HER ZAMAN İYİLİKTEN İYİLİK GELMEZ

15 Haziran 2020


Akşam yine yağmur yağdı, hatta şu an bile hava karardı. Akşam kitabımı okumayı bitirdim, onun için bu gün rahatım yoksa nasıl biter bu 700 sayfa diyordum. Puntolarda çok küçüktü allahtan gözlük kullanıyorum. Sabah erken kalktım kahvaltıyı ben hazırladım bugün. Onlar kahvaltı ederken ben yatakları topladım. Onlardan sonra ben biraz bir şeyler atıştırdım. Akşam annem biraz daha yaprak toplamıştı, onları haşladım. Akşamdan artan yemek var onun yanına et sulu bulgur pilavi yaptım. Daha sonra üstümü giyindim maskemi taktım ana sağlığa gittim. Annemin ilacı bitmiş onları yazdırdım. Eczaneden ilaçları aldıktan sonra migrosa geçtim.


Bunlar migros ganimetlerim. Oradan aşağıya çarşıya doğru yürüdüm. Ucuzlukcuya uğradım pazar arabası hala gelmemiş, şarküteriye uğradım peynir zeytin aldım. Manava geçtim sebze meyve aldım. Oradan parkıma geçtim arzu abla yoktu mahmut ağbi oradaydı bir kahve içtim.


Parktan sonra minibüsle eve geldim. Annem ardiyenin dışına boya yapmaya çalışıyordu. Bende aldıklarımı çıkardım, elimi yüzümü yıkadım. Çamaşır atmıştım giderken makinaya annem onları asmış, ama yağmur başladığı için ben geri topladım. Bu arada çamaşır leğeni alttan darbe alıp kırılmış yenisini almak lazım.  Alınacak şeyler bitmiyor nedense.

DARK VE THE WOODS dizilerini izliyorum. 

KAĞITTAN DÜNYAM bloğunun önerdiği 


THE LETTER  WRITER 

Maggy Fuller, bilinmeyen bir yerden gelen postada eski bir mektup aldığında onun hakkında söylenecek ne kadar güzel şey olabileceğini hayal bile edemez. Mektubun gizemli yazarını bulmak için yaptığı araştırma onu, asla karşılaşmadığı bir dinlenme evinde yaşlanmakta olan yaşlı Sam Worthington’e götürür. Ancak Sam, onu hayatındaki diğer herkesten çok daha iyi tanımaktadır. 

Filmini izliyorum şu an. Filmden bir replik
Hayat tıpkı bir aynaya benzer, neyi görüyorsan en nihayetinde onu elde edersin. Ama bir noktada her şeyi sana geri yansıtır.

Meydan okumanın 15. gün sorusu

Sevdiginiz bir koku?

En güzel koku yağmurdan sonra oluşan koku çok severim. 
Parfümlerden ise Burberry classıc kokusunu severim.







12 yorum:

  1. Bu ara ne güzel yağdı yağmur. Hava temizlendikçe yağışlar arttı sanki.

    YanıtlaSil
  2. Burberry Klasik favori parfümümdü bir aralar.

    YanıtlaSil
  3. the letter writer ayyyyy kağıttan dünyama rica etmiştim izle diyee, bu filmi kaçıncı izleyişim yaaa, hep ağlıyom, bir de ders gibi film benim için, sondaki şarkıyı da sürekli dinliyoom :)

    YanıtlaSil
  4. Bence o iyilik her zaman iyilik dogurur hayatinda 50 sene bile sonra karsina cikabilir

    YanıtlaSil
  5. Film tam benlik gibi duruyor, izleyeyim.

    Küçük puntolu kalın kitaplar çok yoruyor. Hele çok kalın kitapları neden iki üç cilt yapmazlar bilmem, ansiklopedi gibi masa başında mı okuyacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film güzeldi Handan tavsiye ederim. Kitap beni de yordu.

      Sil
  6. İyilik yaptığın kişi seni pişman edebilir; ama ödülü illaki başka bir yerden geliyor.
    Bayan yanı karikatürü pek hoş:)

    YanıtlaSil
  7. kimseye iyilik yapmayacaksın derler bide böyle bir söz var.

    YanıtlaSil