HAYALLERE DALIP GİTMEK BAZEN GÜZELDİR

29 Haziran 2020


Sabah erken kalktım, bizimkilere kahvaltı hazırladım. Onlardan sonra bende kahvaltı yaptım. Bulaşıklardan sonra kendime kahve yaptım, dışarıda içtim. Biraz sosyal medyada gezindim. Yarın teyzemin oğlu gelecek İstanbul'dan, Bizi alıp tekrar İstanbul'a doktora götürecek. Normalde randevumuz sabah 10:30 idi fakat doktorun başka çalışmaları varmış ve hasta kabul etmeye 16:00 dan sonra başlayacakmış. Sekreteri Esra aradı ve randevuyu 16:30 olarak değiştirdi. Onun için erkenden yarının yemeğini yapalım dedik annemle. Annem yaprak sarması yapalım dedi yaprak topladı. Ben yaprakları haşlamak için su koydum ocağa. Yaprakların saplarını kestim, istif istif dizdim onları. Annem dolma içini hazırladı.


Ben üstümü değiştim, çarşıya alışverişe geldim. Bu uykucuya da yolda rastladım. Peynirciye, manava uğradım. Aldıklarımı kuaförüme bıraktım. Ben bankaya geçtim. Oradan ptt'ye birkaç hesaba havale yaptım. Bunlar ağbimin tüccarları mal alıyoruz, pazarlara başlıyor tekrar. Eczaneye uğradım, pandemide aldığım bir kutu maskeyi yeni açtım, maskeler telsiz çıktı. Getir geri alırım dedi.
Kitapçıma uğradım siparişlerim gelmiş.


Nermin yıldırımın hastası oldum, mine söğüt ilk defa okuyacağım.
Parkıma uğradım bir sade türk kahvesi içtim.
Kuaförümden alışveriş çantalarını aldım, minibüs durağına geçtim eve geldim, annem sarmayı bitirmiş ocağa koymuştu. Bana da bulaşıkları yıkamak kaldı. Sütçü süt getirdi, onuda süzdük ocağa koyduk.

Meydan okumanın 29. gün sorusu,
Hangi öğretmene müteşekkirsiniz?
Tüm öğretmenlerimden Allah razı olsun. 

Dün bir bölüm şahsiyet izledim, birde aşağıdaki filmi izledim, gerçek bir hayat hikayesinden oluşuyor film.


PRECIOUS

Büyülü ve bir o kadar da acılı bir bölge olan Harlem, ismini Hollanda'daki göçmen yerinden alıp, Amerika'ya taşımış; Afrikalıların yaşadığı bir merkezdir. Precious'un hikayesi de, Harlem'in bu trajedi yüklü hayatlarından birisidir ve ünlü roman yazarı Sapphire'nin eserinden alıntı yapılarak beyaz perdeye aktarılıyor.. Precious'un trajedisi doğduğu andan itibaren başlar. Çünkü sapık bir baba ve umursamaz bir annesi vardır. 16 yaşında üvey babası tarafından tecavüze uğrayıp hamile kalmıştır. Down sendromlu bir çocuğu olur. Annesi tarafından da sürekli psikolojik baskı altındadır, şiddet görmektedir. Okul hayatı da bundan farksız değildir. Evdeki cehennemden gün içinde kurtulan Precious yeni bir cehennemi okulda yaşar. 19 yaşına geldiği halde okuma yazma öğrenememiştir. Buna rağmen hayaller kurmakta ve onlarla mutlu olmaya çalışmaktadır. Hayatı, büyük acıların eşliğinde öylesine ilerleyen Precious, 'bir insan daha ne kadar acı yaşabilir ki' sorgulamasını yaptırıyor..Kesinlikle izlenmesi ve yorumlanması gereken bir film olan Precious'tan bir replik vererek, filmle başbaşa bırakıyor ve iyi seyirler diyoruz:'- Bazen ölmüş olmayı diliyorum.. İyi olurdum, herhalde.. Çünkü bunun yolunu gözlüyorum.'

BAŞLIK DOSTYEVSKİ

6 yorum:

  1. Sarma için yaprağın elinizin altında olması ne güzel, eski evimde benimde öyleydi topar sarıverirdim güzeldi.. Kitaplar şahane Mine Söğüt bende geçen yıl tanışmıştım güzeldi, Nermin Yıldırım henüz okumadım, Şahsiyeti izledim ilk eve kapandığımız dönemde ve çok sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o yönden şu an şanslıyız. Yarın öbürgün müteahhite verdiğimizde durum ne olur bilemem. Nermin yıldırım tavsiye ederim okumanızı.Şu ana kadar 3 kitabını okudum dokunmadan, unutma beni apartmanı,rüyalar anlatılmaz hepsi de birbirinden güzeldi.

      Sil
  2. Yaprak sarma yapmalı yemeli şifa olsun,yazarları İlk defa duydum,Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden afiyet olsun size, mine söğüt ilk defa okuyacağım.

      Sil
  3. precious not aldım :) sarma oh ben lahana sarmacıyım :) türk kahvesi ne çok seviyon seeen :) ben de hep neskafe içiyoom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek bir hayat hikayesi acıklı.Yıllar önce bende nescafeci idim. Sonra bıraktım sağlıksız olduğu için türk kahvesine döndüm.

      Sil