BU ADAM BENİM BABAM

21 Haziran 2020


Bugün hüzünlü günlerden biri, babası sağolanlar kıymetlerini bilsinler, öldükten sonra çok aranıyorlar. Bugün babalar günü  babasız geçen 5. yıl benim için.
Babam yufka yüreklim geri dönüşün yok ama seni çok özledim bunu satırlara dökmek çok zor. Babamlar yedi kardeş ve hepsi birbirine çok bağlı idiler. Anne ve babalarını çok küçükken kaybetmişler. Aslen Antalya Aksekililer. Babam en küçükleri erkek olarak, anne baba öldükten sonra  Ilgına amca yanına gidiyor, orada bir süre kaldıktan sonra işportacılık yapa yapa trenle İstanbula geliyor, orada trakyanın panayırları ile ilgili methi duyuyorlar Trakyaya gelip buraya  yerleşiyorlar amcam ile, burada annemi görüp beğeniyor onu kaçırıyor evleniyor babam. Amcam sonra istanbula taşınıyor biz kalıyoruz. Eli açıktı herkese yardım ederdi, öldüğünde cebinden sadece 1 tl çıktı. Malı mülkü yoktu sadece bu arsası ve oturduğu evi vardı. Cenazesi çok kalabalıktı 31. 12.2015 te vefat etti dizlere kadar kar vardı 01.01.2016 da toprağa verildi.  biz kalabalık olmaz diye düşündük ama duyan herkes geldi cenazeye. Bizim buralarda ölünün ardından yemek verilir gelenlere, yemeği de boldu yiyeni de boldu.


Kimse ile kavga etmemiştir, kimseye eşi evlatları dahil el kaldırmamıştır. Cebinde varsa parası almış yemiştir kimseye el açmamıştır. Ağbisi bulunduğu şehrin gizli sakıp sabancısı olarak anılır, 2 tane fabrikası vardır ama bir kere arayıp ta ben parasızım dememiştir. Tek Ali amcam kışın arayıp paran var mı diye sormuştur Allah razı olsun, malum pazarcıdır kışın yağmuru karı soğuğu vardır, işe gidemediği günler olur. Fakat o yazdan kışlığını yiyeceğini, odununu ,kömürünü kenara koyardı kimseye el açmazdı. Ben yoklukla okutmuştur, bende işe başladığımda gereğini yapmışımdır, parasız bırakmadım onu maaşımı eline verdim hep yeter ki kimseye muhtaç olmasın dedim. Oda Allah razı olsun demiştir.
Bu gün onun günü o yanımda yok ama onu sevdiği şarkılar ile anıyorum, ağlıyorum.








14 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin... Yazın öyle içten ve güzel ki, ve emin ol her harfi gururun, fedakarlığın, sevginin ve şefkatin kocamanlığını okuyana geçiriyor. Elbette senin yüreğinin ne kadar güzel ve kıymet bilir olduğunu da... İyi baba kimdir iyi bilenlerdenim, yüzünden ve evladının tek bir kelimesinden anlarım:) Sen yine de şanslısın, babayla geçirdiğin zaman açısından. Bir de emin ol yanımda yoktur dediğin anda bile ondan bir iz vardır; o iz onun karakterinden sana geçendir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin duanız için. şarkıları dinleriken döktüğüm gözyaşları ondan hatıra bana, oda ağlardı şarkı dinler iken.

      Sil
  2. Nasıl özleniyor bu güzel duruşlu, onurlu,, tertemiz insanların varlığı.
    Mekanı Cennet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin. Baba gidince çok şeyler de onunla beraber gidiyor. Yokluklarının acısını iyi bilirim. Tarif edilemez..
    Babalar gününde babasız kalanların kutsal gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  4. rüyalarına geliyor muuuu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hatırlamam rüyalarımı yalnız annem bazen söyler gece sayıkladın babanı çağırıyordun yine der.

      Sil
  5. Ne kadar da nur yüzlüymüş babacığın. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil
  6. Allah rahmet eylesin... Bu dünyadan bir güzel insan geçmiş.

    YanıtlaSil
  7. Nurlar içerisinde yatsın inşallah, mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil