İNSAN DOSTLARINDAN İBARETTİR.

14 Haziran 2020


Akşam bayağı bir yağmur yağdı, toprak suya doydu. Sabah ağbim erken kaldırdı, annem yatıyordu. Şekerini ölçtüm 166 çıktı. Kahvaltısını hazırladım ben tekrar yattım. Oda kahvaltı sonrası yatmış. İkinci kalkmam saat 10 da idi. Ocağa çayı koydum, ağbimin damlalarını yaptım. İnsülününü vurdum. Kahvaltı sofrasını hazırladım annemi kaldırdım, kahvaltı yaptık. Sonra ağbim kahveye gitti. Bende ortalığı topladım, bulaşıkları yıkadım. Dün annem biraz daha yaprak toplamış. Ocağa haşlamak için su koydum. O arada bir sabah kahvesi içtim. Yaprakların saplarını bıçakla kestim istifledim.


Tam son 4 desteye gelmiştim haşlamak için, sokak kapısı açıldı. Kim o diye bakmak için çıktım, ağbimin kızı ile torunu geldiler. Bekliyordum zaten yaprakları haşlarken gönlümden geçti. Çalıştığı için zor geliyorlar bize, aramızda bayağı bir mesafe araba ile gelmeleri lazım. Hemen içeri geçtiler, o babaannesi ile sohbet ederken ben haşlamayı bitirdim. Kahve yaptım mutfak kapısının önüne masaya çıktık. Ağbimi çağırdım kahveden torunu ile kızını görsün dedim. Benim doğum günümün olduğu gün onların evlilik yıldönümü idi. Hediye olarak, kendime çeyizlik zaman ayarlı tefalin düdüklü tenceresini almıştım, ona hediye ettim kenarda duracağına kullansın bari dedim. 


Haziran sonu Alanya'ya tatile gideceklermiş, gitmeyin desekte nafile gençlerin içi kıpır kıpır nedense. Hala bana havlu lazım dedi, ağbimin ardiyeyi açtık 4-5 adet havlu, sofra bezi, ayak paspası filan koyduk poşete. Hazır oradayken düdüklü tencereyi de aldık.  oradan mutfağa geçtim, karantinada nescafe ve süttozunu fazla almışım onları koydum, biraz 3-4 pişirimlik haşlayıpta buzluğa kaldırdığım yapraklardan koydum, 2 ufak kavanoz da kurutulmuş nane koydum yanına. Demesin ben gittim halam yaprak haşlıyordu ama vermedi. Ver elim vardır kıskanmam hiçbir şeyi. 

Meydan okumanın 14. gün sorusu
Guzel buldugunuz bir sey?

Her şeye güzel bakmak lazım ki hayat güzel geçsin. Ben bugün bu boynu bükük çiçeğimi güzel buldum. Akşamki yağmurda zedelenmiş ama pes etmemiş.


8 yorum:

  1. Güzel bakalım güzel düşünelim her şey güzel olsun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çiçekler ne kadar güzel bizim de asmaya bir el atılması gerek yapraklar için:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeni için teşekkürler. Yapraklar sıcağa kalmasın kartlaşıyorlar sonra

      Sil
  3. Bu beğeni için teşekkür ederim. Çiçeklerimede maşallah.

    YanıtlaSil
  4. maşallahın bol olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. düdüklü tencereden çok korkarım yaaa :)

    YanıtlaSil