UMUT MÜCADELENİN ÇOCUĞUDUR.

19 Haziran 2020

Kapalı havadan bıktım artık diyebilirim, güneş tutulması da 21 de olacak, bu olayda doğa felaketlerini beraberinde getiriyormuş. Astrolog Ayşen TOK 21 hazirandan, için kimsenin dışarıya çıkmasını önermiyor. Ben de kendisini dinleyeceğim. Akşam yağmur yağdı yine şıpır şıpır sesini dinledim. Ağbim akşam yemeğinden sonra kahveye gitmedi, evde yattı bende kitabımı okudum.


Sabah erken kalktım, annem başım dönüyor dedi. Kahvaltılarını hazırladım. Ağbimin şekerini ölçtüm tekrar yattım 10 gibi de kalktım. ortalığı topladım, bulaşığı yıkadım. Akşam için bamya yemeği yaptım. Annemin ilacı bitmiş ana sağlığa onu yazdırmaya gittim. Eczaneden ilacı aldım Migrosa doğru yürüdüm, geçenlerde 1984 kitabını alacaktım vazgeçmiştim içime dert oldu onu aldım, kafkaokur dergisi aldım, minik sütlerden aldım, glutensiz ekmek aldım. Oradan çıktım Manava doğru yürüdüm oradan da kirazla biber aldım eve geldim.


Elimi yüzümü yıkadım aldıklarımı yerleştirdim. Öğlen yemeği için siyez unlu makarnadan yaptım, birazda kıymalı biber kavurdum. Bu arada Mukaddes abla aradı, ev de bir yere para koymuş bulamıyormuş. Senin İstanbullu ablan ( kuzenim ) kayıpları bulmak için bir tekerlemeden bahsetmişti hatırlıyormusun dedi, ben de hayır dedim. Ablama whatsaptan mesaj yazdım sordum, sonra o da cevap yazdı :) Ethem dede olayı belki biliyorsunuzdur bir eşyanız kaybolduğunda;
Ethem dede, Ethem dede
Gömleği keten dede
Kaybolan paramı bulursam
Sana helalinden 10 göbek atacağım:)
Neyse mukaddes ablaya ilettim, o kaç göbek sözü verdi bilmiyorum artık:)))
NO POOPER yazısını okurken onunla ilgili bir yazıda buldum 

NO POOPER ise saçları şampuansız yıkama, şampuana veda etme olayı.
Son zamanlarda buna taktım uygulacağım inşallah.
Meydan okumanın 19. günündeyiz sorusu,
film?

Zaten her gün film tavsiyelerim oluyor, bugün de aşağıdaki filmi izliyorum.


ÇÜRÜK ELMA 

Black and Blue, Afrikalı-Amerikalı bir kadın polis memurunu ele alıyor. Acemi bir kadın polis memuru, bir uyuşturucu satıcısının polisler tarafından öldürüldüğüne şahit olur. Kadın, şahit olduğu korkunç olayı kayıt altına alınca, diğer polislerle arasında büyük bir kovalamaca başlar. Polisler, görüntüleri yok etmek için gece boyunca meslektaşlarının peşine düşer. Olaydan kurtulmaya çalışan polisler, satıcının ölümünü cinayete şahit olan kadının üzerine atmaya karar verir. Genç kadın, üzerine atılan bu suçtan kurtulmayı başarıp, gerçek suçluların yakalanmasını sağlayabilecek midir?




9 yorum:

  1. Ethem Dede tekerlemesi ne güzelmiş, ilk defa duydum :) biz de çocukken "Şeytan aldı götürdü, satamadan getirdi," derdik, aklıma o geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bu tekerlemeyi de unutma ablam altınını kaybetti evde bunu söyleyince buldu:)) göbekleri de atmış tabi.

      Sil
  2. No poo olayı denemek istiyodum bi ara aslında ama cesaretim yoktu. Şu karantina zamanında tamda denenmelikmiş ama hiç aklıma gelmemişti.

    YanıtlaSil
  3. Bu söz size mi ait?Blogumda sana iki tavsiye var; beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlıkları okuduğum kitaplardaki altini çizdiğim satırlardan alıyorum. Buda onlardan bir cümlenin içinden alınma yani sizden bir alıntı degil

      Sil
    2. Bundan sonraki başlıklarına hangi kitaptan alıntı olduğunu eklerim.

      Sil
    3. Çok kibarsınız. Çok teşekkür ederim.

      Sil