OKUDUM 2022/98 13. GERÇEKLİK 4. KİTAP SİS VE ŞİMŞEK BOŞLUĞU

23 Kasım 2022

 

 
TICK’İN GERÇEKLİĞİN TA KENDİSİNİ KURTARMASI İÇİN NASIL BİR BEDEL ÖDEMESİ GEREKECEK? Atticus Higginbottom, ezeli düşmanı Hanımefendi Jane ve güçlü fakat yozlaşmış Bay Chu’yla beraber Hiçlik’te mahsur kalmıştır. Hayatta kalabilmeleri için daha önce hiç yapmadıkları bir şeyi yapıp birlikte çalışmak ve oradan kaçmak zorundadırlar. Her şeyi yutan bir yarık tüm gerçekliklere canavarlar yaymaktadır. Gerçekliklerin dikişleri atmakta, Tick’in arkadaşları ve Gerçeklikçiler evrenin sonunu getirebilecek bir savaşla karşı karşıya kalmaktadır. Efendi George’un elindeyse son bir koz vardır: Gizemli ve kuvvetli Karma. Ama bunu kullanmak kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar tehlikeli olabilir… “Harika. Dashner neyi, ne zaman açığa çıkaracağını çok iyi biliyor.” Chicago Sun-Times “İlgi çekici bir seri. Her yönüyle güçlü.” Kirkus Reviews
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Serinin sonuncu kitabı idi, sonunda bitti:)) Bir daha fantastik okurmuyum bilmiyorum. Çünkü altını çizecek satır bulamıyorum....

KİTAPTAN ALINTILAR;

Polis, itfaiye ve diğer yetkililer arama kurtarma çalışmalarıyla meşgulken hırsızlar, yağmacılar ve katiller güçlenirdi.
******
 En iyi zihinlerin bile dinlenmeye ihtiyacı vardı.
******
Onların hayattaki seçimlerini sen taşımak zorunda değilsin.
******
Dünyada herşey yolundaymış gibi nasıl durabiliyorsunuz?
******
Birbirimize karşı düşmanlık sonsuz ölüme giden bu yolda ancak hızımızı arttırır.
******
Cesareti aptallıkla karıştırma.
******
Biraz umudun nesi kötü?
*****
 

14 yorum:

  1. Sevdiğim bir tür ama bu kitabı tavsiye etmiyorsun sanırım..

    YanıtlaSil
  2. altını çizmediğim kitabı sevdim sayılmaz, diyorsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altını çizmediğim satırların olduğu kitabın bana katacağı bir bilgi yoktur diyorum.

      Sil
  3. Bence doğru seriye denk gelmemişsiniz. :)) Fantastik serilerde gerçekçi karakterlerden çok daha sevdiğim, çarpıcı karakterler olur ve altını çizeceğim çok cümle de oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bana bir seri önerirsen sevinirim,

      Sil
    2. Popüler olanlar içinde Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi var, Zaman Çarkı'nı okumadım ama onu da çok beğeniyorlar. Bu aralar severek okuduğum Drizzt Efsanesi var, onun ilk 3 kitabı özellikle iyi. :) Ben daha çok epik fantastik denen türü seviyorum.

      Sil
  4. Fantastik seri iyi yazılmışsa okuması çok keyifli oluyor ama demek ki sana hitap etmemiş.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten kaliteli bir fantastik olursa bence okursunuz. :) Gelmiş geçmiş olsun diyelim şimdilik. :)

    YanıtlaSil
  6. İnsana pes etmemeyi, en kötü durumlarda bile bir çıkış olduğunu, adım atmaya devam edersen yerinde saymaktan çok daha ilerire vardığını anlatırken dünyanın üzerimize çullanan yükünü hafifletip, arada kahkaha attırıp gülümsettiği için seviyorum fantastik kitapları. Ama güzel olanları bulması zor olabiliyor. Bir Yüzüklerin Efendisi, bir Ejderha Mızrağı serisi bir Rüzgârın Adı ( Yazarı son kitabı hâlâ çıkartmayıp beni tilt etse de ) okurken bambaşka dünyalara gittiğin nefis maceralar bence.

    YanıtlaSil