ZAMANLA AZALIR KAYBOLACAK GÜNLER

04 Haziran 2020


Yaz gelemedi bir türlü bu günde hava kapalı. Sabah erken kalktım, çünkü ağbim Tekirdağ'a gidecekti. Pazar yeri arkadaşları arasında sorun olmuş galiba. Dün minibüsü çalıştırdı akü boşalmasın diye arka lambalar yanmıyordu sorun çıktı. Komşunun torununa telefon açtı, o da askerden yeni geldi evde şu an çalışmıyor. Arabayı Oğuzhan kullandı, sanayiye gittiler lambalar baktırdılar geldiler. Bu sabahta arkadaşı gelecekti Arabaya şöförlük etmeye, Tekirdağdan aradılar haftaya gel dediler. Kaldı böylelikle seyahat. Kahvaltı ettik o kahveye gitti, annem tekrar yattı, bende biraz ortalığı toparladım kitap okudum sonra. Saat 11:00 gibi de çarşıya gittim. Mart ve Nisanda okuduğum kitap ve dergileri kütüphaneye götürdüm bağış yaptım. Oradan manava geçtim enginar baktım yokmuş araba bugün İstanbul'a gitmiş yarın gel dediler. Marul kiraz limon aldım. Tavukçuya uğradım tavuk eti aldım. Markete uğradım ağbime peynir aldım. Kitapçıma uğradım kitap baktım, kurşun kalem ucu aldım. Çiçekçiye uğradım bir minik kaktüs aldım. Daha sonra minibüsle eve geldim, doğru duşa girdim. Yarında doktor randevum var oraya gideceğim.

bloğunda gördüğüm filmi izlemeye başladım.


KAPI AÇIK

Ryota, asıl mesleği yazarlık olmasına rağmen son romanını 15 yıl önce yazmış ve artık “ilham perileri” ile beraber kendine olan güvenini de kaybetmiş bir baba. Kazandığı her kuruşu sürekli kumarda kaybeden Ryota boşandığı güzel eşinin yeni bir hayat kurma ihtimalini fark ettiğinde yeniden iyi bir baba olabilmek için çabalamaya karar verir. Bir gece çıkan kuvvetli fırtına yüzünden kendi annesinin evinde eski eşi ve oğluyla mahsur kalmaları, tüm ailenin geçmişle ve içinde bulundukları durumla hesaplaşmasına vesile olacaktır. 




10 yorum:

  1. Filmin konusu güzel gibi.

    YanıtlaSil
  2. filmi izleyim. enginarlı bakla çok severim. kiraz çok pahalı yaa 35 lira :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enginar hiç yemedim ilk defa deneyeceğim. kiraz bizim burada 40 tl ama 15 e de var

      Sil
  3. bende okuduğum kitapları bağışlıyorum ...

    YanıtlaSil
  4. Haftasonundan itibaren sıcaklık yükseliyor şükür, kitaları bağışlamak ne güzel, tam enginar vakti çok da severim haftaya bende alayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah yükselir derya, evet arkamda bırakıcak kimsem olmadığı için bağışlıyorum.

      Sil
  5. Kitapları bağışlamanız ne güzel. Film benimde dikkatimi çekti, bende izleyeceğim 😊

    YanıtlaSil