İZLEDİKLERİM

27 Aralık 2020

 

 
DİPTE 2020
 
Norveç’te kış etkinliği olarak bir dalış gezisi düzenlenir ve bu etkinliğe iki kız kardeş Ida ve Tuva’da katılır. Fakat bir süre sonra işler beklenenin tam tersine doğru ilerleyince, bu etkinlik iki kız kardeş için umutsuzca çırpındıkları bir ölüm kalım mücadelesine dönüşecektir.
 
Nefesinizi tutarak izleyebilirsiniz. 
 
 
TENNET 2020

Tenet filmi uluslararası çaplı bir casusluk hikayesini konu edindiği gibi, zamanda yolculuk ve evrim ile ilgili sahnelerde barındırarak adeta beyinleri yakacak. Paylaşılan fragmana bakıldığında, çok özel aksiyon sahneleri ile çekilen filmde bir an olsun gözlerinizi ayıramayacaksınız. Filmin konusu ve aksiyon sahneleri yanı sıra ismi de çok merak uyandırdı. Çünkü Tenet, dini ve felsefi konularda temel inanç anlamını taşımaktadır. Bunu bir anlam olarak mı kullandılar yoksa karakterin ismi mi onu henüz bilmiyoruz. 17 Temmuz 2020 günü vizyona çıkacak olan filmin konusu da büyük bir sır ile saklanmaktadır. Ancak fragmanda gösterilen sahneler, James Bond benzeri bir filmin, casusluk hikayesi ile donatılmış hali şeklinde olacağını düşünebiliriz.
 
Gerek konusu, gerek çekim tekniklerinin kalitesi olsun; gerçekten övgüyü sonuna kadar hak eden bir yapım olduğunu düşünüyorum.
 

NOEL DİLEĞİ 2017
 
  Noel zamanında bir film için kurulan ekip yönetmenin isteğine göre oynamaya çalışır. Başrol oyuncusu güzel bir kadındır ve yönetmeni ilk gördüğünde ona tutulur. Yönetmenin ise filmi çekebilmesi için para gereklidir ve bu parayı bulmak tamamen bir mucize gerektirecek o mucizeyi de noelden bekleyeceklerdir.
 
Bir noel filmi güzeldi.
 
Filmden bir replik;
 
Güven istikrar getirir. 
 

 AĞIR ROMANTİK 2020
 

Yolları ansızın kesişen Aslı ile Kerem birbirlerine âşık olur. Ancak ailelerinin taban tabana zıt yaşantısı ikilinin ilişkisine engel olacak gibidir.Aslı üniversiteden henüz mezun olmuş, naif, duygusal ve entelektüel bir kızdır, babası Nejat bey üniversitede arkeoloji profesörü olarak hocalık yaparken, annesi Nermin ise doktorluk yapmaktadır. Tek kız olarak el bebek gül bebek büyütülen, bir dediği iki olmayan Aslı, ilişki konusunda yıllardır hayalindeki beyaz atlı prensi bekler fakat ona kavuşamaz. Onun için sevgilisi olacak erkek ince ruhlu, romantik, kibar, duygusal, ve tam bir centilmen olmalıdır. Bu rol model Aslında babasıdır, babası Nejat bey tam bir romantik adam örneğidir. Sürekli eve çiçekle gelen, mutfağa girip yemek yapan, yıllar geçse de karısına hep aşk dolu gözlerle bakan mükemmel bir eştir. Aslı da babası gibi bir adam hayali ile yıllarca kimse ile birlikte olmaz. Hep hayallerindeki adamı bekler… Ve yıllar sonra bir gün ansızın Kerem çıkar gelir… tesadüfen romantik bir anda tanışırlar. İşte o beyaz atlı prens artık gelmiştir. Tarzıyla, tavrıyla tam bir beyefendi, tam bir centilmen, tam bir aşk adamıdır. İnce zevkleri olan, bu romantik adam yalnızca filmlerde görebileceğimiz aşk sahneleri ile Aslıyı kendine aşık eder… çok ciddi, seviyeli, aşk dolu bir ilişkiyle devam ederken, evlilik kararı alırlar… Kerem anne ve babası ile gidip Aslıyı ister.. her şey masal gibidir… Fakat madalyonun diğer yüzü farklıdır… Kerem ünlü bir kabadayının oğlu ve yer altı dünyasında söz sahibi, astığım astık, kestiğim kestik bir adamdır. Bu çift karakterli romantik adam, Aslının yanındayken tam bir centilmen, gerçek anlamda evlenilecek bir adam portresi çizer, fakat Aslının yanından ayrıldığı anda tam bir suç makinesi olmaktadır. Haraç kesen ve peynir ekmek gibi adam vuran, İstanbul’da olup biten bütün gayrimeşru işlerde parmağı olan, herkes tarafından korku duyulan, saygı gösterilen, ve sayılan Kerem, Aslının bu durumu anlamaması için büyük çaba sarf eder ama acı ve bir o kadar eğlenceli son kaçınılmaz olacaktır.

Film cok iyi evde canınız sıkılıyorsa bos vaktiniz varsa mutlaka izleyin. Küfür var dikkat edin. 


CİNAYET SÜSÜ 2019
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri günün birinde hiç alışık olmadıkları bir cinayet vakasıyla karşılaşırlar. Başkomiser Emin, komiser Salih, komiser Asuman ve komiser yardımcısı Alaattin’den oluşan ekip olaya el koyar. Ancak tuhaf cinayetler birbiri ardına gelmektedir. Ekibin elinde ne bir delil, ne de bir ipucu vardır. Sinirler gerilmeye, amirler rahatsız olmaya başlar. Vakalar arttıkça basının ve halkın ilgisi de yoğunlaşmaktadır. Bu durum Emin ve arkadaşları üzerinde büyük bir baskı yaratır. Sonunda Emniyet Genel Müdürü, Amerika’dan gelen “suç uzmanı” Dizdar Koşu’yu da rehberlik etmesi için başkomiser Emin’in ekibine atar. Telaş, baskı ve çaresizlik altında ezilen Emin ve arkadaşları, Türkiye’nin gördüğü en tuhaf seri cinayet zincirini, olabilecek en ters köşe yöntemlerle çözmeye çalışmaktadır.
 
Güzel filmdi. Küfür var dikkat. 
 

16 yorum:

  1. Tennet’in fragmanını görmüş ve izledim ama birşey anladığım söylenemez .. çok garip bir film. Onu izlemem için çok geniş bir zamanım olması lazım..
    Ağır romantik işe hoşuma gitti, bugün izlerim onu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle boş kafa ile izlenmeli başka bir meşguliyet olmamalı

      Sil
  2. Dipte'yi izleyeyim ben. Dalış filmlerini her zaman sevmişimdir.

    YanıtlaSil
  3. Diğerlerini izlemedim ama Cinayet Süsü'nü izlerken eğlenmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinizi izleyebilirsiniz.Cinayet süsü beni de güldürdü.

      Sil
    2. Ben cinayet susunun ilk 15 dakikasını izledikten sonra, içime bir fenalık geldi. İlk espirileri cok bayağı bulup kapatmıştım. Bir de bir filmden soğudum mu hayatta geri adım atmam, huyum kurusun🙂 film onerilerini dikkate alacağım bu arada.

      Sil
  4. İçerikler hepsinin de güzel film olduklarını söylüyor.
    Nefesini tutarak izlenecek olanı başa alayım:)

    YanıtlaSil
  5. breaking surface, hemen izlerim saool :)

    YanıtlaSil
  6. Ben bir tek "Cinayet Susu" nu izlemisim iclerinden... Pek sevdigim de söylenemez. Belki de sebebi, bize tavsiye eden arkadaşların "çok guleceksiniz, acayip komik" demesi bizde çıtayı yükseltti 😬

    YanıtlaSil
  7. arasıra küfür olsun :D

    YanıtlaSil