TEMMUZ ÇELINÇ 31

31 Temmuz 2023

 

 
31- Hangi sınırlayıcı inançlara sahipsin?
 

****O kadar iyiyim ki, suistimale çok açığım.****

“İyilik ve enayilik arasında çok ince bir çizgi var.” popüler inanışının aksine, nezaket bir zayıflık işareti değil. İyi niyet ve diğerlerine karşı nazik olmak, saygı ve sevgi kazanmanın en iyi yollarından biridir.

Artık bunu geçte olsa öğrendim.

 

****İnsanlara güven olmaz*****

Yaşaya yaşaya öğrendim. 

 

****Ben utanırım.****

Evet utangaç bir insandım, öyleki akrabama yatılı bir misafirliğe gittiğimde, yemek sofrasında önümde ekmek sepeti dursa uzanıp alamazdım. Bunu da iş hayatına, başka insanlarla proje çalışmalarına katılarak biraz aştım diyebilirim. 


Ben bu Temmuz yazılarında beni yalnız bırakmayan Handan arkadaşıma teşekkür ederim.

Başka çelınçlarda görüşmek üzere hoşçakalın...

 

13 yorum:

  1. Handan'ı da seni de fırsat buldukça okudum ve sanırım ben de size geriden katılacağım bu haftaiçi :) çelınçlar aslında sadece okuduğumuz insanı değil, insanın kendisini tanımasına da vesile oluyor, o nedenle de çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim, çok keyif aldım yaparken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil bir kaç ay sonra sen birtane başlat onu yapalım...

      Sil
  3. Güzel bir etkinlikti :)
    Bence iyilik ve enayilik arasında çizgi var :) Ama nezaket her durumda şart. Yoksa toplumsal çözülmeden bireysel çözülmeye her türlü dağılma olur. Çocuklara ilk önce nazik olmalarına dair eğitim vermeli anne babalar. Öyle büyümeli. Büyüyünce millete tekme tokat girişmez, ağız dolusu küfretmez, başkasının hakkını çalmanın zeka belirtisi olduğunu düşünmez belki insanlar böylece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeni için sağol arkadaşım. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.

      Sil
  4. Merhabalar Yüreğimin İklimi.
    Temmuz ayı çelinçlerinden sadece bunu okudum. Aslında ÇELİNÇ'i merak etmedim değil. Belki çoğu Blogger, çelinçin ne olduğunu biliyorlardır. Açıkçası ben bu kelimenin tam anlamını bilmiyorum. Ben de bir şeyler çağrıştırıyor ama, nokta atışı yapabilecek bir tarifte bulunamıyordum. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp diye yola düştüm ve yaptığım araştırma sonucu çelinç ile ilgili şöyle bir açıklama buldum: "...Çelinc, bir kişinin veya bir grubun kişisel olarak, fiziksel veya zihinsel olarak zarar görmesi için yapılan bir tür büyüdür. Çoğu kültürde, çelincin varlığına inanılır ve birçok insan tarafından bu büyünün ciddi bir tehlike olarak görülür. Birçok farklı teknik kullanılarak yapılabilecek çeşitli çelinc çeşitleri vardır. Bunlar arasında sözlü, yazılı veya ritüel olarak yapılan çelinc gibi farklı türler bulunabilir. Bazı insanlar korunmak için koruyucu amuletler kullanırken, bazıları da doğal nesneleri kullanarak çelincin etkilerini önlemeye çalışır. Ancak, çelincin varlığı herhangi bir bilimsel kanıtla desteklenmez ve çoğu zaman psikolojik bir etkiye sahip olduğuna inanılır..."

    Acaba sizin paylaşımlarınızda kullandığınız çelinç bu mudur diye size sormak istedim. Önce çelinçin ne olduğunu öğreneyim, ondan sonra bu paylaşımınız için tekrar geleceğim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İngilizcesi chalenge olarak geçiyor anlamı da meydan okuma

      Sil
    2. Merhabalar.
      Cevab-i yorumunuz için çok teşekkür ederim. İngilizcesi olan "chalenge" ile de karşılaştım ama anlamına bakmamıştım. Demek sizin kullandığınız "çelinç" meydan okuma ile ilgiliymiş. İlginç doğrusu. Sayenizde en azından çelinçi öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Çelinçi öğrendikten sonra gelelim Temmuz ayın çelinçine.

      iyilik, elbette suistimale açık, karşılık beklemeden yapılan bir yardımdır. İyiliğin yanından geçmeyenler, iyiliği bir enayilik olarak da görmektedirler. Sizin ince çizgi dediğiniz husus da bu olsa gerek. İyilik bir hastalıktır. Çok suistimale uğradığınız halde iyilik yapmaktan geri duramıyorsanız, ben bu iyiliği, hastalık olan iyilik olarak tarif ediyorum.

      İnsanlara olan güven meselesine gelince. Benim de kabul ettiğim kanı; "insanlara güven olmaz!"

      Ben de utangaç ve aynı zamanda çok çekingen biriyim. Gittiğim yerlerde aç ve susuz kalırım. Ama bu doğru bir davranış değil. Yemeye içmeye ve ihtiyaç gidermeye utanılmaz, çekingen davranılmaz.

      Güzel bir Temmuz ayı çelinçiydi. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
      Sağlıcakla ve esen ve sevgiyle kalın.

      Sil
  5. Eylül için de mi bir challenge planlasak bende katılacağım söz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bunu yazdın ya yaparız inan hatta ilk 10 soruyu şimdi yazdım bile:)))

      Sil