KORONA GÜNLÜKLERİ 3

26 Mart 2020


Bugün hava yine kapalı, rüzgarlı yağmur bir türlü yağamadı. Böyle oluncada insanın içi sıkılıyor. Sabah kalktım ağbimin şekeri ölçtüm daha sonra o annemle kahvaltı yaptı, ben tekrar yeniden yattım. saat 10 gibi kalktım kahvaltı yaptım. Yatakları topladım, bulaşıkları yıkadım. Giyindim maskemi taktım, eldiveni elime geçirdim. Alışveriş poşetini elime aldım evden dışarı çıktım. Akşam mine arkadaşımın facebook hikayesinde bir korunma ıvırtısı görmüştüm. Şeffaf asetattan yapılmış, arkası lastikle desteklenmiş yüzü ve gözü virüsten koruyan bir siperlik. 10 tl bir şey fazla para değil. Kırtasiyede yapmışlar, çocuk Afyondan bile sipariş almış. Onu aldım, steril eldiven aldım, Marul bitmiş, soğan bitmek üzere idi onlarıda aldım. Biraz da bulgur aldım. Bizim evde çok tüketiliyor bulgur hem pilav yaparız hem kuşlara yem olarak kullanırız. Sadakamız bulgurdur bizim çoğunlukla. 
Bir arkadaşım var kendisinin maddi durumu kötü. Dükkanı vardı ( kira) el boyaması ahşap işleri yapıyor. Aklıma düştü aradım dün onu ne yapıyorsun dedim. Pasaj kapandı mecburen dükkanı da kapattım evdeyim dedi. Aklımdan ona yardım geçiyor. Ağbim iyileşirse zindan baba türbesinin bekçisine .... tl vereceğim demiştim. Bunu bu arkadaşa yapsam nasıl olur acaba? Babası da çalışıyor ama maaşını doğru düzgün almıyor. Hem bu parayı vereyim hem de onunla bim de buluşalım alışveriş yapsın diye geçiyor gönlümden.
Akşam için bakla yemeği yapıyorum yanına da yoğurt aldım mı tamam. Biz öyle çorbada olsun pilavda olsun meze de olsun diyen bir aile değiliz. Bir çeşitte yetiyor bize Allaha şükür. 
Şimdi bakkala gidip yoğurt, fırına gidip ekmek alma zamanı...
Kendinize iyi bakın....

4 yorum:

  1. Bugün yemek yapmayacağım için pek mutluyum, kalan yemekler ile idare ederiz gibi gözüküyor :)

    Kasaba gitmem lâzım benim de. Arayacağım birazdan, eve servise gelemeyecek gibilerse sipariş vereyim de önden hazırlasınlar, en azından dükkanda beklemeden alıp çıkarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasap işini ben dün hallettim, 2 gündür sokakta idim 10 gün çıkmam artık. olanlarla idare ederiz. Zaten dışarı çıktıkça hüzünleniyorum. Her yer bomboş....

      Sil
  2. ben de öğlen yoğurtlu bakla yedim :) bugünlerde gördüğüm yoksulları doyuruyom ben de. sokakta yaşamak zorunda olanları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim burada sokakta yaşayan yok, keşke olsa da yardım edebilsek

      Sil