İZLEDİKLERİM 2022/9

12 Kasım 2022

 

 
 
 THE SOUVENIR 2019 
 
Utangaç ve hırslı bir film öğrencisi, bir sanatçı olarak kendini keşfetmeye başlarken bir yandan da karizmatik ama güvenilmez bir adam ile ilişkisini yürütmeye çalışır. Korumacı annesine, endişeli arkadaşlarına rağmen hayallerini neredeyse mahvedecek olan bu duygusal ve yıpratıcı ilişkiye gittikçe kendini kaptırır. Ünlü yazar-yönetmen Joanna Hogg, genç bir sanatçının esrarengiz ve kişisel portresini, tutkulu duygular ve kesin bir estetik ile birleştirerek rüya gibi bir ilk aşk hikayesi anlatıyor.
 
 
FİLMDEN BİR REPLİK;
 
Samimiyet her zaman yetmeyebilir..... 
 
THE SOUVENIR : PART II 2021
 
2019 tarihli Souvenir / Hatıra’nın devam filmiyle karşımızda. İlk aşkı takip eden yas sürecini keşfe çıkan Hatıra: 2. Bölüm, ana karakteri, sinema öğrencisi Julie’nin, yaşadığı kaybın ardından yaratım sürecine girişini anlatıyor.  
 
 
POROROCA 2018
 
Pororoca, beş yaşındaki küçük kızlarının ortadan kaybolmasıyla hayatları alt-üst olan bir aileyi gözlemliyor. Yönetmen Constantin Popescu, bu üçüncü uzun metrajlı filminde özellikle 18 dakikalık kesintisiz park planıyla teknik kusursuzluğu yakalıyor. Cristina ve Tudor Ionescu, iki çocukları Maria ve Ilie ile mutlu bir aile kurdular. Bir telefon şirketinde çalışıyor ve o bir muhasebeci. İkisi de otuzlu yaşlarında ve bir Romanya şehrinde güzel bir apartman dairesinde yaşıyorlar. Hayatı, çocuklarıyla birlikte normal bir çiftin hayatıdır. Ancak bir Pazar sabahı Tudor çocuklarını parka götürdüğünde Maria ortadan kaybolur. Hayatları aniden sonsuza dek değişir.  
 
 
THE GOOD NURSE 2022
 
The Good Nurse, aynı iş yerinde çalışan Charlie ve Amy isimli iki hemşireyi merkezine alıyor. Son zamanlarda hayatındaki bazı problemlerle mücadele etmeye çalışan bekar bir anne olan Amy, bu sırada kaldığı gece vardiyaları nedeniyle iyice yorulmuştur. Ancak kendisiyle aynı vardiyaya kalan dost canlısı bir hemşire olan Charlie ile tanışan Amy, başlarda bu arkadaşlıktan fazlasıyla keyif alır. Ancak Amy’nin henüz bilmediği şey, Charlie’in aslında hastalarını öldüren acımasız bir seri katil olduğudur.
 
 
 
KUSURSUZ FIRTINA 2000
 
Kaptan Billy Tyne önderliğindeki 6 kişilik ekip, uzun ve yorucu bir kılıçbalığı avından dönerler. Fakat Kaptan Tyne, çok verimsiz geçen avdan hiç de memnun değildir ve tekrar bir yolculuğa çıkarak şanslarını doğuda denemek istemektedir. Yorgun olan ekip önceleri bu fikre karşı çıksa da para kazanma isteği ağır basınca kabul ederler. Böylece 6 kişilik mürettabatı ile Andrea Gail adlı tekne doğuya doğru yol almaya başlar. Önceleri sorunsuz geçen yolculuk havanın birdenbire bozması ile değişmeye başlar. Telsiz bağlantısı kesilen tekne, yaklaşan fırtınanın büyüklüğünden habersiz şekilde geri dönmeye çalışmaktadır. Bu arada Kaptan Tyne ve ekibi, 30-35 metre yüksekliğe ulaşan dalgaları beraberinde getiren tarihin en büyük fırtınalarından birinin ortasında kalırlar.
 

4 yorum:

  1. Bir tek Kusursuz Fırtına'yı izlemişim yazdıklarından ki diğerleri ona göre taze, izlememiş olmam de normal. Bu kez fazla kıskanmadım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk ikisine ara ara baktım mutfağa git gel yaparken, ama diğerlerini izledim diyebilirim. Kıskanma ne olur seyret seninde repliklerin olur:)))

      Sil
  2. Maşallah maşallah, ben sadece okumaya fırsat bulabilyorum. :)

    YanıtlaSil