İZLEDİKLERİM

13 Aralık 2020

 

 
GİTMESİNE İZİN VERME 2019
 
 Jack için hayatta en önemli kişi yeğeni Ashley’dir. Çünkü Ashley aşırı yoğun annesi ve çete hayatını benimsemiş babası arasında neredeyse hiç ilgi göremez ve onun sorunları ya da korkularında ona Jack’den başka yardım edecek kimse yoktur. Jack ne zaman olursa olsun Ashley’e yardıma koşan ve onun için elinden geleni yapan örnek bir dayı olmayı kendine görev bilmiştir. Fakat günlerden bir gün Jack asla almayı istemediği bir telefon alır ve Ashley’nin korku içinde olduğunu anlar. Hemen Ashley’in yanına giden Jack artık çok geç kalmıştır çünkü evde Ashley dahil herkes öldürülmüştür. Gözlerine inanamayan Jack için hayat durma noktasına gelir ve neler olduğunu anlamaya çalışır. Ancak aradan çok da uzun bir zaman geçmeden Jack bu sefer asla tahmin etmediği bir telefon daha alır ve bu sefer telefonun diğer ucundaki kişi yine Ashley’den başkası değildir!
 
İyi bir kurgu-oyunculuk, keyifle izledim. 
 

SATURDAY FİCTİON 2020 
 
Yıl 1941. Japon istilasından beri Çin, müttefikler ve karşı güçler için istihbarat savaşlarının yaşandığı bir yer haline gelmiştir. Ünlü oyuncu Jean Yu, eski sevgilisinin yönetmenliğini yaptığı “Saturday Fiction” adındaki oyunda oynamak üzere Şangay’a gelir. Ancak gerçekte amacı nedir? Eski kocasını kurtarmak mı ?  Müttefik güçler için istihbarat toplamak mı? Yoksa sevgilisiyle savaştan kaçmak mı? Jean Yu görevine devam ederken, yaklaşmakta olan Pearl Harbor saldırısı hakkında öğrendiklerini ortaya çıkarıp çıkarmamak konusunda ikilemde kalacaktır.
 
2 Saat süren izlenebilir bir siyah beyaz  film.
 


 AMERICAN BISTRO 2019
 

Vasat bir hayat süren muhasebeci Medor, çok aşık olduğu eşi Gwen'in onu patavatsız, kaba ve kötü patronuyla aldattığını fark edince hayat hiç beklenmedik bir hal almaya başlar ve tersine döner. Üniversite terk, tuhaf yeğeni de denk zamanlamayla Medor'a ulaşarak kendi dertlerini anlatmaya yanında gelmek ister. İki dertli kafadarın çok içtikleri bir gece sonrası oldukça sarhoş olarak verdikleri kararla, Edmund ve Medor, Medor'un uzun süreli hayali olan restoran açma fikrini hayata koymaya karar verirler. Medor'un yakasını bırakmayan aşk hissi, aynı zamanda onun, muhteşem yemeklere imza atabilmesini de sağlamaktadır.

Mükemmel duygusal komedi tarzı bir film tavsiye ederim.
 
 
WHİSPER OF THE HEART 1995
 
14 yaşlarındaki Shizuku Tsukishima orta okulu bitirecek olan genç bir kızdır. Kitap okumaktan zevk alan Shizuku, kütüphaneden aldığı kitapların içinde bir kart bulacktır. Kartta Seiji Amasawa yazıyordur. Bu kişinin kim olduğuna meraklanan ve hemen araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi yaşantısı ile ilgili de önemli şeyleri de göreceği bir yolculuğa çıkacaktır
 
FİLMİN ŞU MÜZİĞİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ
 

 
İŞGAL 2017 
 
Buswick, 20 yaşındaki Lucy ile savaş gazisi Stupe’ın hikâyesini anlatır… Texas eyaleti, Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmaya çalışmakta, New York ise müzakere aracı olarak kullanılmaktadır… Lucy, metrodan çıktıktan sonra asker istilâsı altındaki Brooklyn’de, Stupe ile karşılaşır. Evlerine ulaşabilmek ve Lucy’nin büyükannesine kavuşabilmesi için birlikte hareket etmeye karar verirler. Bunun için Buscwick’in tehlikeli beş bloğunu aşmaları ve bu sırada yağmacılarla, yerel milisler, istilâcı güçler ve deli bir kuzenle baş etmeleri gerekmektedir…

Vakit geçirmek için izlediğim sıradan bir film


AVA 2020


Güzelliğinin ardında büyük bir sır saklayan Eve, göründüğünden çok daha tehlikeli biridir. Genç kadının ona bakanlardan sakladığı başka biri yüzü vardır. Eve aslında bir suikatçıdır. Para karşılığında suikastler düzenleyen genç kadın, yüksek profilli, iyi para getiren işler için bütün dünyayı dolaşarak cinayetler işlemektedir. Yaşam tarzı şu an için ona iyi getiriler sağlamıştır ancak aldığı son işle birlikte her şey değişecektir. Eve'in son görevi hiç ummadığı şekilde ters gider. İşin geldiği son noktada Eve, kendini kaçmak zorunda bulur. Artık Eve bütün yeteneklerini hayatta kalabilmek için kullanmak zorunda kalacaktır..




2020  nin en iyi filmleri için tıklayınız.


 

13 yorum:

  1. Whisper of the heart listede izlediğim tek film, pek begendigimi söyleyemeyeceğim. Diğerlerini duymamıştım hiç.

    YanıtlaSil
  2. Sinema önerileriniz bayıldım Ava İzlemeye karar verdim bir göz gezdirmeye gidiyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. aa ava dünkü listemde vaar benim dee, dont listen iyiydi yaa :) lanet diye bi korku var kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler paylaşım için. etkinlik yazım çok yakında 2021 de inşallah beraber okuyup beraber seyredelim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Öneriler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. İlk filmin konusu hayli ilginç gibi.Amerikan Bistro da iyi gibi.Afiş çekiyor insanı

    YanıtlaSil