ŞAFAKLA KAPANACAK İÇİMDEKİ YARALAR...

11 Haziran 2020


Bugün sabah 05 te kalktım, ağbimin şekerini ölçtüm, pansumanını yaptım. O daha sonra yemeğini yedi. Saat 06 da Mustafa ağbi geldi, bizim minibüsle Tekirdağ'a gittiler. Pazar yerleri tekrar belirlenecekmiş. Ben daha sonra tekrar yattım. 08:30 da kalktım giyindim maskemi taktım, doktorum Berrin hanıma doğru yola çıktım. 6 Aylık tahlillerim gelmişti. Kollestrol yüksek, şeker yüksek, sedim yüksek devamlı. Sedim kendimi bildim bileli yüksek, şirkette senelik sağlık taraması yapılırdı hep yüksek çıkardı. Tıp merkezine vardım. 2. kata çıktım Sekretere kayıt açtırdım 09:00 randevum var ama, Berrin hanım 09:30 gelir. Öyle de oldu geldi ilk hasta benim hemen içeri geçtim. Biraz sohbet ettik, bana dışarı çıkmamaya dikkat et, sen ne demek istediğimi anlarsın dedi. Zaten zorunlu olmadıkça çıkmıyorum dedim. İstediği tahlilleri yazdı, dışarı çıktım. En sevmediğim kısım kan aldırma kısmı. Çünkü kollarımda damar bulamıyorlar. Hayatımda bir defa oradan kan aldılar, orada damarı bulan kişide bebek hemşiresi imiş. Yoksa diğerleri serden vazgeçmeyenler iğneyi derimin altında oynattıkça ben acıdan kıvranıyorum. Oturdum koltuğa kıza durumu izah ettim. Ama illaki bir kontrol edecek damarları, baktı bulamadı dediğime geldi ama az geldi el üstünden damar baktı solda inat etti ı ıh orda da bulamadı. Dediğime en nihayetinde geldi ve sağ el üstünden kanı aldı. Hemşirenin biri bana sağ elini kolla, çarptırma demişti hiç unutmam.


Sonuçlar 13:30 gibi çıkar dedi yavaş yavaş eve geldim. Yolda gelirken manavdan anneme yine kiraz aldım. Maydanoz ve dereotuda aldım. Biraz ortalık topladım, bulaşık yıkadım. Annem yaprak toplamış yine saplarını kesiyordu. Onları haşlamak için su koydum saat 13:00 oldu. Maskemi taktım tekrar hastaneye gittim. Yolda markete uğradım siyez un bakıyordum o gelmiş onu aldım. 
Neyse sonuçlar çıkmış, Ebru elime verdi hasta çıktıktan sonra sen gir abla dedi. Hasta çıktı ben girdim, her şey normal 6 ay sonra görüşelim, acil birşey olursa whatsaptan ulaş bana dedi, sevindim kollestrol bile sınırdan düşmüş aşağıya. Karantina bana yaradı galiba:)) gülümseyerek ayrıldım merkezden. Bu da bugünkü meydan okuma sorusunun cevabı olsun.

soru
Sizi gulduren bir sey.Bugun mesela sizi ne guldurdu ki mutesekkir hissettiniz herseye ragmen.


Tıp merkezinden ayrıldıktan sonra ucuzlukçuya uğradım kavanoz kapağı baktım yokmuş çıktım oradan, Fırına uğradım ağbime siyez ekmek aldım. Orada minibüs bekleyim dedim, minibüs çok dolu idi vazgeçtim binmedim. Yürüyerek kitapçıma gittim sabah sipariş ettiğim kitap geldi diye mesaj atmıştı. Bu arada omuz çantamın fermuarları bozuldu 2 cebininde fırında ekmek parası öderken. İlk önce kitapçıma uğradım kitabımı aldım. Oradan kuaförüme geçtim tırnak makasım körelmiş, onu oraya bıraktım. Oda toptancısına verecek İstanbulda bileyletip getirecek geri. Oradan çıktım çantacıya geçtim kendime siyah bir çanta aldım, normalde, çarpraz askıda kullanabiliyorsun. 



Şimdi gök gürlemeye başladı, yağmur geliyor.... 
Bir kaç bölüm dizi izleyim bari. Dark dizisine başladım bu arada....



11 yorum:

  1. Can'ın da dün yıllık muayenesi vardı, kolestrolü falan hiç çıkmadığı kadar iyi çıkmış :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba dışarıda yemek yemediğim için böyle çıktı değerler, yoksa ben dışarıda çok yiyordum. Belki can beyin de bu şekilde olabilir.

      Sil
  2. testleriniz iyi çıkmasına çok sevindim daim olur inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun yaaa. yürüyüş faydalı olmuyo mu ki, yani dışarı çıkma demiş ama.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. Bir şey soracağım asma yaprağını kaç dakika kaynatıyorsunuz salamuradan önce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun ben kaynar suyun içine atıyorum yaprağı alt tarafı sararıyor biraz 1-2 dakika kaynatıp alt üst ediyorum yaprağı 1-2 dakikada orası sararıyor kevgire çıkarıyorum suyu süzülüyor bir süre sonra poşetleyip buzluğa atıyorum.

      Sil
  5. Geçmiş gitmiş olsun inşallah, sonuçlarının güzel çıkmasına çok sevindim :)

    YanıtlaSil