BAZEN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLE DÜŞÜNÜR İNSAN.

13 Haziran 2020


Yeni bir güne merhaba, sabah işlerini bitirdikten sonra Sabah duble kahvemi mutfak önündeki masada içeyim dedim. Ağbim arkadaşına gitti marul fidesi almaya annemde fasulyelerin uçlarına domates fidesi ekiyor.  Derken Yan komşuda bir olaya şahit oldum üzüldüm. Şükran ablanın kardeşi köyde, oradan süt getirip süt satıyor. Geçen akşam kavga yaptığı eltisi de ondan süt alıyordu. Kadın köyden sütü getirdi zili çaldı. Çıktılar sütün içinden bir şey çıktığını bahane edip sütü almadılar, geri gönderdiler. Yani şimdi sen eltinle kavgalısın da o kadının ne suçu var ki onun kazancını azaltıyorsun. Küsülünün küsü olmaz derler, ama gelde bunu anlat. Üzüldüm şahsen kadın köyden o kadar yol geliyor ve sadece sırf senin için geliyor. Yazık ki ne yazık.


Minikte olsa domatesler olmaya başladı.


Kuyu başındaki domates ve biberlerimiz, biberlerde çiçekte minik minik biberlerim var.


Bu da ceviz ağacının olduğu kısım, biber, fasulye, maydonoz, yeşil soğan ve daha önce bir kere biçtiğimiz naneler ikinciye yetişti tekrar biçilecek duruma geldiler.


Akşamki doğum günü pastam, annem meyveli istediği için çilekli ve muzlu aldım onun gönlü olsun diye.

Hala üvey kardeşler kitabını okuyorum son 100 sayfam. Ufak puntolu olduğu  için akşamları sadece 50 sayfa okuyabiliyorum.
Yeni bir diziye başladım. HARLAN COBEN'nin orman adlı kitabından uyarlanmış. kitabı okumadım ama diziyi izlemeye başladım.



THE WOODS

Sezonu toplam 6 bölümden oluşan The Woods'un hikayesi; Varşova'da bir savcı olan Paweł Kopiński'nin bulunan bir ceset ile 25 yıl önce ortadan kaybolan kız kardeşi arasında bir bağlantı bulunmasıyla umutlanması üzerine şekillenen olaylara odaklanıyor. Hikaye 1994 ve 2019 senesi olmak üzere iki farklı zaman diliminde ele alınıyor.

Paweł Kopiński, 25 yıl önce bir yaz kampında ormanda kaybolup bir daha bulunamayan kayıp kız kardeşinin yasını tutmaya devam etmektedir. Onunla birlikte ortadan kaybolan oğlanın bir cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkarılmasının ardından, oğlanı kızın kaybolmasıyla ilişkilendiren kanıtlar su yüzüne çıkar. Kız kardeşinin hala yaşıyor olabileceğine dair umutlar artarken ailesinin geçmişine ait tehlikeli sırlar, Paweł'in bir arada tutmaya çalıştığı her şeyi darmadağın etmek üzeredir.

Bugünün maydan okuma konusu;
Şarkı??????
Uzun zamandır müzik dinlemiyorum. Geçen ruşyenanın bloğundada yazdım, çalışırken özellikle mobing uygulandığı zamanlar da beni kötü duygulardan uzaklaştıran tek şey müzik ti. Depoda çalıştığım için bilgisayarıma ipodu takar hafiften müzik dinlerdim. Öyle müzikler yüklerdimki ıpoduma çocuklar benden kopya ederlerdi, hatta bilgisayarcımız Erman bile. Babam öldüğünden bu yana dinlemiyorum diyebilirim. Hatta youtube downlanderım bile çalışmıyor, yenisini nereden yüklerim bilmiyorum.Bir kaç yere baktım hata aldım. Neyse başka bir yer buldum şimdi oradan tek tek müzik indiriyorum. 
Koray avcıyı severim bu günün müziği de ondan olsun derim.







8 yorum:

  1. Pasta aldığınız doğum günü sizin sanırım?
    Mutlu yıllar diliyorum, sağlıklı esenlikli günlerde.
    Sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sırf eltisi diye her zaman aldığı sütü almamakla kalmayıp içinden bir şey çıktı diye süte çamur da attılar demek. Zavallı insan müsveddeleri:(
    Doğum gününüz kutlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde ne zavallılar. Doğum günü tebriğiniz için sağolun

      Sil