İZLEDİKLERİM 2022/10

17 Kasım 2022

 

 
LOOK BOTH WAYS 2022 
 
Natalie, Oregon’un küçük Boring kasabasından genç bir kadındır. Üniversiteden mezun olmak ve sinemacı olarak hayalindeki kariyerini sürdürmek için Los Angeles’a taşınmak üzeredir. Ayrılışının arifesinde, Natalie’nin hayatı paralel gerçeklere ayrılır: Birinde hamile kaldığı ve çocuğunu büyütmek için memleketinde kaldığı, diğeri ise hayalindeki kariyerini sürdürmek için Los Angeles’a taşındığı.
 
REPLİKLER;
Planmayı başaramazsan başarısızlığa mahkumsun...
Yaşa gül sev 
 
PUANIM:****



SEE HOW THEY RUN 2022

1953, Londra. The Mousetrap / Fare Kapanı oyunu son derece başarılı olmuş, 100 kez sahnelenmiştir. Oyunu sinemaya uyarlamak isteyen huysuz ve sinir bozucu Hollywood yönetmeni Leo Köpernick, vahşice öldürülür. Bezgin ayyaş komiser Stoppard ile aşırı hevesli çaylak memur Stalker vakaya atanır. Bu tuhaf ikili, tiyatro dünyasının ışıltılı ama karanlık dehlizlerinde katilin peşine düşeceklerdir. Şüpheliler arasında asabi senarist, yıldız oyuncu, organizatör, teşrifatçı ile karısı ve âşığı vardır. Doğal olarak şüpheliler, Agatha Christie’nin köşkünde topluca sorguya çekilecektir..
 
PUANIM:***
 
 
THE INNOCENTS 2021

11 ve 9 yaşında olan iki kız kardeş, aileleriyle birlikte bir kasabanın eteklerinde bulunan büyük bir siteye taşınır. Sitede yaşayan ailelerin çoğu tatil için evlerinden ayrılmıştır. Kız kardeşler, yeni dünyalarını keşfetmeye başlarken sitede yaşayan iki çocukla tanışır. Birlikte vakit geçirmeye başlayan çocuklar, onlara hayâl güçlerinden doğmuş gibi görünen garip doğaüstü güçler geliştirir. Ancak onların oyun olarak gördüğü bu şey zamanla tehlikeli bir hâl alır...
 
PUANIM:**
 
 
ROCK MY HEART  2017
 
Ölümcül hastalığın pençesindeki Lena, yaşamdan tüm umudunu kaybetmiş ve kimsenin desteğini istememektedir. Bu konum çevreındaki onu sevenleri derinden yaralasa da Lena gene bildiğinden şaşmayacaktır. Yaşamına rastlantı eseri dahil olan bir at yardımıyla moral olarak kendisini çok iyi hisseden kahramanımız, iyileşme eğilimine girmiştir. Fakat bu öykü asla istediği gibi bitecek midir? Rock My Heart Bu biçim filmlerine aşina olduğumuz Alman yönetmen Hanno Olderdissen tarafından sinemaya uyarlanmış ve gerçek bir hikayeyi izleyicisine aktaran dram filmidir.
 
PUANIM:***
 
 


10 yorum:

  1. İlk film ilgimi çekti. Hani hep "Böyle olmasaydı şöyle olsaydı ne olurdu?" diye düşünürüz ya:)

    YanıtlaSil
  2. Ay valla dergi okur, kitap okur, film izler.... Biz size nasıl yetişeceğiz efenim. :) İdolümsünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdol olarak yanlış kişi olabilirim:))) bu bekar olmamdan kaynaklanıyor galiba:)) evli ve çocuklu olsam bunlar olmazdı galiba....

      Sil
  3. SEE HOW THEY RUN, Disney'e yeni geldi ve geldiği gibi ilgimi çekti. İzleme listemde.

    YanıtlaSil
  4. İlk filmi arkadaşım da önermişti, seyretmeyi ne zaman başaracağım bakalım :)

    YanıtlaSil