SEVİLMİŞ OLMADAN VE SEVİLMEDEN KENDİNİZİ SEVEMEZSİNİZ.

06 Haziran 2020


Bugün hava çok güzel, yaz işte şimdi başlıyor neydi o kapalı havalar. Sabah erken kalkıldı, kahvaltı faslından sonra ev işlerine yöneldim, nevresimleri yastık kılıflarını yıkadım yetmedi bir makinada kanepe örtülerini yıkadım. Ağbimin insülününü yaptımi ayağına pansuman yaptım. Annemle bahçede dolaştık biraz mis kokulu zambaklar açmış yol kenarında romanlar koparmadan ben kopardım biraz içeriye aldım, kavanoza su koydum salona yerleştirdim onları mis gibi kokuyorlar.


Bahçede dolaşırken elimizde poşetler ile asma yapraklarının tazelerini de topladık. Bahçede 5 yerde asma var. Daha sonra saplarını temizleyip üst üste istifledim, sıcak suda haşladım, kevgire çıkardım. Sular süzülsün poşetleyip dondurucuya kaldıracağım.


Sabahleyin kuşlarımızı da besledik.


Ağbimin dün arkadaşı vefat etti onun cenazesine gitti. Bende bir büyük fincan kahve yaptım kendime dışarıda içtim.

Ya kitap okuyacağım ya film yada dizi izleyeceğim şimdi.








10 yorum:

  1. Çiçekler çok güzelmiş :)
    Biz de yapraklarla uğraştık bu aralar, bir süre yaprak görmek istemiyorum. :D
    Keyfin bol olsun, iyi seyirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol beğeni için biz yeni başladık daha yaprakları dondurucuya koymaya.
      seninde keyfin bol olsun:)

      Sil
  2. Aa bu yapraklar nerenin? Bizim burada bağ yaprakları daha dilimli gibi olur.Dut yaprağına benzettim biraz...Zambakların kokusu buraya kadar geldi sanki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapraklar bizim bahçenin asmalarının. Çekirdeksiz izmir üzümü yaprağı bunlar. Umarım en güzel kokulu çiçekler sizin olur. Sevgiler,

      Sil
  3. Ayy zambaklara bayıldım... En güzelini yapmışsın... Zambakların dallarındaki süre ile vazodaki yaşam süreleri hemen hemen aynı... Hiç olmazsa yanıbaşına almışsın... Ah sizin romanlar!... :) Belki biliyorsundur vazoya az su koyup iki günde bir saplarının alt kısmını iki - üç santim keser, sularını tazelersen daha uzun süre canlı kalıyorlar. Her yıl benim de yavruağzı renklerde açardı, bu yıl açmayı düşünmüyorlar sanırım... hiç bir belirti yok.
    Kinsun'a amin dememek elde değil.

    YanıtlaSil
  4. ah ah ben de lahana sarması yapayım of of :)

    YanıtlaSil
  5. Bende geçen sardım yedık ama canım gne cekdı :))

    YanıtlaSil