TEMMUZ ÇELINÇ 3

03 Temmuz 2023

 

 
Az önce Perran Kutman'ın bu anısını okuyunca benimde aklıma bir anım geldi, onu aktaracağım, ama ilk önce Perran hanımın anısı...
 
 Yıl 1979. Eşim Koral'la tanışıyoruz ama flört etmiyoruz. Birlikte Kenter Tiyatrosu'ndan çıktık, kardan göz gözü görmüyor.. Arabalar bile görünmez halde, her yer karla kaplanmış..
Koral'ın Anadol'u vardı. "İzninizle sizi eve bırakayım" dedi. "Yok, zahmet etmeyin" dedim. "Rica ederim; bu havada nasıl gideceksiniz? Ben sizi bırakırım" diye ısrar etti. Ben hâlâ olmaz diyordum ve ısrarlarına rağmen Koral'ı reddediyordum.
Koral bir an durdu ve "Binin binin iyi olur, hem siz binince araba kaymaz" dedi..
Bu sözüne rağmen, arsız arsız evlendim Koral'la... Arabasına bindim, çünkü gerçekten de arabasız gidilecek gibi değildi. O zor günlerdeki birlikteliğimiz, ilişkimizi hızlandırmış olacak ki, kısa bir süre sonra da evlendik. Bir anlamda o gün Anadol'a binerek, birlikte 40 seneyi  devirdik..
 

 1998 den önce Rahmetli kuzenim Hasan'ın düğünü için Akseki de idik.  Düğün oldu birkaç gün daha kaldık. Bu arada babamın İzmir'de gizli sakıp sabancı kardeşler olarak anılan ağbilerinden birisinin, ikinci evliliğinden olan oğlu için adağı varmış, o adak için bir tane oğlak kestirdi. Rahmetli yengem o oğlanı ızgaralık ve tencerelik pişirim için tasnif etti, yanımıza bazı mutfak edevatı, ekmek, domates vs alarak Irmağa pikniğe gittik. Ekmekleri babam fırından aldı Hacının arabasına koydu. Kolonyacı olan ağbisi de bana sen bizim araçla gel dedi. Yengem arkaya geçti ben öne oturdum. Kiloluyum ya, arabada önden çekişli virajlarda filan araba savrulmasın:)))
Ogün orada yedik içtik, eğlendik, akşam oldu eve döneceğiz. Rahmetli yengem şöyle dedi:
- İngem gitte oradan kalan ekmeklerden bir tane al getir bize torbaya koyalım, oğlan yufka ekmek yemez, fırında ekmek kalmamıştır.
Gittim ekmek torbasına elimi uzattım, ekmeği alacağım, Hacının karısı olan Türkan gelin aynen şunu söyledi, 
-Hacı aldı o ekmekleri ne yapıcan dedi
Halbuki babam aldı ekmeği. Onların arabasına koydu.
Ekmeği alamadan Rahmetli diğer yengemin yanına döndüm, Yengem;
-Hani ekmek dedi.
-Alamadım yenge böyle böyle dedi dedim.
Rahmetli kalktı yerinden;
-Domuzun kızı, ne vermez ekmeği, baban aldı gız onları
dedi. Biliyorum ama birşey diyemiyorum.
 
İnsan paralı olunca her şeyi kocasının alacağını hesap ediyor demek ki.
 

 

8 yorum:

  1. İnsanlar ne tuhaf. Ekmek yani. O aldı bu aldı ne farkeder. Birlikte yenilip içilmiş. Sonrasında canın ister bir parçe daha alırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı insanlar için farkediyor inanın. Geçenlerde bir olayla karşılaştım. Kalpte damarlarda plak birikmesi var ve doktora çıkmamlazım. Arkadaşta kahve içiyoruz, eşinin de bacak damarlarında tıkanma varmış ve doktora çıkmış. Hangi doktor dedim o profa çıktı sen çıkamazsın dedi. Düşünebiliyormusunuz insan olarak nasıl aşağılıyor? Profa bir tek kendilerinin çıkabileceğini düşünüyor.
      Ama unuttuğu bir şey var benim babamda bypass olurken 2000 yılında profa oldu ve Türkiye'nin 5 bıçakçısından biri idi.
      Bu bahsettiğim arkadaş aynı zamanda bana kahve içmeye de gelmez. Sebep roman mahallesine yakın oturmam ve aracının çizilebileceği zihniyeti. Ama şuda unutulmasın öldüğünüzde gömüldüğünüzde sıra sıa iken o veya bu ayrımı yapılmıyor. Nerden biliyor yanına bir tane roman gömülmeyeceğini, havuzlu sitelerde oturanlar ayrı bir yere gömülmüyor ne yazık ki.

      Sil
  2. tatlı bir anıymış sizinkisi :)

    YanıtlaSil
  3. Sizin akraba anıları da brezilya dizisi gibi ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha sırada esas oğlanın yaşattıkları var onu da yazacağım.

      Sil
    2. Valla Handan Hanım'a katılıyorum ya maşallah dizisi çekilir bunların. :D

      Sil
    3. :)) Aile de yönetmen de var, bu dünyadan çekip gitmeden önce miras bırakacağım bu yaşanılanları belki film yapar:))

      Sil