OKUDUKLARIM 2022/96 13. GERÇEKLİK 3. KİTAP

15 Kasım 2022

 

 
GÜÇLERİNİN AĞIRLIĞI OMUZLARINA İYİCE ÇÖKERKEN ATTICUS EVRENİ KURTARMAYI BAŞARABİLECEK Mİ? Atticus Higginbottom için işler artık farklıdır. Dördüncü Gerçeklik’te kıyısından döndükleri felaketten sonra okula gitmeyi bırakmış, evde fizik dersleri almaya ve gizemli Chi’karda güçlerini kontrol etmeyi denemeye başlamıştır. Ama tam da ilerleme kaydedecekken Hanımefendi Jane ortaya çıkar. Ağır yaralarının izlerini taşıyan Jane artık çok daha güçlüdür. Evrenin en karanlık sırrını kullanarak Parçalanmış Umut Kılıcı’nı yaratmıştır ve Tick’in ailesi de dahil milyarlarca hayatı, Ütopik Gerçeklik’e ulaşmak için harcamakta kararlıdır. İntikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır. Tick ve arkadaşları Jane’in Fabrika adlı yerde gizli deneyler yaptığını öğrendiğinde en zor görevlerine çıkmak zorunda kalır. Başarısızlık kabul edilemezdir çünkü tüm evrenin varlığı bu görevin sonucuna bağlıdır. Gerçekliklerin sınırlarını aşan, heyecanlı bir maceraya hazır olun!
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Kitap hakkında söylenecek pek bir şey bulamadım. Fantastik türde ilk seri okumam pek adapte olamıyorum. Serinin son kitabı kaldı onu da okuyacağım kısa zamanda.
Kitapta Tick'i beğendim. Cesur biriydi. Sofia herzaman ki gibi çok iyiydi.
Hanımefendi Jane'in diğer kitapta yaşadığı kazadan sonra doğru tarafa mı geçeceğini yoksa intikam mı alacağını kestirememiştim kitapta bu sorumun cevabını buldum. . 
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
"Bazen başarmaya çalıştığımız harika şeylerin içinde kaybediyorum kendimi. Bazen ben...canını acıttığımız kişilerin de insan olduğunu unutuyoruz."
******
"Sözler, Jane. Herkes güzel sözler söyleyebilir, diğerlerinden zeki görünmek için çabalayabilir."
******
"Biraz delilik hissetti ve bunun tadını çıkardı" 
******
Kontrolünün dışında gerçekleşmiş bir şey için üzülmemelisin.
******
Bir şeyi başarmanın tek yolu zor, sert yolu seçmek.
******
Özgüven, itaitsizliğe ve ihanete yol açardı.
******
 

8 yorum:

  1. Fantestik kitapları seri halindeyse birkaç kitap sonra kopuyorum ben. Genelde Deniz'in kitaplarında oldu bu.

    YanıtlaSil
  2. Fantastik en sevdiğim tür ama her fantastik kaliteli değil tabi. Bu kitabı duymamıştım. Seri kitapları daha seviyorum, daha detaylı işleniyor o dünya ve karakterler. :)

    YanıtlaSil
  3. Fantastik kitapları okumayı severim ancak seri güzelse tabi:)

    YanıtlaSil
  4. İyi bir fantastik kitap okuyorsanız hikayeden kopmaz aksine daha da bağlanırsınız. Tüm seri bittiğinde bir açıkta kalmışlık, bir eksiklik hissi baş gösterir. Zayıf bir eserse bu hisleri yaratamaz. Dashner'ın başka bir serisinin ilk kitabını okumuştum. Fikirleri çok iyi olsa da edebi anlamda kalemi zayıf.

    YanıtlaSil