HAYATIN EN ÇOK TUTUNDUĞUN YERİ EN ÇABUK ZAYIFLIYOR

01 Mart 2020


Ateş düştüğü yeri yakıyor. En çok acıyı şehit aileleri çekiyor. Beni üzen konu bu şehitlerimiz, benimle aynı şehirde yaşamışlar bir süredir. Aynı çarşıda dolaşmışız, belki aynı cafelerde oturduk, belki aynı fincandan kahve içtik. Dün bakıyorum da çarşı iznine çıkmış olanlar da bir suskundular ki sormayın.  Şehit düşenler 65. mekanize tugayından yani şehrimin askeriyesinden oraya gitmiş olanlardan...
Bir kez daha Allah rahmet eylesin, toprakları bol mekanları cennet olsun. Ailelere de sabır diliyorum. 
Bir ay önce rahatsızlanmıştım, doktora çıkmıştım. Dün kontrolü vardı doktorun. Hastaneye gittim, tomografi istedi. Çektirdim sonucu salı günü alacağım. Astım bronşit  hastası olmuşum 3 aylık ilaçları aldım. İlaçlara çok zam gelmiş, katılım paylarıda artmış. 2 ilaç toplamda 3 aylık kullanım 6 pakete 84 tl ödedim. Söylene söylene eve geldim. Bir gün öncede ağbimin ilaçlarına 44 tl ödemiştim.
Öğleden sonra gelen mesajla tekrar çarşıya gittim. Kitap sipariş etmiştim o gelmiş onu aldım.


Şubat ayı okuduğum kitaplar yukarıda, 9 adette dergi okudum
son okuduğum 2 dergi aşağıda


Grangenin kitaplarından birine başladım, şu an okuyorum.


DER PASS İsimli diziyi izliyorum. İlginizi çekerse sizde başlayabilirsiniz.

Almanya-Avusturya sınırı yakınlarında, Alpler'in dağ geçidinde vahşice öldürülmüş şekilde bulunan cesedin incelenmesi için iki dedektif görevlendirilir. Bu, Alman dedektif Ellie'nin kariyerindeki ilk büyük vaka olacaktır. Avusturyalı ortağı Gedeon ise işindeki şevkini çoktan kaybetmiştir. Kısa süre sonra pagan ayinlerini anımsatan, benzer sembollerin kullanıldığı başka suç mahalleri de keşfedilir. Her şeyin çok daha büyük ve şeytani planın parçası olduğu düşünülünce Ellie bu baskı altında söz konusu dengesiz katili bulmak için sebeplerini anlamaya çalışır. Bu av onları Alpler'deki antik geleneklerin derin ve karanlık yerlerine kadar götürecektir.

Önümüzdeki hafta 3  gün hastanedeyiz. Ağbimi 3 aylık rutin kontrolleri var.

Acısız bir hafta olsun hepimize....


12 yorum:

  1. Der pass ı yeni bitirdim güzeldi, başlayıp bitişi olan diziler seviyprum şu ara neden bilmem askıda kalmasın diye bişeyler belki de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de son 3 bölümdeyim der passta. umarım sonu güzeldir.

      Sil
  2. Öncelikle ulkece başımız sağ olsun...

    Güzel geçmiş, dergi konusunda özellikle pek verimli olmuş.

    Abin için de geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin güzelim Allah bir daha yaşatmasın. Evet eski ve yeni dergiler ile bu ay adet çoktu. Abime sağlık dileklerin içinde sağol.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Zor şey sevdiğinin yitip gitmesi. Hele ki böyle. olmaması gereken bir savaşta.

    YanıtlaSil
  4. Bugünlerde hiç bir şeye sığınamıyorum. Okuyamıyor, izleyemiyor, iş üretemiyorum.
    Biraz mutfak iyi geliyor. O kadar :(

    YanıtlaSil
  5. Bu konu gündeme pek getirilmedi; ama ilaç fiyatlarına %12 civarında zam yapılmıştı. Belki genel olarak pek etkisi yok; ama bu ülkede ölümcül hastalıklara karşı zaten hali hazırda fiyatları yüksek olan ilaçlar kullanan bir kesim vardı. Umarım en kısa zamanda düzenlemeye gidilir. Zira eğitim ve sağlık gibi alanlarda bu tür zamlar uygulanması çok sakıncalı.

    YanıtlaSil
  6. der pass güzeldi. ya geçmiş olsun. aman ya ilaçlar evet öyle.

    YanıtlaSil