KORONA GÜNLÜKLERİ 2

25 Mart 2020



KORONA günlüklerine devam. Hava kapalı kasvetlimi kasvetli, yağmur yağdı yağacak ama yağamıyor, haliyle insanın içeriside kararıyor.
Bugün sabah kalktım, yatakları topladım kahvaltı yaptım.  Üstümü giyindim, maskemi ve eldivenimi taktım dışarı çıktım. Mecburen elektrik su cep teller internet ödenecek evde parada yok.....
mecburen banka yolları gözüktü bana. Yanıma el dezenfektanımıda aldım.  İlk önce bankaya gittim faturalar için otomatik ödeme talimatı verdim. Hazır çıkmışken bir de alışveriş yapayım dedim. Şimdiye kadar hep nakit çalıştım her yer ile, fakat virüsün en çok bulaştığı şey para olunca mecburen karta döndüm. Tek annemin maaşı bankadan alınacak onu da ütü yaptım paralara ısı vererek virüsü öldürme yolunu seçtim. Kasaba uğradım  biraz et kıyma falan aldım dolaba koydum. Anladım ki birde dondurucu lazım eve en kısa zamanda onuda alacağım. Saç kurutma makinamın son taksidi vardı, onu ödedim birde smart tv baktım LG marka 108 ekran 3800 tl dedi onu da almaya niyetim var bir daha ki aya. 
Ortam fazlası ile hüzünlendirdi beni her yer sessiz sakin kapalı birde 12:00 - 17:00 arası çalışma koymuşlar. Türk kahvemi içtiğim ve aldığım yere uğradım, hüzünlendim kahvemi aldım. Ağbimde nescafe istedi süttozu ile birlikte ona da aldım. Ordan medicalciye uğradım antibakteriyal ıslak mendil aldım. Telefonu ve laptobu onunla sileceğim.
Eve geldim bütün aldıklarımı mutfak kapı ağzında 2 saat beklettim, şarküteri, manav, kasap ne varsa. Üstümü çıkardım makinaya attım. Elimi yüzümü yıkadım. Yeni kıyafetleri giydim. Bir rüzgar bir rüzgar 2 saat kapı ağzında zor bekledim. Neyse 2 saatin sonunda aldıklarımı mutfağa içeri aldım ve yerleştirdim. 
Virüsün haziranda hız keseceği ve Eylülde tekrar hızlanacağı haberi var nette. Kışa girerken bir daha stok yapmak lazım. Bunun bir biyolojik silah olduğu ve dünya nüfusunun azaltılmasına çalışıldığı haberleri de mevcut. 
Okuma hızım düştü, sebebi telefonla facebook, twitter gibi uygulamaları takip etmem. Umarım kısa zamanda eski günlerimize döneriz.






10 yorum:

  1. Hepimize kolay gelsin. Coronanın tek faydası bizleri tekrar bloglara itelemesi oldu. Bu dönemi sorunsuz sağlıkla atlatmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. coronadan bir an evvel kurtuluruz inşaallah

    YanıtlaSil
  3. Nisan ve Mayıs en kritik aylar. Çin 1,5 miyar nüfusuna rağmen sorunu çözmüş gibi, yeni vaka yok. İtalya, İspanya ve İran tam bir felaket. Umarım onların durumuna düşmeyiz.

    YanıtlaSil
  4. Bazen korunmak mümkün değil gibi geliyor, mecbur dışarı çıkıyoruz.Kapmak anlık meseleyse herşeyden olabilir.Paraların ütülenmesine güldüm:) Eski bir bankacı olarak ,bankamatiğe koymak için o paraları pıt pıt saydığımız günler aklıma geldi.
    Gittikçe stoklar tükenecek, ne yiycez bilmem artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz aynıyız kronik rahatsızlığıma rağmen çıkmak mecburiyetindeyim. Evet ütü yaptım yüksek ısıda virüs ölür dediler.

      Sil
  5. bilimkurgu gibi yaaa yazdıkların daa :)

    YanıtlaSil