İZLEDİKLERİM

28 Mart 2020


FURLOUGH

Ölüm döşeğinde olan annesini son bir kez görebilmesi için mahkuma verilen izni konu alan senaryosuyla Furlough filmi 2018'de ABD'de vizyona girdi. Hasta olan annesiyle birlikte bir hafta sonu geçirebilmesi için 2 gün izin verilen mahkumu kontrol altında tutabilmek için yanına bir de özel güvenlik verilmiştir. Onun hareketlerini takip edip kaçmaması için görevlendirilmiş olan güvenliğin işini yapması ve bir yandan da herşeyi gözlemliyor oluşu karşısında bir mahkum varken komik anlara sebep olacaktır.


TRANSYLVANIA

Zingarina, en yakın arkadaşı Marie, rehberi ve çevirmeninin refakatinde Transilvanya’ya varmıştır. Orada olma nedeni sadece Romanya’yı ziyaret değil, aşık olduğu adam Milan’ın izini sürmektir. Milan, onu hamile bırakıp tek bir açıklama yapmadan çekip gitmiştir. Zingarina onu yeniden bulduğunda Milan onu şiddetle reddeder ve genç kadın çok üzülür. Yaşadığı duygusal yıkımın izinde ruhunu akışa bırakır. Bulunduğu yerde birden karşısına özgür ruhlu Çango çıkar ve akıntının yönü tamamen değişir. Yola çıkış amacı bambaşka bir okyanusa doğru yönelmiştir artık.



KIYAMET YAKINDIR

Hayatta kalma eğitimi alan bir grup, ücra bir kampta yaşanan kazanın ardından şiddetli bölünmeler yaşar ve acımasız bir ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda kalır.

6 yorum:

  1. Anna Paquin'i beğeniyorum değişik bir yüzü var, albenisi yüksek kadın. Ü yüzden şans veririm seve seve filmine :)

    YanıtlaSil
  2. Furlough'u çok merak ettim. Gözümden kaçmış ya da unutmuşum gördüysem de bu filmi. Afişteki kadın elleri kelepçeli olduğuna göre suçlu olan o dedim ve merak ettim acaba ne suç işlemiş diye. Böyle ilginç konulu filmleri seviyorum. Diğerleri de güzele benziyor. Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. üçünü de izleyebilirim. bu arada tony gatliff çok severim yaa. diğer çingene filmlerini de izle bak onun :)

    YanıtlaSil