OKUDUKLARIM 71 ECEL ÇİÇEKLERİ

29 Ekim 2021

 

 
Ecel Çiçekleri suçlulara cezalarını vermeye, güçsüzleri ayağa kaldırmaya geldiler… İstanbul’da birbiri ardına işlenen kanlı cinayetleri çözmeye kararlıdır Suat Komiser. Vahşice öldürülen ama ölüme direnmemiş görünen erkekleri birbirine bağlayan nedir? Katil, cesetlerin yanına neden beyaz kasımpatıları bırakır? Ecel Çiçekleri cezasız kalan vahşetin, adaletin ve intikamın romanı…
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Bir çırpıda okunan bir polisiye idi. Bir bayan yazar olarak küfürlü kelime kullanmasını kınıyorum. Onlar olmayaymış daha iyimiş diyebilirdim. Kadın cinayetlerinin, tecavüzlerinin intikamını almaya karar vermiş, yetiştirme yurdunda büyümüş iki kız arkadaş. Önüne geçilemeyen kadın cinayetleri ve bir türlü sağlanamayan adalet... 
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Erkek adaleti yalnızca erkekleri korur, öğrendik. Biz de kadın adaletimizi getirdik.
*****
Bu ülkede tecavüze uğrayan kız çocukları, namusları temizlensin diye tecavüzcüleriyle evlendiriliyor. Kadınlar yemeğin kıvamını tutturamadı diye, karnı delik deşik edilerek öldürülüyor, üniversitedeki gencecik kadınlar gece sokakta geziyor diye boğazlanıyor. Ve bu suçların failleri ya cezadan kurtuluyor ya da bir punduna getirip kısacık bir hükümle sıyırıyor. Şimdi siz gelip benden, erkekler için erkekler tarafından yaratılan adalet adına yardımımı istiyorsunuz. Belki de bu katil olması gereken adaleti temsil ediyordur. Bunu hiç düşündünüz mü?
*****
Adalet denen içi boş binada, kadınların namusunu, ev hanımlığını, iffetini ve güzelliğini bahane ederek katliamları haklı çıkardılar tek tek. Kravat taktıkları için sırtlarını sıvazladılar. Erkek oldukları için alkışlandılar.
*****
Yurttaki çocuklar sevgiyi tanımadıklarından dostluk kurmayı da beceremezdi.
*****
 Kasımpatı bazı ülkelerde ölümü temsil ediyor.  
*****
 

 
 
 



 
 

2 yorum:

  1. Alıntılar dikkat çekici. Hangimizin içinden geçmez ki böyle düşünceler. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor caniler. Kitap ilgimi çekti.

    YanıtlaSil