KENDİLERİ MUTSUZ, İSTİYORLAR Kİ HERKES MUTSUZ OLSUN. ( DOSTOYEVSKİ)

19 Haziran 2020


Dün akşam üstü yine yağmurlu idi hava bir açıyor, bir kapıyor. Dışarıda yemek yerken tek tük damlalar üstümüze yağdı. Akşam okuduğum kitabı bitirdim. Dergi okumaya başladım. Yarısına gelmiştim ki dizi bitti yattım hemen.


Bu hafta sonu okuduğum dergi MASA dergisi haziran sayısı oluyor.


Sabah kalktım, ağbimin şekerini ölçtüm tekrar yattım. Yeniden kalktığımda onlar kahvaltı edip tekrar yatmıştılar bile, kahvaltı istemedi canım, kıstırma yaptım 2 tane onları yedim. Kıstırma nedir derseniz eğer 2 bisküvit arası lokumdur. bir lokumu yarıya böldüm 2 kıstırma çıktı böylece. Bulaşık yıkadım, yeşil mercimek köftesi yapacağım, onun için yeşil mercimeği ayıkladım koydum ocağa. Bir kahve yaptım mutfak önü masasında içeyim dedim, telefonu aldım elime yorumlara bakayım dedim ben şok oldum.


https://fatihpinarca.blogspot.com/ arkadaşın yorumunu okuyunca şok oldum. Arkadaşlar daha öncede belirtmiştim yorumlarda filan soranlara, başlıklarım okuduğum kitaplardan alıntıları yazdığım defterimden rastgele açtığım bir sayfadan cümle içerisinden bir satırdır. Dünkü başlığımda öyledir. Hangi sayfayı açtığımı bile hatırlamıyorum. 
Tek eksiği hangi kitaptan olduğu yazmıyordu bundan sonra onuda ekleyeceğim. Kimsenin bloğuna gidipte okuyup alıntı yapmıyorum. Resimlerimde çoğunlukla bana aittir. Bana başlık olarak yakın bir blog arasanız eğer 
http://asortik-krep.blogspot.com/ Çağladır. o şarkılardan şiirlerden başlık yazar.

facebook a düşmüş beğendiğim yazılarda, ki bunlar kişisel gelişim yazılarıdır photoshopta resim halinde sizlere sunuyorum.

Kimsenin bloğundan çalmam, ha film tavsiyesi vardır onları not alır izlerim ama yazısını kopyalamışlığım yoktur.

Ben bloğumu bu şekilde oluşturdum ve böylede devam edecek inşallah. Arkadaş başlık yazmada başarılı olabileceğimi düşünebilir, ama tercihim böyle devam etmesidir. 


Meydan okumanın 20. günü sorusu?

Aldiginiz bir iltifat.

En son aldığım iltifat yada beğeni şu. Yıllar sonra facebookta lise öğretmenlerimden birini ekledim. Bu arada orada üye olduğum gruptan gelen beğenilmiş filmleride paylaşıyorum Sweet Bean/ Umudun Tarifi Filminide paylaşmıştım, izlemiş beğenmiş. Whatsaptan mesaj attı. Seninle gurur duydum, kitaplarınla filmlerinle kendini geliştirmişsin tebrik ederim dedi.




7 yorum:

  1. canım paylaşımlarını beğeni ile okuyorum , böyle devam !

    YanıtlaSil
  2. Başlığa * koyup, yazının en altına yazarını yapabilirsin, başlıkta belirtmene gerek yok bence.

    Biz seni biliyoruz ki. Sanırım toplumca en büyük hatamız bir bakışta hemen herkesi kategoriye sokmak. Fatih Bey de bu sefer böyle bir yanılgıda bulunmuş.

    Ama yazarı yazma kısmı güzel olmuş, bizim için daha eğitici :)

    Demek bisküvi arası lokumun ismi var. Ben olsam bisküvi arası lokum derdim :D Yalnız güne tatlıyla başlarsam, tüm gün midem kazınıyor benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bundan sonra öyle yapacağım Handan, evet bisküvi arası lokum ismi buralarda kıstırma. Babam ennemi onu bisküvit lokum taşıyıp kıstırma yaparaktan kandırmış, kaçırmış:))

      Sil
  3. Başlıklar, yazılar, fotoğraflar hepsi birbirinden güzel bence. Başlıktaki sözün yazarını da yazında belirtebilirsin bence böyle çok karmaşık ve uzun durmuş gibi geldi bana. Yine de sen bilirsin tabii sadece tavsiye verdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yazarı yazımın en sonunda belirteceğim bu gün böyle oldu artık.Tavsiye için sağol.

      Sil
  4. Bir şeyin alıntı olduğunu belirtmek için tırnak içinde yazmak yeterlidir Özlemcim. Mümkünse italik de yaparsan daha yerinde olur. Sahibini hatırlamadığın sözleri tırnak içinde paylaşabilirsin... Ayrıca matbu yayınlar kadar, internette paylaşılmış her kelam alıntı yapılabilir... yeter ki tırnak içinde olsun...

    YanıtlaSil