MEYDAN OKUMA 8

08 Haziran 2020


Hepimizin ilhamı kuzenimiz ablam olan kişidir. Yarı Konya/Antalya kökenli olduğumuz için baba tarafı biraz tutucu bir yapıya sahiptir. ( benim babam biraz esnekti bu konuda) Mesela kızlar okuyamaz, mesela kızlar erkek yanına çıkamaz, mesela kızlar pantolon giyemez gibi. Ablam ailede okuyup avukat olan tek kız, sonrası çorap söküğü gibi geldi çoğunluk öğretmen oldu. Bende öğretme ve öğrenme yeteneğime istinaden ilkokul öğretmeni olmak istedim. Fakat meslek lisesi çıkışlı olduğum için muhasebe bölümüne yerleştim. Ben mesela pantolon giyebilmek için çok savaş verdim, etek hemde ayakbileklerine  kadar etek giymek zorundaydım. Bir kere babamı zoraki razı ettim, ediş o ediş bir daha etek hiç giymedim. Hala pantolon benim ilk tercihim. Ablamın okul serüvenlerini dinlemek ise ayrı bir olay bizde. İlkokul öğretmeni, ortaokul kaydını kendisi yaptırıyor velisi oluyor, ortaokul bitince başka bir öğretmeni lisede velisi oluyor, odunluklarda kömürlüklerde ders çalışıyor falan. Daha neler neler..
Konuşmasıda güzeldir sana hitap ederken güzelim diye hitap eder, sanırsınki güzellik kraliçesisin. Hitap tarzımdada elimden geldiğimce onu örnek alırım.

9 yorum:

  1. Malesef kadınlar çok basit şeyler için bile hep mücadele etmek durumundalar.

    YanıtlaSil
  2. Ne çektik diyesim geldi, ablanızın hikayesi ne şahane bir başarı ve azim hikayesi olmuş, benimde ilk tercihim hep pantolon ama geçen yıl uzun etek de sever oldum şu otantiklerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bir başarı hikayesi. Ben pantolon ile daha rahatediyorum etek sevmiyorum elbise dahi giymişliğim yok.

      Sil
  3. Ahh, ahhh! Ne zor yahu kadın olmak. Kadınlar, her şey için mücadele etmek, birilerinden izin almak zorunda kalıyorlar. Aileyi geçtim dış kapının dış mandalı insanlar bile karışıyor ya deliyorum. Asla laf söyletmem ama bu da zamanla oluyor işte. Bi çıldırma dönemi geçirdikten sonra kimseye eyvallahın kalmıyor ama maalesef herkes yapamıyor. Geçen arkadaşımla konuştuk. Talihsiz kısa süreli bi evlilik yaşadı ve geçen hafta komşunun lafı yüzünden iki gün ağlayıp, sinir krizi geçirmiş. İnşalllah hep birlikte birbirimize destek olup aşacağız bu durumları. Her şeye karışıyorlar her şeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın tüm zorluklara göğüs gerer. Bende boşanan bir arkadaşıma destek olmuş zor gününde yanında olmuştum, sonra nedensizce aramadı beni hala görüşmeyiz.

      Sil