuncular harika film  bizim türk sinemasına göre fena sayılmaz
 

 SENİ GÖRÜYORUM 2019 

Justin Whitter adında henüz daha 10 yaşında olan küçük bir çocuk ortadan bir anda kaybolur. Justin boş vakitlerinde evin yakınlarındaki ormana gider ve orada zamanını geçirirdi. Yine bir gün bisiklete binmek için gittiği ormandan geri dönmez. Ailesi hemen durumu polise bildirir ve polis teşkilatı Justin’i bulması için bir dedektif görevlendirir. Olayı soruşturmak için görevlendirilen dedektif Greg Harper, Justin’in ortadan kayboluşunda tanıdık bir şey bulur. Yaklaşık 15 yıl önce yine buna benzer bir çocuk kaybolma soruşturmasını almıştı ve o olayla benzerlikleri olduğunu görür. Ancak Greg o zamanki çocuğu kaçıranı yakalatmıştı. Dolayısıyla Justin’i kaçıran o olamazdı. Greg araştırmaya devam ettikçe olaylar üzerine sıçramaya başlar.

Güzel bir film izlenir.


 ALL IS TRUE 2018 ( SHEAKSPEARE)

All Is True" filmi, ünlü oyun yazarı William Shakespeare'in son günlerine dair kapsamlı bir fikir sunuyor. Hikaye, Shakespeare'in o zamanın en büyük yazarı olarak kabul edildiği 1613'te gerçekleşir. Shakespeare topluluğu tarafından 1599 yılında inşa edilen ünlü Globe Theatre, 29 Haziran 1613'te ateşle yok edildi. Sonuç olarak, ünlü Shakespeare, sorunlu geçmişi ve ihmal edilmiş ailesiyle uğraşmak zorunda kalan Stratford'a geri döner. Shakespeare, tek oğlu Hamnet'in ölümünün acılarından kurtulamadığı için karısı ve kızlarıyla ilişkisini geliştirmeye çalışıyor. Shakespeare, kocası ve babası olarak kendi hata ve hatalarıyla yüzleşir ve gerçeği kişisel olarak aramaya başlar. Bu görev, bu ailenin birbirleriyle savaşta sırlarını ve yalanlarını ortaya çıkarıyor .


Tiyatro ve Oyun yazarı Shakespeare'in yaşamına ışık tutan harika bir biyografi sineması sizlerle. Yaşamış olduğu olumlu, olumsuz tecrübeler. Ailesi ile arasındaki inişli çıkılı ilişkiler ve daha fazlası.

 

 

 


8 yorum:

  1. romada noele bakayım oleey yılbaşı filmlerii, bugun ben de yazcam yılbaşı filmlerini dün izlediğim, görünmüyon pek sen bloglardaaa bu kış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgisayar hata veriyor deep fazla takılamıyorum. mozilla çöküyor, google site açmıyor. lap top 98 den yeni windowsuda kabul etmiyor hata veriyor. yeni laptop alıcam onun için pek gezemiyorum. birkaç sayfa açtım mı tıkanıp kalıyor.

      Sil
  2. Kızkardeşler ve Güzel Günler Göreceğiz' i hemen izlemek için harekete geçtim. Romada Noeli izledim. Diğerlerine de bakacağım. Teşekkürler <3 :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba

    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler bir kaç tanesi ciddi dikkatimi çekti inşallah bakacağım sevgiler
    etkinlik yayını yaptım. bekliyorum

    YanıtlaSil