KAHVENİN GETİRDİĞİ MUHABBETLERE DOYAMIYORUM

17 Haziran 2020


Dün yine yağmur yağdı, bu günde yağmurlu gösteriyor. Gece sadece dergi okuyabildim kitabı elime ancak bu gün alırım. Sabah geç kalktık, kahvaltıyı dışarıda yaptık, güneş masaya vurduğu için sofra bezinden çamaşır telinden çamaşır teline gölgelik bile yaptık.


Kaktüsüm açmış bir maşallahınızı alırız.


Kahvaltı masasını topladıktan sonra, bir kahve yapıp biraz dışarıda oturdum. Daha sonra annem içeri çağırdı, yatak odası komidinlerini boşaltalım naftalin koyalım dedi tamam dedim. Naftalinleri çıkardım. Yatak odasına geçtik komidinlerin içlerini boşalttık rahmetli babamın bel kuşakları ile mestleri orada dururmuş onları attık falan iyi bir temizlik yaptık. Yerleştirdik, naftalinleri koyduk kapadık tekrar kapaklarını. Ortalığı süpürdüm sildim şimdide bir kahve yaptım bu yazıyı yazıyorum.

The wood dizisi bitti Dark dizisine devam ediyorum 2. sezonun başındayım. Aşağıdaki filmi izliyorum şu an.


GÖKTEKİ KALE 

Yönetmen Hayao Miyazaki tarafından herhangi bir eserden uyarlanmaksızın yapılan ilk orijinal filmdir. Bu film aynı zamanda Studio Ghibli tarafından yapılan ilk eser olarak da tanınmaktadır. Özel olarak vazifeli bir devlet kuruluşu tarafından hava gemisinde tutsak tutulan kız Sheeta, geminin korsanlar tarafından saldırıya uğradığında bu fırsattan istifade edip kaçmaya karar verecektir.. Ödül: 4. Japon Animasyon Film Festivali/Japon Animasyon Büyük Ödülü, Japonya Kültür Müsteşarlığı Medya Sanatı Festivali'nde ?Japonya'nın 100 Medya Sanatı Eseri olarak seçildi.

Meydan okumanın 17 gün sorusu, 
Ziyaret etmiş olduğunuz bir yer?
En son İstanbulu ziyaret ettim. Ondan önce İzmire gitmiştim, Babamın sağlığında çok gezdim, babam aslen Antalya/ Aksekili genelde oraya giderdik.  Ziyaret etmek için çok yer var fakat hastalıklardan fırsat yok. Çok gezerdim tabiki Türkiye içi tatillerdi bunlar. Bir ara uzun süre baba tarafı kuzenler ile tatil yapardık. En çok beğendiğim tatil yerinden bahsedeyim size. Denizli, sarayköy umut termal tesislerini hepimiz beğenmiştik. Hatta İzmirdeki kuzenler hala senede bir defa gitmeye devam ederler oraya. Havası, mimarisi, suyu her bir şeyi ayrı güzel gitmemiş olanlarınıza tavsiye ederim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder