GEÇMİŞİ UNUTMALISIN Kİ GELECEĞİN OLSUN.

16 Mart 2020


Herkese merhabalar, sokaklar boş diyeceğim ama değil. Yarın istanbula gitmemiz lazımdı doktor kontrolüne erteledik 1 hafta sonra duruma göre yine bakacağız. Sabahtan Çarşıya gittim eczaneye uğradım ağbimin göz damlalarını aldım. 2 tane maske almışım filtreli sanki 2 kişiyiz :)) annemi düşünmemişim hemen ona da 1 tane filtreli maske aldım. Şimdi sırada eldiven var eldiven alacağım.  Herkes makarna stoğu yaptı ben bulgur stoğu yaptım. Bizde bulgur daha fazla yeniyor.  Bozulursa kuşlara yem olur hem de.


 Peynir zeytin almadım daha.  Vakumlu peynirlerden almak lazım dayanma süresi daha fazla. Parkıma uğradım bomboş kimseler yok. Yalnız bankalarda sıra vardı. Markette çocuk anlattı yazı gelmiş valiliklere 20 sinden sonra sokağa çıkma yasağı uygulanacakmış. 3 er gün marketler ve eczaneler açık olacakmış diğer günler her yer kapalı olacakmış. 

Eve gelince hemen kıyafetler çıkarıldı dışarı asıldı güneşe.( gerçi bu virüse güneş etki etmiyor deniliyor ne kadar doğru ise) eller sabunlandı. Bir fincan kahve yapıldı ve bilgisayar başına oturuldu haberlere bakıldı. Birazdan da kitap okumaya başlarım. Bugünler de iyi ki sığınılacak kitaplar var yoksa evde vakit nasıl geçecek.


Bu hafta başladığım kitap bu. Dergilerden ot dergisini de bitirdim. Kafasına göre dergisi kaldı okuyacağım bir de pozitif dergisi. Eczacı Ayşen ablaya sordum ben maske Takayım mı diye tak dedi, astım bronşit hastası olarak bir daha ki evden çıkışlarımda maskeli olacağım.







6 yorum:

  1. Astım hastası oldugunuzu ifade etmişsiniz geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Çok dikkatli olmak lazım. Dışarı çıkma yasağı ile ilgili dolanan yazıda gerçeklik payı yok şimdilik. Sağlık bakanlığından çıkan yazılar ailemin iş yerine gönderiliyor ordan biliyorum. Ama bu yeni tedbirler açıklanacak yarın belki böyle bir plan vardır.

    YanıtlaSil
  3. heey aman o zaman dikkat et tabiiii maskesiz çıkma hatta pek çıkma zaten sokağa çıkma yasağı gelcek herhaldee.

    YanıtlaSil