31 GÜNLÜK YAZI PROGRAMI - 25

25 Ekim 2021

 

 
 
Sen bu hayal aleminden göçeli bayağı bir zaman oldu. Bu hayatta bana öğrettiğin şeyler için sana teşekkürü borç bilirim. Sana sarılmasamda, yanında her zaman olmasamda, sana sevgimi tam olarak aktaramasamda benim babam olduğun için daima kendime şanlı hissettim.
 
Ben galiba seni ve eski hayatımızı çok özlüyorum, çocuk olupta kimsenin beni incitemeyeceği günlere geri dönmek isterdim. 
Bana kazandırdıkların için sana teşekkür ederim. Verdiğin değerlerin hiçbirini kaybetmedim eğilip bükülmedim, bu uğurda çevremden uzaklaşanlar oldu buna mecburdum,çünkü ruhum huzursuz olursa bende manen huzursuz oluyordum. Benim yaptığım fedakarlıklara istinaden beni aptal yerine koyanları gerekli yerlerine geri gönderdim. Bilirim sen hayatta olsan, ayıp kızım falan derdin ama, onlar beni aptal yerine koymaya kalkarken ayıp olmuyorda benim onlarla artık görüşmemem mi ayıp olacak? Vicdan değerini bana öğreten sensin, onların yaptıkları hareketlere karşın benim ruhum kanarken, aldığım kararın çok doğru olduğunu farkettim, çünkü vicdanen çok rahatım. 
Ağızlarına dolamışlar bir  ..... maaş alıyorlar diye bizden için. Hiç kimse kusura bakmasın baba, biz onlar gibi hak yiyerek bir para yemiyoruz. Çalışmışız, primimizz ödenmiş hakkımız olanı alıyoruz. Benim ..... maaş almam, o kişinin benim hakkımı yemesini gerektirmez.Allah kitabında bu uğurda bir açıklama yok ne yazık ki. Herkes hakkını alıyor, açgözlü olanlar seninde hakkını yiyorlar baba, kardeş dedin yere göğe konduramadın, hep aradın hep sordun, onlar seni ve bizi arkadan bıçakladılar baba, hem hakkımızı yediler hemde garip diye alay ettiler. Akrabalık değeri bu muydu baba? 
Keşke orada bir telefon olsada seninle bu konuda konuşabilsek güzelim. Acaba oradan burada olanları göre biliyormusun? Faiz haram deyip, amuduyla bizim hakkımızı yiyenlere bunu benim evlatlarıma nasıl yapıyor, evlatlarınız diye sorabiliyormusun yanında olan kardeşlerine çok merak ediyorum?

Bu mektupta sana kardeşlerini ve yeğenlerini şikayet ediyorum. Biz gayet iyiyiz, kapımızı kapattık onlara, artık akraba diye görmüyoruz. Bu dünyada yesinler, faiz haram desinler, ama unutmasınlar yedikleri faizleri hesap eden bir yaradan var. Farkını öbür dünyada alırız Allahın izniyle...

Kendine iyi bak seni çok çok öpüyorum...





5 yorum:

  1. Ne yazık ki herşey dilde kaldı. Herkes iyiyim, doğruyum, haram yemem der fakat bir bakarsın söz konusu paraysa herkes değişiyor.Rabbim ıslah etsin...

    YanıtlaSil
  2. baba özlem demek bende de. sağken de özlemdi, rahmetli oldu yine özlem.

    YanıtlaSil
  3. evet ya senin baban ve o aile ilişkilerin eveet, hayat işte.

    YanıtlaSil