OKUDUKLARIM 65 - SPİRİTÜEL MUCİZELER KİTABI

08 Ekim 2021

 

 
 Hayata yeniden gelemezsiniz; ancak her şeye yeniden başlayabilirsiniz… epimiz, hayatımızın bir döneminde bunu arzularız; bazılarımızın hayatı bir mucize bekleyerek geçer. Oysa o mucize elimizin altında durur ama bunu bilmeyiz. Bir yol gösterici, bir kurtarıcı ararız. İşte, "Sihirli Lamba" efsanesinin kaynağı budur. Elinizdeki kitap sizin "Sihirli Lamba"nız. Spiritüel Mucizeler Kitabı, mucizevi kapıların çilingiri… Çevrenizde gördüğünüz ağaçlar, bitkiler, semboller, renkler, taş ve kristaller mucizelerin kilidini açan bir anahtardır. O anahtar dinin, bilimin, şifahanenin, gücün, kuvvetin, mutluluğun, ruhun, bilginin, bereketin, farkındalığın ve aşkın kapılarını açmaktadır. Spiritüel Mucizeler Kitabı'nda bunların anahtarlarını bulacaksınız. Artık değişim ve dönüşüm zamanı. Geçmişi orada bırakıp kazanmak için fırsat anı. Doğanın ve ruhunuzun dostluğuyla buluşun. Onların güçlerinden istifade edin. Böylece yaşamak istediğiniz hayatı yaşayabilir, kendi varlık kavramınızı en derinden hissedebilirsiniz.
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
İlgili olduğum bir konu için bir çırpıda bitirdim. Bitkilerin, taşların ve duanın gücüne inanırım. İçindekilerden bazı  bitkiler ve semboller ile ilgili yapılan dua istek ritüelleri dikkatimi çekti. Özellikle iksirlerin bazıları uygulanabilecek cinsten. Merak eden olursa kendisinin mail adresine iksir açıklamaları gönderebilirim. Yarın bir arkadaşa okuması için bu kitabı vereceğim. 
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Hayata yeniden gelemezsiniz; ancak her şeye yeniden başlayabilirsiniz.
*****
Okumak başkadır, anlamak başka.
*****
Evrende her şey bir enerji akışı içerisindedir.
*****
Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
Al-i İmran :185
*****
 Bir elementin fizik bedende yer aldığı oranlar; zihinsel, duygusal, maddesel bir çok faktörü ortaya koyar. Gezegen hareketlerine bağlı olarak elementsel enerji akışı, bu nedenle insan yaşantısı üzerinde etki sahibidir.
*****
Burada ki şahsi görüşüm, duygularımızın hatta düşüncelerimizin dahi elementlere büyük ölçüde iletişim içerisinde olduğudur. Ne de olsa her birimiz yıldız parçalarıyız. Bu kozmolojik irtibatımız halen devam etmektedir.
*****
Ruh dediğimiz kavram bir enerji bütünlüğüdür. Ve bana göre ruh, Allah'ın insana verdiği yaşam enerjisinin molekülü veya elementidir. Kısaca ruh " Rabb'ın Nefesi'dir".
*****
Onun benzeri hiçbir şey yoktur.
Şura suresi:11
*****
Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygıyla eğilin.
Hicr Suresi:29
*****
Sipitüalizm terimi, ruh ve ruhçuluk bilimi olarak tanımlanmaktadır.
*****
Yaşanan her şey ruhla yaşanır. Ve ruhsal huzur, kişisel gelişimle pozitif dönüşümün başlangıç yeridir.
*****
Sipitüalizm biliminden, sadece bireysel gelişim ya da pozitif dönüşümler için değil, aynı zamanda evrenin sırlarını keşfetmek , dine en modern tanımı yapabilmek, varlık hakikatimizi anlamak için de faydanılır.
*****
Birtakım çevreler, bu iki kavramı yan yana getirmekten çekinedursun, bilim ve din daima birbirlerine gizli dostlardır.
*****
Dini açıklamalara bilim, bilimsel açıklamalaras ise dini düşünce formlarını ekleyerek çıkan fotoğrafı incelememiz doğru olur. Bunu sağlamanın temel yollarından birisi, her düşünceye yeniden başlamak, dayatılmış öğretileri bırakarak sorgulama ve düşünme evresiyle öğrenmeye çalışmaktır.
*****
Kuran'ı Kerim'de insanlardan istenen farkındalıktır. İnsanın daima sorgulaması, kendisine verilen en büyük nimet olan mantığı kullanması, düşünerek gelişmesi gerekliliğine vurgu yapılır.
*****
Şahsi görüşüm o ki, dini öğrenmek ve anlamak için illaki din adamlarına gerek duyulmamalı. Çünkü bir din adamını okuyarak, onun o dinden anladığı kadarını anlayabiliriz. Bu ise tamamen kısıtlams olur. Belki o kişi az anladı, belki yanlış anladı bilemeyiz. Yapılması gereken, dini, dinin merkezinden öğrenmektir. O merkez ise Kuran'ı Kerim'dir.
*****
Hiç kimse kendisini anlamsız veya boş olarak görmemeli. Her insan bir hikmet sebebidir.
*****
 Sonra ona bir biçim verdi ve onun içine kendi ruhundan üfledi. Sizin için işitme gücü, gözler ve gönüller vücuda getirdi.
Secde Suresi:9
Ben kuru bir çamurdani şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım. Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygıyla eğilin.
Hicr Suresi: 29
Onu şekillendirip içine ruhumdan üflediğim zaman onun için saygıyla eğilin.
Sad suresi: 72
İnsanı, pişirilmiş çamur gibi kuru bir balçıktan yarattı.
Rahman suresi:15
Bu ayetleri kelime kelime incelediğimizde, 4 ana elementi görüyoruz: İnsanın hammaddesi olan " toprak elementini" toprak elementinin pişirilmesi için " ateş elementinin" varlığını, çamur kıvamına gelmesi için " su elementinin" gerekliliğini tespit ederiz. Ateşin yanması için " hava elementinin"  şart olduğunu bildiğimiz için insanın yaratılışında 4 ana elementi kavrarız. Diğer ayet ise bizlere beşinci elementi, yani " ruh'u"  bildirmektedir. Şöyle ki;
Sonra ona bir biçim verdi ve onun içine kendi ruhundan üfledi. Sizin işitme gücü, gözler ve gönüller vücuda getirdi.
Secde Suresi: 9
*****
Sevgi, iki kişinin enerjisel uyumu sonucu ortaya çıkan başlıca bir enerjidir. Birbirinden etkilenen ve birbirini tamamlamak için bir araya gelen enerjiler, en büyük şifa enerjisini oluştururlar. B u sebeple sevgi, şifanın tüm görkemini içerisinde barındırır.
*****
Vicdanen huzurlu olmak, insanlık erdemini ayakta tutmak, kimsenin yaşam ve enerji alanına izinsiz girmemek için dedikodu ve gıybet gibi kötü şeylerden uzak durulmalı, hatta bunların yapıldığı ortamlardan hemen uzaklaşmalıdır. Zira bu gün size başkalarının dedikodusunu yapan karekterler, yarın bir başkasına sizin dedikonuzunu yapmaktan haya duymayacaktır.
*****
Nefs terbiyesi, ruhsal komutayı ele almanın, ruhun varlığını ve güçlerini öne çıkarmanın başlıca yoludur.
*****
Altını çizdiğim konu, dostlarınızın dertlerini hiçe saymanız, dinlememeniz değil, sadece dert anlatmayı kendisine şiar edinen kişilerden mümkün olabildiğince uzak durmanızdır.
*****
Gün içerisinde toprak ve suya temas çok önemlidir. Evinizde çiçek, beslemek, onlarla konuşmak, ilgilenmek bile eşşiz bir terapidir.
*****
Aura bedene zarar veren hususlar;
Çokeşlilik
Dedikodu yapmak ve bu ortamlarda bulunmak
Gereğinden fazla yemek
Çok fazla dert dinlemek
Elektronik eşyalar
Olumsuz düşünceler
Arabesk müzikler/filmler
Nazar ve negatif enerjiler
Yüksek ses titreşimleri
Düzensiz uyku
*****
Gecenin bir bölümünü ibadetle geçirin.
Hadis
*****
Aura bedene fayda sağlayan hususlar;
İbadetler
Toprak ve su
Doğru nefes
Açık ve parlak renkler
Doğal taşlar kristaller
Pozitif düşünmek
Gülümsemek
Arınmak ve affetmek
Esans yağları
Bol su tüketimi
Tuzlu su banyosu
*****
Negatif enerkilerden koruyucu ve arındırıcı bitkiler;
ADAÇAYI: Adaçayının bir kap içerisinde yakılması ve dumanıyla evlerin, işyerlerinin hatta kendi bedenlerinin tütsülenmesi, her hafta bir kere yapılması etkili sonuç verecektir.
Anason
Biber
Biberiye
Çörekotu
Çördük otu
Dereotu
Defne
Kebabe
Melet otu
Mine çiçeği
Nane
Papatya
Rezene
Sarmısak
Semizotu
Üzerlik tohumu
Üzüm sirkesi
*****
Bereket enerjisi için kullanılan bitkiler;
Alıç ağacı
Buğday; mutfakta açık kapta olması maddi refah için iyidir.
Defne; Bir kaç yaprak üzerinizde taşıyın maddi kazanç ve pozitif enerji için
Eğrelti otu
Fesleğen
Hanımeli
Hurma
Karanfil
Keten tohumu
Limon
Nar
Nane
Palamut
Pirinç
Tarçın
Yarpuz
Yonca
Zencefil
*****
Şifa enerjisi için kullanılan bitkiler;
Böğürtlen
Çam
Karanfil
Kekik
Lotus çiçeği
Mürver
Okaliptüs
Portakal yağı
Sedir ağacı
Susam
Soğan
Zerdeçal
Zeytin
*****
Aşk enerjisi için kullanılan bitkiler;
Civanperçemi: yatak odasında bir demet kuru bulundurun, Civanperçemiyle sulandırılmış bir banyo evlenmek isteyen için etkilidir.
Fesleğen
Gül
Kamelya
Kırmızıbiber
Kimyon
Lavanta
Manolya
Pancar
Papatya
Safran
Yasemin çiçeği yağı; kalp çakrası ve 3. göze sürmek aşk enerjisi veriyor.
*****
Ruhsal duyular ve psişik yetenekler için bitkiler;
Adaçayı
Buhur
Günlük (sığla ağacı)
Kafur
Kedi otu
Kekik
Lavanta
Nar ağacı
Pelin otu
Sandal ağacı
Peygamberimiz evlerde güzel kokular, tütsüler,  buhurlar yakılmasını önermektedir.
*****
İksirler;
Ev içi pozitif enerji iksiri
Aşk iksiri
Huzur ve sakinlik için iksir
Şans ve güzellik iksiri
Olumsuz düşünce ve enerjilere karşı iksir
Ev veya işyeri için şans iksiri
Önsezi ve rüyalar için iksir
*****
Ruhsal mutluluklar hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Onun mutluluğu huzurdur. Huzurun getirdiği sadeliktir. Bunu tadabilen insan bir daha güncel ve geçici hazlar peşinde koşmaz. Bilir ki en doğru adres, ruhunun götürdüğü adrestir.
*****
Yalnız kalmış bir insan mutlu olabiliyorsa eğer, alt bilincinde kendisini motive eden bilgiler depoludur. Ya da tam aksine, yalnız kaldığı anda mutsuz oluyorsa yine alt bilincin kendisine vermiş olduğu telkinlerden dolayıdır.
*****
Sorunlar kendine gelmek, kendini tanımak, hayat ve insanlarla yüzleşmek için bir fırsattır.
*****
Doğru kullanılırsa yalnızlık insana kendisini buldurur. Kendisini bulan insan, kaybettikleri olsa dahi, varlığıyla mutlu olur. Kendine yetmesini en iyi şekilde bilir. İnsanlar arasında doğru kararlar verme mekanizmasına sahip olur. Sözün özü, eğer mutlu olmak istiyorsanız, önce kendinizi tanımalısınız.
*****
Bencillik, daima kendi çıkarları doğrultusunda yaşayan, kendi menfaatleri uğruna her şeyi heba edebilecek duygularda olan karakter tanımlamasıdır. Kendini sevmek ise, her ne durumda olursa olsun, ruhuyla barışık yaşamanın adıdır.
*****
Kendisine yeten insanlar, küçük şeylerden mutluluğu yakalayabilen insanlardır. Kaybettiklerine üzülmezler. Bilirler ki herkes ve her şey kaybolsa dahi kendi var oluşları hala ayaktadır ve önemli olan da budur.
*****
Kendine yetebilmek, özgüven ilkesinde gizlidir. Öncelikle kendine güven ve kendini tanımaktan sonra yeterlilik oluşur. Yeterlilik kendiliğinden şartlar dahilinde kişiye ulaşır. En mühim nokta, hayata dair bir kurtarıcıyı beklemekten vazgeçmekle başlar. O kurtarıcı özbenliğinizdir. Onu bulun yeter.
*****
İstemediğimiz kadar kanal var ama izleyecek bir şeyimiz yok. İstemediğiniz kadar arkadaşlıklar var ama samimiyeti yaşayacak, duygularımızı bölüştüğümüz kimsemiz yok. Aşklar, arkadaşlar istemediğimiz kadar çeşitli.
*****
Nefsimizin köleleri olduk, çoğaldıkça azaldık. Tüm bunlar bana öğretti ki, yeniden sadeleşmek zorundayız. Bu zor ama imkansız değil. Bunu sağlamak için hayatımızda elemeler yapılmalı, gerçeklere dönüş zamanı olmalı, fazlalıklar çıkarılmalı, kavramların kasrmaşasından arınmalı. Doğayla bütünleşmeye önem verilmeli. Giderek sanallaşan hayata, doğanın ve doğallağın nefes şifa verilmeli. Çok olan değil, öz olan istenmeli.
***** 
Empati yeteneği herkese nasip olmaz. O insan-ı kamil noktasıdır. Onun dili sevgi, dini vicdan, ırkı sadece insandır.
*****
Hayaller, gerçeklerden kaçış aracı değil gerçeklere ulaşma amacıdır.
***** 
Mantık ve kalp birlikte el ele çalışmalı, birbirinin önüne geçmemelidir. Denge içerisinde gelişen düşünceler farkındalık evresini ortaya çıkarır.
*****
Bedensel istekler ne olursa olsun, kalbimize bir danışmamız lazım. Senin için de bu durum uygun olur mu, diye sormamız lazım. Ego, her olup bitene bakmadan koşar, ancak ruhun da görüşlerini almak lazım. Ve her şeye severek, her şeye duyguyla yeniden başlamak lazım.
*****
Hisler, samimiyetle gelişir. Ve hisler takip edilmesi gereken en doğru rehberlerdir.
*****
Sevgi hayranlığın, aşk libidonun getirdiği duyguların sonucudur.
*****
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır.
Bakara suresi;7
*****
Allah sizi, analarınızın karnından siz hiçbir şey bilmez durumda iken çıkardı. Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler ve kalpler verdi.
Nahl suresi: 78
*****
Yerryüzünde hiç dolaşmadılar mı ki, kalpleri olsun da onunla akıllarını çalıştırsınlar, kulakları olsun da onlarla duysunlar.
Hacc suresi: 46
*****
And olsun ki biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlardan anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen....
Araf suresi: 179
*****
Dua tamamen içinizden geldiği gibi, kendi sözcükleriniz, kendi ifadeleriniz, kendi duygularınızla yapılmalıdır. Bu ancak bu şekilde size ait bir dua olabilir.  İlla edilen duanın arapça olması gerekmiyor. Merak edilmesin, Allah Türkçeyi elbette biliyor.
Kalpten inanarak dua edin.
Saygı ve sevgi ile dua edin
Dua öncesi arınmak abdest olmak ruhsal ve fiziksel olarak iyişdir.
Yalın ve net olun
Duada ilgili esma seçimi ile dua etmek uygundur.
Dua sonrası şükür ve teşekkür her zaman artıdır.
Kaygı beslemeden yapılan dua, güçlü bir duadır.
Dua öncesi ve sonrası hayır işi yapmak güzeldir.
Dualar sesli olmalıdır, zira ses ayrıca bir enerji alanıdır.

 
 


2 yorum:

  1. Ilgimi en cok çeken konular psişik güçlerimin kuvvetli olduğuna özellikle telepati yeteneğimin iyi olduğuna inanıyorum dhaa güçlendirmek istiyorum arayışlardayim (bu arada blogda yeniyim kullanicilar nasil takip edilir bulamadim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ tarafta izle kısmı var orada takip ete basıyorsunuz.
      Hoşgeldiniz...

      Sil