İNSAN SUSTUĞU ŞEYLER KADARDIR VE İNSAN İNSANI ANLATAMADIĞI YERDEN ANLAYABİLİYORSA YAKINDIR

22 Haziran 2020


Dün akşam üzeri yoğun bir yağmur vardı, öyle ki rögarlar taşıp şehrin içme suyu kuyularına karışmış, belediyeden uyarı yapıldı 12 saat boyunca çeşme suyu kullanmayın ve içmeyin diye. El mahkum hazır su aldık 2 tane 5 er litrelik. Gece ve sabah onu kullandık, hala normale döndümü bilmiyorum uyarı mesajı da gelmedi ama her ihtimale karşılık bu akşam da su alacağız. Sabah günlük güneşlikti, erken kalktım kahvaltı hazırladım onlara şeker yine yüksek çıktı bakalım 26 sında dahiliye doktoru ne diyecek hastaneye gideceğiz. Yoğurt bitmek üzere sütçüye telefon açtım süt getirsin diye. Bende oturdum kahvaltımı yaptım. Dün yağmur yağınca kurumadan topladığım çamaşırları tekrar astım. Bulaşıkları yıkadım. Üstümü giyindim maskemi taktım, çarşıya doğru yürümeye başladım. Maaşımdan bir miktar para çektim, son Tv taksidini ödedim. Oradan Arçeliğe  geçtim  çekmeceli derin dondurucu baktim, 5 çekmecelisin de karar kıldım, onu aldım. Depoda yokmuş hafta içi İstanbul'dan gelecek böylece bir yük daha omzumdan kalktı. Buzdolabının dondurucusu yaprak doldu et koymaya yer yok o derece yani:)) şimdi daha rahatım. Peynirciye, manava, kasaba uğradım. Alışveriş yaptım. Poşetleri kuaförüme bıraktım oradan arkadaşım Zehranın dükkanına gittim. Kendisi ahşap boyama ( tepsi, kutu, sehpa) yaparak  ev bakıyor, one stroke tekniği de çok güzeldir. Pandemi dolayısı ile dükkanını kapatmıştı, yeni açtı dükkanını içeri girdim genç bir kızımıza hint kınası yapmış, kız çıktı ben girdim. Oturduk sohbet ettik biraz. Pandemi süresince bayan arkadaşının börek dükkanında börek yaptı, o işi de öğrendim Özlem abla burasını kapatırsam öyle bir dükkan açabilirim dedi.


1 saat kadar lafladık, oradan parkıma geçtim bir sade türk kahvesi içtim. Kuaförümden poşetleri aldım minibüs durağına geçtim, bayağı bir bekleme sonucu minibüs geldi. Eve geldim süt gelmiş, annem ocağa koymuş,  o arada aldıklarımı boşalttım yerleştirdim, Öğlen yemeği yemişler bulaşıkları yıkadım. Mutfağın yanında kiler olarak kullandığımız bir oda var, orada dondurucuyu koymak için yer ayarladım. 

Meydan okumanın 22 günü sorusu;
Doğada sükran duyduğunuz ne var?
Doğanın bize sunduğu yiyecek ve içeceklere şükran duyuyorum. Sessizliği için, kuş sesleri için, huzur verdiği için müteşekkirim.

Başlık Halil Cibranın bu sözünden alıntıdır.



3 yorum: