TEMMUZ ÇELINÇ 14

14 Temmuz 2023

 

 
14- Sitilini tanımlarmısın?
 
Kendime has bir stilim var, modanın etkisinde kalmam. En devamlı  LCW den alışveriş yapmışımdır. En pahalı olarak ta Bağdat caddesi Mango alışverişim vardır bir defa onu da, şirkette 5,10,15 yıl plaket törenleri oluyordu bunlardan biri için aldım.
Çalışırken genelde kumaş pantolon giymişimdir, sadece cuma ve cumartesi günleri kot, hatta 16:24 vardiyasında devamlı kot giymişliğimde vardır rahatlık açısından.  .....
Üzerlerine kazak, penye tshirt alırım. Onlarıda çalışırken mağazadan almışlığım var, ama 2014 ten bu yana evime yakın bir konfeksiyon atölyesi var Erhan, o da pazarcı ondan alıyorum. Kot giymeyide bıraktım diyebilirim onun yerini eşofman aldı, daha rahat geliyor.  
Ayakkabı asla topuklu giyemem rahat olmam lazım, düz giyerim, spor tercihim her zaman. Az topuklu ayakkabı giymem gerektiğinde poşetle yanıma alır, gittiğim yerde giyer, toplantı yada düğün bittiğinde yine çıkarır poşete koyar evime getiririm. Mesela bu sene ki terlik modelim aşağıda, Çok severim yazın terlik giymeyi, şakkada şakkada :))) düz topuksuz, 5 nokta terlikler genelde tercihimdir.
 
Kışında spor ayakkabı tercihim ama bazen timberland benzeri bot giymek zorunda kalabiliyorum soğuklarda, öyle çizme bot meraklısı falanda değilim...
 
 
Genelde uzun etek giymişimdir, ama pantolon giymeye başladığımdan bu yana onu da giymiyorum. Pantolon yada eşofman üstüne de uzun kalçaları örten tshirt. Yakalar sıfır yaka olmalı, v yaka çok az tshirtim var. Hele mor bir tane almıştım, rengini beğenerek ama yakasından dolayı sonradan pişman oldum, gardrop bekliyor şu an. Kolsuz tshirt giydim ama sadece tatil için gittiğim yerlerde, onun da üstüne ince kot gömlek geçirmişimdir. Yada İstanbul'da Maltepede Butik Ali diye bir yerden ince hırka almıştım tril tril hala onu kullanırım.
 

 

Saçlarım şu an kısa en fazla omuzlarıma kadar kullandım boyunu, kızıl boyalıda oldum, röflelide. Fakat şu anda boyasızım #greyhair akımına uyduk bizde. Kuaförüm  abla senin saça sahip olmak için 1,5-2.000 TL ödüyorlar diyor:)) Neyse ben kurtuldum o paradan. 

Makyaj yapmayı fazla sevmem, binde bir yaparım. Tercihim mor veya kahve far tonları, dudak rengi ruj, rimel, göz kalemi, fondöten, pudra kullanırım. Burada biraz markaya kaçarım loreal yada max factor olmalı. Mesela loreal 503 nolu ruj hastasıydım ama piyasadan kalktı. Uzun tırnak sevmem, uzatmaya çalıştım hatta takma tırnak bir gün bile kullanamadım, olmadı sevemedim bu uzatma işini.  Hayatta 2 şeye tutkunluğum oldu, biri omuz çantası, renk renk bavul tarzı çanta kullanabilirim. Ufakta var ama yerine göre kullanırım. Birde parfüm takıntım var, ama bir süredir kullanmıyorum, astım hastası oldum ya ondan uzak duruyorum şu an. Devamlı kullandığım parfüm aşağıda, uzun zamandır almadım çok ta pahalılanmışlar.


Güneş gözlüğü kullanırım ama marka değil, öylesine modeli hoşuma gidenlerden alırım, zaten gözüme pek takmam, genelde saçımda taç görevi görür, onun içinde pahalı almama gerek yok diye düşünmüşümdür.

Çoğunluk pazardan giyinmişimdir, çünkü ailem pazarcı ve onlarda bana kıyafet getirmişlerdir, aaa olamaz giyemem demem münkün değildir. Çoğu zaman pazar malı giydiğim için alaycı gülmüşlerdir, ( en azından o gülenler gibi kredi kartımın limiti dolu olupta kıvranmadım) nereden aldın, kaça aldın sorularından nefret ederim, her yer dükkan, her yer pazaryeri çık zevkine göre bak derim. Genelde bu tür bir soruya cevap olarak pazar desem, zevklenecekler iyi bilirim. Yıllarca şirkette bununla karşılaştım. Fakat zevkli bir insanım diktirdiğim bluzlar bile onların gözünde kalmıştır. Özellikle pastel renkleri çok severim...

Birde bazı giyim tarzları var ki beni sinir eder. Mesela geçen pazarda gördüm ağzım açık kaldı inanın. Beyaz fistodan elbise giymiş bayan, boyu diz üstü tatlı bir kıvamda fakat içine giydiği çamaşır olmamış, rengi kırmızı siyah biyeli, hiç mi insan dikkat etmez giydiğinin rengine, elinde bir tut kumaş gösterirmi göstermez mi diye, bir acayiplik var bu işte. 

Birde tayt olayını da beğenmiyorum, benimde var ben evimde giyerim özellikle kışın pantolan altı filan. Bence tayt giyende üzgünüm kü üstüne kalçayı örten tshirt giymeli bu benim düşüncem ve olması gereken doğalıda budur bence. Boy aynasında hiç mi bakmazlar kendilerine???????????

 Şimdi aşağıdaki linke tıkla ve kendi tarzını yarat;
 
 
 BENİM ÇIKAN SONUCUM;
 

Çekici bir stile sahipsin!

Gözler her zaman üzerinde buna diyecek sözümüz yok. Nasıl kendini öne çıkaracağını gayet iyi biliyorsun. Asla geri planda kalmazsın. Cesur kararlar almak hoşuna gidiyor. Ve bu durumu stiline o kadar güzel yansıtıyorsun ki gerçekten  fazla dikkat çekiyor. E yakışıyor tabi! Seni en güzel, en alımlı, en çekici gösterecek ne varsa tercihin o yönde oluyor. Bu huyundan hiç vazgeçme kendini göstermeye devam!!


10 yorum:

  1. Sizinkine casual demek çok doğru olur sanırım, ilk tercihiniz rahatlık sonra şıklık geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinide bir arada yapabilmek en güzeli. Ama şıklık pahalı giysiler ve markalar sınırları dahilinde olacak diye bir kural yok. Ben o şıklığı ve rahatlığı manifatura dükkanından alacağım bir kumaş ile terziye diktirerekte sağlayabilirim.

      Sil
  2. Soruyu okur okumaz kendi cevabımı düşündüm. Sanırım benim stilim yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) benimki casualmış arkadaşın dediği gibi...

      Sil
  3. Giyim kuşamda, dekorasyonda bir stilimizin olması güzel gerçekten. Benim stilim: Moda olan, yaygın olan değil, kişiliğe uygun, sade, abartısız, gösterişten uzak bir tarz. Mavi, yeşil, lâcivert renkler. Çok nadir takı kullanırsam gümüş ve doğal taşlar- özellikle akik. Saç modelim yıllardır değişmedi, klasik kesim, boyasız.
    Selâm sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin remklerinizi çok az kullandım diyebilirim, doğal taşları bende severim, özellikle akik takmanızın bir nedeni var mı? Aktın sevmem bende bazen gümüş takarım..

      Sil
  4. Stilim doğallıktan yanaymış :)

    YanıtlaSil