İNSANIN SINIRLARINI AŞMAYA DEĞİL, KEŞFETMEYE İHTİYACI VAR.

24 Haziran 2020


Hava kapalı yağmur havası yine. Bizim mahalleye az yağıyor, eski mezarlığın orası sudan geçilmiyor nedense. Bazen çarşı tarafında yağmur yağarken, bizim mahalleye bir damla bile damlamıyor. Çevrede kötü sel olmuş bazı yerlerde Allah afatından korusun herkesi.Dün tüm gün evde idim, hiçbir iş yapmadım doğru dürüst. Bugün sabah erken kalktım, ağbimin şekerini ölçtüm 200 lerde geziyor şeker. 2 Gün sonra doktor kontrolü var Allahtan. Kahvaltıdan sonra ortalık topladım, bulaşık yıkadım, öğlen yemeği için bulgur pilavı pişirdim, annem müge anlıyı izlerken bende 1 bölüm dizi izledim. Saat 12 gibi kitapçımdan sipariş verdiğim kitabın geldiğini belirten mesaj aldım. Zaten manava çıkacaktım oraya da uğrayıverirdim. Sonra kuaförüm aradı instagramdan bir siparişim vardı, kargo adresi olarak kuaförümü kullanıyorum ben, gün içi sabah erken çarşı kargosu dağıtıldığı için ve devamlı açık olduğundan oraya geliyor kargolarım. Neyse kargom gelmiş onu da alırım artık dedim.


Giyindim maskemi taktım evden çıktım. İlk önce manava uğradım meyve ve marul aldım. Kuaförüme uğradım, kargomu açtım, poşetleri filan çöpe attım, ellerime dezenfektan sıktık.


Kargo ile bu fıstık geldi:)) ağbimin torununa aldım, o da gözlüklü bu da gözlüklü umarım beğenir.

Oradan kitapçıma geçtim serisi 6 kitap olan Martın BECK serisine başlıyorum ilk kitabı geldi, ancak elim de başka kitap var o bitsin başlayacağım.


Kitapçımdan çıktıktan sonra Kahveciye uğradım bir sade türk kahvesi içtim. 


Dark dizisini izliyorum 2. sezonun 8. bölümündeyim. ayın 27 sinde de 3. sezon yayınlanmaya başlayacak.

Karanlıklar içerisinden gelen bir gizem, dört aileyi olduğu gibi etkileyip bu gizemin peşinden sürüklenmesine neden olmaktadır. Dark, 2019 yılında Almanya’nın küçük bir kasabası olan Witten’da geçmektedir. Bu sakin kasabada olaylar, iki çocuğun esrarengiz bir şekilde kaybolmasıyla başlamaktadır. Dark izlediğinizde geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki üçgende kaybolacaksınız. Bu dizide, bilimsel deneyler, etik kurallarını parçalayarak yapılmaktadır. Nükleer santral, tüm ‘gücüyle’ Witten kasabasında faaliyet göstermektedir. Tüm bunların yanında bir genç, babasıyla ilişkili olarak yaşanan tuhaf olayların arkasındaki sır perdesini aydınlatmak için çabalamaktadır.

Biraz karışık bir dizi, diziyi izleyenler kimin kim olduğunu anlayabilmesi gerekiyor ben şuradan yararlandım.


Diziden iki replik

Gerçek karakterimiz sadece hareketlerimize değil, hareketlerimizin amacına da yansır.
*****
İnsanlar tuhaf yaratıklardır. Tamamen arzularıyla hareket ederler ve kişilikleri çektikleri acılarla şekillenir. Acılarını bastırmak isteseler de, arzularını susturmak isteseler de, kendilerini sonsuza dek duygularının esiri olmaktan kurtaramazlar. İçlerindeki fırtına koptukça huzuru bulamazlar. Yaşarken de öldükten sonra da bu yüzden günlerini gerekeni yapmakla geçirirler, Acılarıyla yol alıp, arzularıyla yönlerini bulurlar. İnsanoğlunun elinden bu kadarı gelir.

Meydan okumanın 23. gün sorusu 

aktivite ( dün)

Günün tek aktivitesi dizi izleyip kitap okumak oldu.

24. gün sorusu (bugün)
Hangi lux esyaniza mutesekkirsiniz?

telefon, laptop, çamaşır makinası, taşıyıcı harddisk, saymakla bitmezki.


Başlık  Tarık USLU, Hüzünlü tebessümler kitabına aittir.

6 yorum:

  1. ben de dark yeni sezon için sabırsızlanıyorum, az kaldı.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah ne çok yağdı yağmur bu dönem, 2 gün önce gökyüzü delindi zannettik resmen. Maalesef sel baskınları çok üzücü oldu tabii, Allah beterinden esirgesin, daha büyük afetlerden korusun inşallah 🙏🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yağdı çok dolu yağdı hemde çiftçiler zararda, Allak afetten de kıtlıktan da korusun hepimizi.

      Sil
  3. gözlüklü çok şirinişko :) ilk fotideki çiçekler harika, adı ne ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bebek çok şirin çiçeklerin ismi buz çiçeği yayılıcı bir tür çiçek

      Sil